dinsdag 2 november 2021

Geocaches jolivu bij Libramont-Chevigny (BE augustus 2021)

Belgisch Luxemburg is een waar geocaching-paradijs. Wij schreven al eerder de blog over deze regio: Geocachen Nisramont en La Roche-en-Ardenne. Vlak daarna fietsten wij de trail Bastogne - Libramont, een reeks van bijna 30 kilometer met 86 geocaches en 2 bonussen, iets ten zuiden van Nisramont. Kort voor je bij Libramont aankomt, raakt deze trail twee rondjes van CO jolivu. Over de geocaches van jolivu gaat deze blog.

geocaches jolivu libramont-chevigny
in 2018 hadden we niet de juiste tool...


Geocachen in Belgisch Luxemburg

Die lange trail fietsten wij eind 2018. Niet helemaal mijn ding zoals jullie weten, een trail. Wij waren toen net samen en als je schatje dan vraagt of je meegaat een trail doen, zeg je natuurlijk geen nee. Gelukkig bleef er wat tijd over en dwaalden wij af naar een van de rondjes van jolivu. Mijn hart maakte een sprongetje. Natuurlijk ook omdat ik samen met GEOrg was, maar die caches! Echt helemaal mijn ding. Die waren echt fantastisch, gewoon geen woorden voor. Helaas hadden we geen tijd voor het hele rondje, laat staan voor de andere rondjes. Dus we zeiden tegen elkaar: we will be back!

jolivu geocache 2018
wij bij een jolivu-geocache in 2018
(tevens onze profielfoto op Youtube)


De geocache-rondjes van jolivu

Het heeft uiteindelijk bijna drie jaar geduurd voor we terug kwamen, maar eindelijk was het dan zover. Wat een geluk dat die geocaches zo lang in het veld zijn blijven liggen! Laten we maar eens kijken of de caches echt zo leuk zijn of dat wij dat destijds alleen maar dachten door onze hormonen en de vlinders in onze buik. Maar ik kan jullie geruststellen. Mijn hart maakt nog steeds een sprongetje als ik GEOrg op vrijdag weer zie, maar ook weer voor deze geocaches. Wat zijn ze gaaf! We maakten eerst het rondje Promenade de Sainte-Marie af, het rondje waar wij in 2018 al een deel van deden. Dat paste perfect, want in Sainte-Marie-Chevigny zelf vonden we ook een heerlijke plek om te overnachten.

jolivu geocache 2021
wij bij dezelfde geocache in 2021


De geocaches zelf

We hadden geen tijd voor alle rondjes, dus we moesten een keuze maken welke we daarna zouden doen. Doen we de oudste - die gaat misschien het eerste uit het veld. Nee, we doen juist de nieuwste. Een CO leert waarschijnlijk ook steeds bij, dus laten we maar eens kijken bij Déjà Vu. En we hebben ervan genoten. Wat een geniale geocaches. Hoe krijg je het bij elkaar verzonnen. Soms een prachtige in plain sight (maar dan moet je nog zien hem open te krijgen). En soms zijn ze verschrikkelijk geniepig verstopt. Ze zijn ook echt allemaal anders (behalve als je soms een déjà vu hebt van een vorige rondje). Op een gegeven moment denk je: nu heb ik de gedachtenkronkel van de CO door. Dan vind je de volgende vlot. En misschien nog eentje. Vervolgens kom je weer een cache tegen waar je vreselijk lang naar moet zoeken en dan denk je: nee, toch niet. Dus denk niet: ik doe alle rondjes in een dag of een weekend. Dat gaat je niet lukken. Hou je van een trail met vooral heel veel kokertjes achter een boom om punten te scoren? Dan is dit niets voor jou. Hou je van zoeken, puzzelen, afwisseling, creativiteit, mooie omgeving? Dan is dit een grote aanrader.

geocache in plain sight
hidden in plain sight (maar hoe gaat hij open?)


Wandelen of fietsen?

