vrijdag 31 december 2021

Terugblik op onze camper- en geocaching-avonturen van 2021 (december 2021)

Het jaar 2021 was voor ons - zoals voor iedereen - een bewogen jaar. We hadden last van (reis)beperkingen - hetgeen extra lastig is als je rekening moet houden met de maatregelen van onze beide homezones Duitsland en Nederland. En als je dan ook nog eens graag met de camper rondreist en/of geocaching-events bezoekt, wordt het er allemaal niet makkelijker op. Maar het allerbelangrijkste is dat iedereen gezond blijft, daar gaat het tenslotte om! In deze blog een korte terugblik op onze camper- en geocaching-avonturen van 2021.

camper geocaching avonturen
camper- en geocaching-avonturen 2021


Familie


Onze naaste familie kwam gelukkig ook dit jaar goed door. Althans: niemand liep Corona op, maar mijn geliefde vader had wel een ernstig ongeluk: fiets (hij) versus auto. Hij heeft enkele weken in het ziekenhuis gelegen en een zeer zware periode achter de rug. Met veel hulp van mijn moeder en de fysiotherapeut en een beetje hulp van zijn kinderen hebben die twee ouwetjes zich er weer kranig doorheen geslagen. Mijn vaders arm is nog niet zo goed hersteld als hij zou willen, maar lopen kan hij als de beste en fietsen, auto rijden en zelfs jeu-de-boulen (dat laatste met links) lukt hem gelukkig ook weer. Wij zijn trots op hem en op mijn moeder!

familie avonturen 2021
eerste wandeling na mijn vaders ongeluk

Wat een geluk dat mijn ouders al eerder in het jaar met de caravan op pad waren geweest, want hun reis naar Frankrijk in augustus/september kon helaas niet doorgaan. Mijn ouders reisden door Nederland precies op het moment waren wij ook met de camper op pad waren. Heel leuk dat wij tijdens onze Camperroute Noord- en Oost-Nederland een paar dagen bij hen op de camping in Ter Apel konden staan. We hebben ervan genoten. Mijn broer en zijn gezin waren gelukkig wel in de gelegenheid met hun vouwwagen af te reizen naar Frankrijk. Ook voor hen werd het een heel andere vakantie dan gepland zonder opa en oma.

met ouders op de camping
samen met mijn ouders op de camping

GEOrg heeft door de omstandigheden zijn familie maar heel erg weinig kunnen zien. Geen familie-weekend in de Eiffel, verjaardagen of Kerst gezamenlijk, wat een gemis! In het begin van het jaar hebben we een keer een wandeling gemaakt met een van zijn dochters en een keer met zijn zus. Tussendoor heeft hij zelf zijn dochters gelukkig nog wel af en toe gezien. En gelukkig hebben we recentelijk zowel zijn moeder, als zijn broer met gezin als zijn beide kinderen weer een keer gezien. Wat was dat heerlijk hen weer te zien!

geocaching met familie
geocachen met Georg zijn oudste dochter

Geocaching


Homezones leeg cachen


In het begin van het jaar hebben we voornamelijk onze homezones leeg-gecached, vooral de mijne. We hebben daar veel plezier aan beleefd en zijn dankzij het geocachen weer op onverwachts leuke plekken geweest. We hebben daarvan ook een website gemaakt Top 10 geocaches in Den Haag en meer tips voor geocaching in de regio. Dus misschien ben je een keer in de buurt en heb je wat aan onze tips!

