Wie zijn wij?

Wij zijn DNF!

Wij (GEOrgCACHING en GeoKars) komen namelijk uit respectievelijke Duitsland (de D) en Nederland (de N). Wij reizen zoveel als mogelijk met onze camper rond en tijdens deze reizen zoeken wij geocaches. Heel in het kort gezegd zijn dat schatten die in de natuur (of een stad) verstopt zijn. In de geocachers-wereld spreek je over DNF (Did Not Find) als je een geocache niet kunt vinden. Voor een geocacher héél vervelend natuurlijk! Maar voor ons betekent DNF Deutsch Niederländsche Freundschaft (Duits Nederlandse Vriendschap). En als wij een geocache vinden, schrijven wij onze naam DNF in het logboek, hetgeen veel geocachers hilarisch vinden, want we hebben de cache tenslotte wél gevonden!

In onze blogs vertellen wij jullie wat meer over onze geocache- en camper-avonturen. En natuurlijk ook een beetje meer over onszelf. Ben je nieuwsgierig hoe wij elkaar hebben leren kennen en hoe onze geocaching-vriendschap uitgroeide tot liefde? Lees dan onze reis door de tijd.

***for our foreign followers***
The original blog is in Dutch (or German translated to Dutch). But at the upper right side just below the header you can change the language. If your read our blog on your telephone, scroll down to the bottom and click on "internetversie weergeven" to come into the "real" version of the website and than it's at the top, right, just below the orange header ("selecteer een taal").

DNF DNF-finder Deutsch Niederländische Freundschaft
symbool voor onze Deutsch Niederländische Freundschaft


De camper

Onze camper is een VW-T5. Ooit geboren als bus en later omgebouwd tot camper (niet door ons). Bijna elk weekend zijn wij op stap, mits het weer het toelaat. Want ondanks het feit dat wij een goede dieselkachel hebben, vervliegt de warmte ook weer snel door het tentdoek van het hefdak. Maar zolang de temperatuur goed blijft, zijn wij onderweg. Want thuiszitten doen we het liefst zo min mogelijk. De camper is in ons geval heel handig, want wij spreken in de weekenden ergens tussen onze beide homezones af. We zetten daar dan de camper neer en verblijven daar het hele weekend. En zo zien we elk weekend een andere regio en liggen er altijd weer geocaches op ons te wachten.

camper bretagne
onze camper

Overnachten

Onze uitgaves proberen we beperkt te houden en we komen daardoor eigenlijk vaker in België of Duitsland terecht dan in Nederland, omdat het in Nederland veel moeilijker is een gratis camperplaats te vinden. Dus mochten er nog lezers in Nederland zijn die een tuin, oprit of grasveldje hebben waar we een keertje mogen overnachten met de camper, dan houden we ons zeer aanbevolen. Wij zijn geheel self supporting voor een (lang) weekend qua stroom (solar), eten, water en toilet, dus last heb je niet van ons. En snurken doen we ook niet (althans....niet erg hard....). We hebben al een keer bij iemand in de tuin overnacht op de Holterberg, wat een cadeautje was dat! Schitterende tuin (het leek wel een park) en dito omgeving. We gaan daar graag een keertje terug.

met de camper overnachten op de Holterberg
tuin op de Holterberg

CamperCaching en Birre's Camper Friends

Zoals gezegd zijn wij niet alleen camperaars maar ook geocachers. Wij gaan dan ook regelmatig naar geocaching weekend-events. We zijn al bij vele Mega's geweest en GEOrgCACHING ook al bij Giga's. Zo zijn we ook regelmatig onderweg met Birre's Camper Friends en maakten we deel uit van de 'crew' van de twee mega's Welcome to Belgium die Birre's Camper Friends in 2018 en 2019 georganiseerd hebben. Uiteraard zaten we ook weer in de crew en het promoteam van het Mega dat in 2021 georganiseerd werd: Belgium Art Event GC80301

geocaching event Welcome to Belgium
logboek Welcome to Belgium

Geocaching

In diverse blogs vertellen wij jullie meer over geocaching en vooral ook over de veelzijdigheid daarvan. Wij zoeken het qua cachen eerder in de kwaliteit dan in de kwantiteit. Trailtjes zijn niet zo ons ding, maar van een uitdaging houden we wel! Geen probleem als er ergens een uitdagende multi ligt die ons een hele dag kost en slechts één puntje oplevert. Of een dagje bezig zijn met uitdagende veldpuzzels, waar je soms een uur of meer voor één cache nodig hebt. Of een multi door een prachtig natuurgebied. GEOrgCACHING is meer van het wandelen; GeoKars is meer van het fietsen. Vandaar dat we dat meestal proberen af te wisselen. En puzzelaars zijn we beiden eigenlijk niet, dus een GeoArt doen wij niet zo snel (behalve dan als we van een bevriende geocachers de oplossingen gekregen hebben....).

geocache gevonden found
geocache gevonden

Onze blog en social media

Uiteraard vinden wij het leuk als je op onze blog-posts of pagina's reageert. Kijk op de pagina Contact op welke manieren je met ons in contact kunt komen. Daar lees je ook hoe je ons kunt volgen via de social media.

***gepubliceerd 23-10-2020, update 28-02-2022***


7 opmerkingen:

 1. Nog eens proberen :-) Ik had vorige week een reactie gepost, maar ik zie ze nergens verschijnen....misschien iets mis gegaan ?
  Leuke blog ! Heb nog lang niet alles gelezen maar ik heb tijd :-)
  Groetjes uit Bollendorf,
  Solange (geocachers on Tour)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat het nu wel gelukt is, want ik heb vorige week inderdaad niets ontvangen. Dank voor het compliment en veel leesplezier. Hoop jullie "in het echt" ooit ook een keer tegen te komen!

   Verwijderen
 2. Ah, ik zie dat het nu gelukt is :-) Leuk ook jullie keuze voor meerdere talen. Ga eens kijken of ik dat ook kan doen op onze blog...
  groetjes,
  Solange

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes ermee, hoop dat het lukt, want het is wel handig. Maar ik heb begrepen dat google deze gratis tool niet meer aanbiedt (maar bij ons zit hij standaard op de website en kun je hem aan of uitzetten).

   Verwijderen
  2. oh, dat is spijtig. Heb wel een goede gevonden, maar die is betalend (en redelijk duur)..nog even zoeken dus :-)

   Verwijderen
  3. Biedt jullie website het niet ook als 'gadget' aan?

   Verwijderen
 3. ik denk het niet...moet me er eens in verdiepen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.