Deze rondjes staan in de listing als wandelingen. Wij deden ze met de fiets. Dat is eigenlijk goed te doen, ik heb maar een paar meter naast de fiets moeten lopen vanwege blubber. En helaas daarna ook vele kilometers vanwege GEOrg zijn fietsband... Hij kreeg een lekke band en het kostte ongeveer een uur het lek te vinden en te repareren. Vervolgens heeft hij denk ik 40 meter gefietst en kreeg vervolgens een klapband. Dat was echt einde verhaal voor de band. We hebben verder gelopen met de fiets aan de hand.

geocachen lekke band
Georg en zijn lekke banden


Zowaar geen DNF's

Beide rondjes hebben we nu omgezet in smileys. Maar eerlijk is eerlijk: we hadden 3 DNF's gehad als we geen hulp hadden gekregen. Een keer was een buurman zo vriendelijk een hint te geven en een keer zochten we samen met andere geocachers, die gelukkig een lijntje hadden met de CO. Deze cachers hebben we - in handen-en-voeten-Frans - gevraagd om een hint voor onze 3e DNF en we zijn terug gegaan. En zo hebben wij als DNF toch nog alle geocaches van deze twee rondes kunnen vinden.

geocache bonus openen
bonus gevonden maar hoe gaat hij open?!?


Dank aan jolivu

We hebben er van het begin tot het einde van genoten. Behalve dan van die lekke band van GEOrg...  Wat we ook zo leuk vonden is dat we jolivu zelf op de valreep ook nog ontmoet hebben. Voor onze wegen zich zouden scheiden, dronken Georg en ik nog een bakkie in de camper.  Er stopte een auto. We dachten die wil er langs (we blokkeerden een beetje het bospad) of vindt het niet goed dat we hier staan. Nee, dat was de CO die langskwam voor onderhoud. De logrolletjes waarvoor ik misschien een uur daarvoor een NM (needs maintenance) had geplaatst, werden nu al weer vervangen, wat een service! Ontzettend leuk jullie ontmoet te hebben, jolivu en heel veel dank voor de ontzettend gave geocaches. We will be back! (en hopelijk duurt het niet weer drie jaar....). De geocaches van jolivu in Belgisch Luxemburg kunnen wij jullie echt aanraden.

cacheowner jolivu bedankt
dank jullie wel, jolivu!

Video mét spoilers

In de blog hebben we nauwelijks spoilers verwerkt, in de onderstaande video wel! Dus hou je niet van spoilers, kijk de video dan niet. Wil je een nog betere indruk hebben van de geweldige dagen die wij hier hadden en de prachtige geocaches? Kijk dan beslist de video! Voor het gebruiken van spoilers in de video hebben we toestemming van jolivu.

Algemeen

Geocaches (en geocache-tips Belgisch Luxemburg)

Wij maakten eerst de ronde "Promenade de Sainte Marie" af (bonus: GC7RK6Z). Daarna deden we de ronde " Déjà Vu chez jolivu" (bonus: GC86VCM). Maar er liggen dus nog meer rondjes van deze CO!

De trail waarover we schrijven die we al eerder deden is "Bastogne-Libramont". Een trail van circa 30 kilometer langs een voormalig spoor met 86 tradi's en 2 bonussen (één van de bonussen: GC55Y6X).

Niet ver hier vandaan ligt GC2F2NP Darkness, een kleine Lost Place die wij al eerder deden (lees ook deze blog met meer informatie over de geocaches aldaar).

Niet zo heel ver hier vandaan lag ook GC22FB4 Moria : The Return. Ik schrijf "lag", want de geocache is helaas gearchiveerd. Het was een van de meest fantastische geocaches die wie ooit gedaan hebben. Een blog erover hebben we niet, maar in onze gastblog bij REIZEN & REISTIPS schrijven we er wel over.

geocache sneeky verstopt
sneeky verstopt (deze is om in te komen...)

Overnachten

Wij hebben diverse overnachtingsplaatsen in deze regio gevonden. Ze staan inmiddels allemaal op onze pagina "Overnachtingen met de camper" op onze website. Zelf hebben wij naar volle tevredenheid overnacht bij het kerkhof van Sainte-Marie-Chevigny.

Horeca

Horeca kwamen we onderweg niet tegen (althans: niet in de twee rondjes die wij deden). Dus neem voldoende eten en drinken mee!

campercaching overnachten park4night
wij overnachtten bij het kerkhof


2 opmerkingen:

 1. whow, bedankt voor dit mooie verhaal
  voor zo'n story is het onderhouden van onze rondjes plezier
  welkom op onze andere rondjes

  Ivo en Julienne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor jullie enthousiaste reactie! We komen zeker een keer terug voor jullie andere rondje, jolivu. Volgend jaar, als het weer lekker camper-weer wordt.

   Met geo-groet,
   GeoKars & GEOrgCACHING
   samen onderweg als DNF

   Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.