caching our homezones empty

Geocaches brengen ons bij bijzondere locaties


Niet alleen in onze eigen homezone brachten de geocaches ons op bijzondere locaties. Ook daar buiten tijdens onze campercaching-tours gebeurde dat. Zoals bijvoorbeeld de bijzondere earthcache met trilveen in Sint Jansklooster (NL), het kleinste haventje van Europa in Laaxum (NL), een boerderij op z'n kop bij het station van Hindeloopen (NL), de miniatuurtjes van Leeuwarden (NL), de langste waterval van Nederland in Loenen en als klap op de vuurpijl waren we zelfs in de Sahara (die van Lommel (BE) wel te verstaan....). We bekeken het watererfgoed in de Flevopolder, we ontdekten dat zelfs cachen langs de snelweg heel leuk kan zijn en last but not least ontdekte ik Zeeland (Georg als Duitser kende Zeeland natuurlijk al lang...).

leuke plekjes dankzij geocaches
boerderij op z'n kop

Geocaches tonen ons bijzondere lost places


De geocaches brachten ons bij bijzondere bestaande locaties, maar ook bij vele supergave lost places. In Nederland vonden wij het Waterloopbos (Marknesse) heel bijzonder. In België hebben we genoten van ons grot-avontuur bij Fort Samson, van de spookstad Doel en vele andere geweldige losse lost places zoals deze en deze. Wat is het toch gaaf om in en om zulke lost places te kunnen ronddwalen.

camper lostplace geocaching
met de camper bij een lost place

Bijzondere geocaches


Niet alleen brachten de geocaches ons op bijzondere plekken, we deden ook heel bijzondere geocaches! Hoog bovenaan staan die van jolivu, maar ook die van de Vogeltjesdans (GC7YA2Z La Danse Des Canards) zijn heel leuk (helaas (nog) geen blog over). Van de twee Nederlandse geotours deden we een deel en daarbij kwamen we echt prachtige geocaches tegen. Ook deden we dit jaar een flink aantal geo-arts, onder andere de prachtig uitgevoerde "Arts in the woods" van Birre die helaas het archief in is.  Maar ook Drol, Flipje, Het verloren sprookje, Maasland Paasland en Ontdek de Veluwe ODV

geotour kop van drenthe
Geotour Kop van Drenthe

Een bijzondere geocache die we ook deden is de locatieloze geocache GC8NEAT, een soort CITO. We logden die in februari al en we deden gedurende de rest van het jaar nog meer voor deze cache, maar eigenlijk voor het milieu, zie onze blog hierover. Eigenlijk is het gewoon teveel om op te noemen. We doen zoveel leuke dingen! Volg ons op social media en je blijft altijd op de hoogte van onze highlights.

GC8NEAT locationless geocache CITO
GC8NEAT, locatieloze geocache of CITO

VanLife


VanLife-vakantie


Onze camper-avonturen begonnen pas laat dit jaar. Het bleef lang koud, dus we zijn pas eind mei voor het eerst weer op pad gegaan. Het werd een weekendje proefdraaien met heel veel regen (zie filmpje) voor we de week daarna op vakantie zouden gaan. En wat hadden we een geluk, want het begin van onze vakantie was ook het begin van het mooie weer. Vrijwel de hele vakantie hebben we heerlijk  weer gehad en het was regelmatig zelfs veel te heet. We hebben (alweer) ontdekt hoe mooi Nederland is en we maakten daar de Camperroute Noord- en Oost-Nederland en diverse blogs over.

vanlife zoektocht naar water
wat een hitte ... WATER!

CamperCaching-weekenden


Daarna kwamen er nog vele mooie weekenden in Nederland en enkele in België. We sliepen in Nederland voornamelijk op camperplaatsen, maar ook bij vrienden, volgers en onbekenden die we via Instagram "ontmoet" hadden. We hebben op zulke gave plekken gestaan en zulke leuke contacten opgedaan! Specifiek die overnachtingsplaatsen en ontmoetingen staan in ons geheugen gegrift, wat een cadeautjes waren dat!

