dinsdag 26 oktober 2021

Zoek de miniatuurtjes in Leeuwarden (NL augustus 2021)

Leeuwarden is een prima stad voor campercachers! We stonden op een prachtige camperplaats en vanaf daar ben je vlot in het centrum waar veel te beleven valt. In deze blog vertellen we over de "miniature people" en over de Blokhuispoort. We bezochten beide aan de hand van een geocache (maar zonder gaat natuurlijk ook prima!).

Miniature people Leeuwarden
zoek de miniatuurtjes


Camperplaats Leeuwarder Jachthaven als uitvalspunt

Eigenlijk trokken de miniatuur-mensjes ons naar Leeuwarden. Ik had erover gehoord en het fascineerde mij. Ik vroeg of het GEOrg wat leek en die had er ook wel oren naar. Zeker toen hij hoorde dat er een Adventure Lab is die langs vijf locaties met deze "kleinste bewoners van Leeuwarden" gaat. Bovendien paste het natuurlijk prima in onze Camperroute Noord- en Oost-Nederland. Dus wij reden naar Leeuwarden en hebben gebruik gemaakt van Camperplaats Leeuwarder Jachthaven (meer informatie over deze CP onderaan de blog).

Camperplaats Leeuwarder Jachthaven
Camperplaats Leeuwarder Jachthaven


Blokhuispoort Leeuwarden, voormalige gevangenis

Vanaf de camperplaats fietsten we de stad in. Geheel toevallig kwamen wij langs de Blokhuispoort, de voormalige gevangenis van Leeuwarden. En laat daar nou een multi liggen die goed aangeschreven staat: GC690CN Blokhûspoarte - Âld finzenis en TB hotel. Uiteraard maakten wij een tussenstop en bezochten de Blokhuispoort aan de hand van de multi. Inmiddels is het geen gevangenis meer, maar wij waren wel in de gelegenheid een oude cel van binnen te bekijken! En GEOrg nam dat gevangenis wel heel letterlijk... (zie video). Er is veel cultuur en historie bewaard gebleven, maar de gevangenis is inmiddels een cultureel bedrijvencentrum. Een interessante combinatie met een zandstrand op de binnenplaats. De korte multi toont de Blokhuispoort op een leuke manier en je ziet er misschien net iets meer van dan je anders zou zien. Bovendien is de eindcache ook erg leuk en zeer toepasselijk! Ook voor niet-geocachers is deze voormalige gevangenis echt een bezoek waard, want er is nog veel meer te beleven (rondleidingen, escape room, restaurant, kunst, etcetera). In de blog plaatsen wij geen spoilerfoto's van de geocache. In de video staan die wel, dus sla het filmpje over als je dat niet wilt.

Blokhuispoort gevangenis Leeuwarden
Blokhuispoort (voormalige gevangenis)


Miniature People Leeuwarden

Na deze korte maar leuke stop fietsten we verder de binnenstad in om op zoek te gaan naar de miniaturen. En zoeken moest je! Vooral bij de eerste, want dat ze zo klein zouden zijn, hadden GEOrg en ik echt niet gedacht. Ze worden aangegeven met QR-codes, want anders zijn ze waarschijnlijk onvindbaar. Maar leuk dat ze zijn! En zo gedetailleerd. Aan geocaches kunnen muggles voorbij lopen als ze niet weten van het bestaan ervan, maar bij deze miniatuurtjes kan dat zeer zeker ook. Ze zijn echt ontzettend leuk, we hebben ervan genoten. Leuk voor ons dat we het konden combineren met geocaching (GC8TCVN is de bonus van de AL), maar ook voor niet-geocachers zijn ze beslist een bezoek waard. De geocache gaat langs 5 locaties, maar er zijn er veel meer (klik hier voor meer informatie en een plattegrond).

Miniature People Leeuwarden
zoek de Miniature People


Genoten van Leeuwarden!

Na deze vijf locaties fietsten we terug naar de camper. We hadden namelijk nog meer op het programma staan die dag. Allereerst hadden we schone kleren nodig. Niet ver bij de camperplaats vandaan staan twee wasmachines en een droger (klik hier voor de exacte locatie) en daar maakten we dankbaar gebruik van. Vervolgens verlieten wij Leeuwarden om onze Camperroute Noord- en Oost-Nederland te vervolgen. Maar genoten hebben we van Leeuwarden, de Blokhuispoort en de miniature people!

Algemeen

Geocaches

De geocaches bij de Blokhuispoort en de Miniature People noemen wij hierboven in de tekst. De overige geocaches staan vermeld in onze Camperroute Noord- en Oost-Nederland

Overnachten

Wij hebben gestaan bij Camperplaats Leeuwarder Jachthaven. Een uitstekende camperplaats meer een zeer vriendelijke ontvangst. Helaas niet gratis (EUR 12,50), maar wel met toilet en douche. Het is vanaf hier zo'n 2,5 km naar het centrum; met de fiets ben je er heel vlot. Er is overigens een camperplaats dichter bij het centrum, maar die heeft minder plekken en is minder rustig gelegen (volgens de app, want wij waren er niet). Wasmachines en een droger vind je bij een benzinestation vlakbij (klik hier voor de exacte locatie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten