donderdag 1 juli 2021

Geo-Art Flipje (NL mei 2021)

Als je wilt weten wat bij geocaching een geo-art is, lees dan eerst onze blog Geo-Art Maasland Paasland. Daarin wordt uitgelegd wat een geo-art is. In die blog staan ook diverse voorbeelden van geo-arts en wij vermelden dat Flipje op onze to-do-lijst staat. Inmiddels hebben wij de geo-art Flipje gedaan en in de onderstaande blog lees je het verhaal van Flipje.
***update***: Ook de geo-art ODV Ontdek de Veluwe hebben we inmiddels gedaan. Lees hier de blog.
***update***: Ook de geo-art Het verloren sprookje hebben we inmiddels gedaan. Lees hier de blog.

geo-art flipje betuwe geocaching
geo-art Flipje


Geo-art Flipje net na de bloesem


Wij hadden speciaal gewacht tot de bloesem in de Betuwe echt uit was, want dan is Flipje natuurlijk op z'n mooist. Helaas gooiden een jichtaanval bij GEOrg en het slechte weer een paar keer roet in het eten, dus voor de bloesem waren wij te laat. Ook voor ons Flipje-weekend waren de weersvoorspellingen bar en boos, maar we zijn toch gegaan. Niet dat we nou zulke die hards zijn (het tegendeel....), maar we waren sinds september niet meer met de camper weggeweest en wilden nog één weekend "proef draaien" voor onze vakantie. Dit was onze laatste optie.

campercaching camper testen vakantie
proef draaien met de camper

Voor het eerst weer met de camper op pad


En dat hebben we geweten! De eerste nacht heb ik bijna geen oog dicht gedaan, want het waaide (en regende) zo hard, dat het doek van het hefdak met veel herrie heen en weer klapperde. Ik werd er steeds onrustiger van en kon op echt niet slapen. Dan gaat er van alles door m'n kop malen, bijvoorbeeld dat het dak kapot waait. En op een gegeven moment dacht ik ook dat er iemand midden in de nacht om de camper heen liep. Ik ben rechtop gaan zitten, heb goed geluisterd, maar het was natuurlijk heel moeilijk te horen met al die wind en regen. GEOrg wakker maken? Ach nee, GeoKars, het zit tussen je oren, laat hem lekker slapen en volg zijn voorbeeld. Maar de volgende dag bleek ik wel degelijk gelijk te hebben gehad. De politie had een briefje onder de ruitenwisser gedaan. Of wij daar wel mochten staan. Ja dat mochten wij! Wij stonden met toestemming op de oprit bij vrienden en zorgden voor de kippen en plantjes. Voor hen een goede oppas, voor ons een gratis plek mét water en verse eieren. Echt een win-win-situatie!

camper overnachten oprit
zorgen voor de plantjes (en kippen)

Favo-caches


De volgende dag nog steeds storm en regen, dus uitgebreid ontbeten met verse eitjes. En daarna geluierd en gelezen. Ook wel een keertje lekker. Eind van de dag werd het dro(o)g(er) en hebben we met de auto nog een paar favo-caches iets verderop gedaan.

favocache geoknarfs home geocaching
favo-cache GeoKnarf's Home 2.0

Zowaar een droge dag voor geo-art Flipje


De dag daarna was het zowaar droog. Er stond nog een flinke wind, maar de storm was weg. Laten we het er maar op wagen! En wat hadden wij een geluk. Het werd een heerlijke dag met zelfs nog af en toe zon. Flipje is prima te doen in één dag, zelfs in ons tempo. Wij hebben er echt van genoten. Ik kan me voorstellen dat het met bloesem nog mooier is, maar het is gewoon een prachtige omgeving om te fietsen (of wandelen) tussen alle boomgaarden en door de kleine dorpjes heen. De CO's hebben echt een mooie route uitgezet met vrijwel alleen fietspaden of autoluwe wegen. Alleen tussen 38 en 45 zit een klein stukje onverhard en door de vele regen was dat erg blubberig geworden. Ik moest daar af en toe een stukje lopen met mijn zware elektrische fiets; GEOrg redde het wat makkelijker met zijn vouwfietsje.

flipje geoart lepel geocache
hoe oud zou dit Flipje-lepeltje zijn? zo leuk!

Geo-art gelegd door 2 CO's


Heel leuk bij deze geo-art vind ik dat twee CO's hier in samenwerking één geo-art hebben neergelegd. En je herkent ook heel duidelijk de verschillen tussen de CO's en dat is juist zo leuk. Bij de ene helft komt het thema Flipje wat meer naar voren (let ook op de kleine details); bij de andere helft ligt de nadruk wat meer op de verstopmethodes (soms echt sneaky, maar erg gaaf). Dat het thema Flipje bij een van de CO's duidelijk(er) naar voren komt, verbaast mij ook niets. Toevallig weet ik dat MarjaW wat heeft met Flipje;-) Haar Flipje-woodie hangt bij mij in het kleinste kamertje. Lees onze blog Woodies en het verzamelen ervan maar eens! Dan begrijp je dat kleinste kamertje én weet je gelijk hoe je aan een woodie van ons kunt komen.

flipje woodie geocaching
Flipje in het kleinste kamertje


Dank aan de CO's van Flipje


Al met al vonden wij het een erg leuke fietstocht met zeer afwisselende en goed verzorgde en onderhouden geocaches. Wij willen zowel chica's team als MarjaW heel hartelijk danken voor het leggen van deze geo-art. Wij hebben er een erg leuke dag aan beleefd. En uiteraard ook dank aan onze vrienden voor het beschikbaar stellen van de oprit!

geocache verstopmethode sneaky
sneaky verstopt (maar er is er één nog listiger!)

En jullie?

We zijn natuurlijk heel benieuwd of jullie Flipje al gedaan hebben? En waren jullie op tijd voor de bloesem? Leuk als je een reactie achter laat onder onze blog. Wil je weten welke geo-arts wij nog meer gedaan hebben? Klik dan hier.



Algemeen

Geocaches
GC8Y5MP #1 Flipje: dit is de eerste van de geo-art Flipje, hierin staat alle informatie.
GC6FHER Het Melkhuisje: deze ligt vlak langs de route, maar was weg voor onderhoud op het moment dat wij langskwamen. Althans: toen we aankwamen. De CO kwam hem net terugplaatsen, wat een geluk! We zijn later met de camper teruggekomen en hebben deze mooie veldpuzzel opgelost. Hij ligt ook op een zeer leuke locatie!
GC5TXH0 De kabouters: mooi gemaakte voortuincache vlak langs de route.
GC602ZT Op een klein stationnetje: als je deze thuis oplost, kan je hem ook ergens vlak langs de route loggen.
GC6FMJZ Weg van de snelweg: je komt langs een aantal geocaches van deze serie. Ik heb de hele trail lange tijd geleden al een keertje gedaan en het is echt een prachtige fietstocht (met een leuke bonus).
GC4PM62 GeoKnarf's Home 2.0: ik had deze tijdens een event al een keertje gelogd, maar GEOrg heeft hem de dag voor Flipje gedaan. Erg leuke voortuincache! Wij deden deze op een andere dag met de auto.
GC5VWR4 HIGH VOLTAGE: ook deze geocache is de moeite van omrijden zeker waard! Ook deze deden wij als autocache.

geocache veldpuzzel melkhuisje

Parkeren
Wij parkeerden vlakbij GC90PJ9 Flipje's Tour: Station Tiel Passewaaij. Deze hoort niet bij de ronde, maar je kunt hier wel goed parkeren en dan starten bij nummer 25 van de ronde.

Overnachten
Wij hebben ergens privé overnacht. Vlakbij nummer 24 vind je Camping Aan De Linge Recreatie. Nummer 36 ligt bij Campingpark Zennewijnen. Tevens vind je in de app campercontact nog een aantal camperplaatsen in de buurt (bijvoorbeeld bij Tiel en Varik).

Horeca
Veel horeca kom je onderweg niet tegen, dus zorg voor je eigen natje en droogje.

Wandelen
Als je van een flink stuk wandelen houdt, is Flipje ook prima te voet te doen. Het is hier sowieso een prima wandelgebied en er zijn vele routes uitgezet: struinroutes, klompenpaden, maar ook stadswandelingen en wandelroutes met kinderen. Kijk voor meer informatie op de website Wandelen in Rivierenland.

***gepubliceerd 01-07-2021, update 30-01-2022***

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke blog! Bedankt namens Filpje, MarjaW, de vrienden Chica's team! Altijd leuk als je grote werk goed gewaardeerd wordt!!! Daar doen we het voor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je leuke reactie. We hebben er echt van genoten!

      Verwijderen
  2. Het is super leuk om te lezen hoe jullie het allemaal beleefd hebben. Het filmpje is geweldig. Wij kijken toch op een iets andere manier naar de omgeving omdat het voor ons bekend terrein is. In één woord GEWELDIG!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je complimenten. Ja, wij vonden het echt een prachtige, maar ook unieke omgeving.

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.