vanlife ontmoetingen instagram
ontmoet via IG, prachtige plek in de tuin

In België hebben we meestal op park4night-plekken gestaan of we hebben ze zelf ontdekt en toegevoegd aan P4N. We krijgen wel eens de vraag of we ons wel veilig voelen als we ergens op een parkeerplaats overnachten. Ons advies is dan altijd: luister naar je buikgevoel! En zorg dat je zo veilig mogelijk staat. Wij parkeren altijd zo dat we vooruit weg kunnen rijden en bovendien zorgen we altijd dat de bestuurdersstoel leeg is. Dit jaar hebben we voor het eerst een paar kleine dingetjes meegemaakt. Tijdens ons bezoek aan het watererfgoed van Nederland in de Flevopolder dachten we een prachtige camperplaats gevonden te hebben. Net voor we naar bed gingen, kwam iemand ons vertellen dat overnachten daar verboden was. Lees hier het hele verhaal. Ook dachten we een keer in de regio van Tilburg een mooie plek gevonden te hebben. Daar wist een "hondenuitlater" ons echter te vertellen dat op die plek 's nachts regelmatig criminelen kwamen; we hebben het er maar niet op gegokt en zijn ergens anders heen gegaan. Maar onze slechtste ervaring hadden we dit jaar op een officiële camperplaats. Wij stonden daar heerlijk rustig en alleen, totdat de plaatselijke jeugd het rond een uurtje of 4 's nachts kwam verpesten. Stomdronken en aan de lachgasballonnen! Dat was echt voor het eerst dat ik me niet veilig voelde. We zijn blijven staan en hebben ons stil gehouden; ze waren waarschijnlijk zo dronken dat ze ons niet eens opgemerkt hebben.....

camperplaats negatieve ervaringen
negatieve ervaringen bij een camperplaats

Alle plekken waar we overnacht hebben vind je terug op de pagina Overnachtingen met de camperOns laatste camperweekend was 10 oktober. Een heerlijk, zonnig weekend; overdag zat je in t-shirt, maar 's nachts vroor het. Een mooie afsluiting van het camper-seizoen vonden wij. En een mooie resultaat: vijf maanden camperen en maar 2 weekenden thuis gebleven vanwege een afspraak en een verjaardag.

Dankbaar voor een heerlijk 2021


Al met al hebben we een heerlijk 2021 gehad. We hebben genoten van elkaar, de geocaches en onze camper. En we zijn nog steeds heel blij dat we door Corona een blog begonnen zijn. De verhalen en foto's zijn voor ons een leuke herinnering en we hebben er heel leuke contacten door opgedaan. En het Corona-kapsel waar we aan begonnen zijn? Ook dat bestaat nog steeds! GEOrg is sindsdien niet meer bij de kapper geweest;-)

corona-kapsel-vanlife
corona-kapsel


We zijn heel benieuwd hoe jullie jaar verlopen is! Zijn jullie veel op stap geweest om te gaan geocachen en/of met de camper? Leuk als jullie een reactie schrijven onder onze blog!

Rest ons nog jullie een heel fijne jaarwisseling te wensen en tot volgend jaar!

vanlife-nederland-haven
dankbaar voor een heerlijk 2021

6 opmerkingen:

  1. whow, leuk, onze beste wensen voor 2022 en veel reisplezier

    grts JOLIVU

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor jullie leuke reactie! Uiteraard ook voor jullie de allerbeste wensen en hopelijk zien we jullie in 2022 weer.

      Verwijderen
  2. Geweldig dat jullie op zo veel bijzondere mooie plaatsen komen! En heel fijn dat het inmiddels weer zo goed met je vader. Wens jullie een mooi en gezond 2022!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja we genieten er dan ook echt volop van! En van mijn vader is echt top ja. Hoe gaat het bij jullie? Wij wensen jullie ook een heel gezond en gelukkig 2022 toe.

      Verwijderen
    2. Met ons gaat het goed. Hoop dat we elkaar dit jaar weer eens zien. Dank je wel!

      Verwijderen
    3. Goed om te horen en ja dat zou zeker leuk zijn. Ik stuur je privé even een berichtje.

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.