dinsdag 19 oktober 2021

Camperplaats Vessem, perfect uitvalspunt voor campercachers (NL oktober 2021)

De camperplaats in Vessem is een perfect uitvalspunt voor campercachers, maar ook voor wandelaars en fietsers. Je loopt zo vanaf de camperplaats het bos in waar vele geocaches liggen en het is een heerlijke omgeving om te fietsen. Bovendien is de camperplaats van alle gemakken voorzien, want je kunt ook gebruik maken van de faciliteiten van Eurocamping Vessem, waar deze camperplaats deel van uitmaakt.

camperplaats vessem Eurocamping
Camperplaats Vessem in de herfst

Luxe Camperplaats Vessem

Maar eerst even een stapje terug. Zoals onze trouwe volgers weten, staan wij zelden op betaalde camperplaatsen en vooral niet op luxe camperplaatsen. En luxe is het hier! Camperplaats Vessem is uitermate ruim opgezet en van alle gemakken voorzien: water, lozen afvalwater, lozen cassettetoilet, stroom, vuilnisbak, wifi. Alles gratis behalve voor stroom (en grote hoeveelheden water) betaal je voor gebruik. En wil je nog extra's? Dan kun je de faciliteiten van de camping gebruiken, zoals toiletten (gratis), douches, wasmachine, droger. Zelfs gebruik van de midgetgolf en het zwembad is bij de prijs inbegrepen. Mits geopend, want buiten het seizoen is het zwembad dicht (evenals de supermarkt en het cafetaria). We werden zeer hartelijk ontvangen bij de receptie en kregen uitgebreid informatie. Waaronder ook een tasje met documentatie inclusief tegoedbon voor vier overheerlijke appelflappen gratis af te halen bij de Coop in het dorp! Als de camperplaats vol is - hetgeen 's zomers regelmatig schijnt te gebeuren - kun je tegen gereduceerd tarief op de camping (Eurocamping Vessem) staan.

luxe camperplaats Vessem
de luxe van de bijbehorende Camping Vessem

Zonnepaneel levert genoeg stroom in het najaar

Wij kwamen op deze luxe camperplaats terecht omdat zowel Georg als ik via Camperclub Skeller een tegoedbon gekregen hadden voor een gratis overnachting op de camperplaats in Vessem. Het beloofde een mooi oktoberweekend te worden, dus wij besloten nog dit jaar gebruik te maken van deze tegoedbon. Handig om zo laat in het seizoen stroom bij de hand te hebben. Geen idee of onze zonnepanelen nog genoeg stroom produceren om het een heel weekend vol te houden op de accu. Als de zon er al is, is hij er maar kort en staat hij laag. Wel hebben wij dan natuurlijk het voordeel van het hefdak, dan kunnen we de panelen goed op de zon richten. We verbruiken laat in het seizoen ook meer stroom voor licht en voor de kachel (maar minder voor de koelkast). Achteraf bleek dat we daar met dit perfecte weer geen zorgen over hoefden te hebben. We hadden meer dan voldoende stroom en hoefden niet aan de paal. Het weer leende zich ook perfect voor "campinggedrag". Meestal niet toegestaan, maar hier geen enkel probleem. We genoten van de zon en konden zelfs in ons t-shirt buiten zitten. Uniek toch, voor oktober?

campinggedrag camperplaats Vessem
campinggedrag op Camperplaats Vessem


Camperplaats Vessem perfect voor wandelaars en fietsers

De Camperplaats Vessem is ook perfect gelegen. Je wandelt zo het bos dat nog niet echt in herfstkleuren was toen wij er waren. Wel stond het echt vol met paddestoelen in alle soorten, kleuren en maten. Het vennetje is ook echt prachtig. Vooraan de weg loopt een fietspad. Dat brengt je in no time in het kleine, maar gezellige dorpje Vessem. Vessem heeft een prachtige kerk (Sint Lambertus, rijksmonument) en ook een bezoek aan de Jacobusmolen is de moeite waard. Wij mochten helemaal tot bovenin! Net buiten het dorp (noordoost) ligt een mooi kapelletje (Mariakapel Jan Smuldersstraat). Fiets nog even door en je komt bij het Kleinmeer en het Grootmeer. Zet daar je fiets even neer en loop naar het uitzichtpunt bij het Grootmeer, erg mooi. En voor de vogelaars onder jullie: neem je verrekijker mee!

camperplaats Vessem mooie omgeving
het Grootmeer bij Vessem (earthcache!)


Camperplaats Vessem uitvalspunt voor campercachers

En last but not least: de geocaches bij Camperplaats Vessem! Direct in het bos naast de camping liggen vele tradi's. Rondom Vessem liggen vele fiets- en wandelmulti's. Het dorpje Vessem zelf bekeken wij aan de hand van de Adventure Lab. En even verderop liggen nog twee geo-arts: Smiley en de auto ("mijn eerste liefde"). Kortom: campercachers zullen zich hier niet vervelen.

camperplaats vessem voor campercachers
leuke (en vele!) geocaches rondom Vessem


Dank aan Camperclub Skeller en anderen

Allereerst dank aan Camperclub Skeller die het ons mogelijk maakte een weekend heel luxe te camperen. Vervolgens dank aan Eurocamping Vessem voor de hartelijke gastvrijheid. En als laatste dank aan de CO's van de geocaches die wij gevonden hebben. Dankzij jullie allen hebben wij genoten van dit heerlijke weekend.

camperclub skeller tegoedbon
bedankt Camperclub Skeller!

gratis appelflappen coop
lekkere appelflappen van de Coop

camperplaats vessem paddestoelen
vele soorten paddestoelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten