maandag 24 mei 2021

Multi-cache Vlietlanden (NL mei 2021)

Wat is een geocaching multi cache? Dat een geocache waarbij je eerst langs diverse "stations" (de waypoints) komt om uiteindelijk (hopelijk!) de eindcache te vinden. Bij deze waypoints moet je "iets" doen: iets zoeken, een vraag beantwoorden, een puzzel maken.  Het kan van alles zijn: geocaching is veelzijdig en ook multi's zijn er in allerlei soorten en maten. Deze blog gaat over GCNN73 "Waar? Daar!": Vlietlanden, een multi waarbij je een aantal niet al te moeilijke vragen dient te beantwoorden; het gaat hierbij meer om de wandeling (of fietstocht) zelf.

multi route bekend vlietlanden
genieten van de natuur


Geocaching multi's zijn veelzijdig

Juist dat veelzijdige aan geocaching, maar ook aan multi's vinden wij zo leuk! We schreven al eerder over een multi waarbij je niet van tevoren wist welke route je ging volgen: Avontuur op het fort. Dat was een multi bij een Lost Place, waar een prachtige verhaallijn in zat. We schreven ook al eerder over een multi waarbij je van te voren de route wel wist: Een koninklijke geocaching-multi. Dat was er eentje van maar liefst 22 waypoints! Van degene waar we nu over schrijven was de route ook van te voren bekend, maar deze heeft veel minder waypoints. Hij komt desondanks wel aan 15 kilometer - mits het pontje vaart. Anders is hij nog veel langer.

lange multi uitrusten
wel ver hoor 15 kilometer;-)


Genieten van de natuur bij deze multi

Persoonlijk hebben dit soort multi's mijn voorkeur. Of trails met wat langere afstanden tussen de geocaches (zie het voorbeeld in onze blog Geocache-fietstrail Genieten in de Waard). Je hoeft niet elke paar 100 meter te stoppen, je legt een wat langere afstand af en je kan wat meer van de omgeving genieten. Georg houdt wat meer van trails met kortere afstanden (bijvoorbeeld Geocaches scoren met de fiets-trail DTPT), dus we wisselen het af.

geocache multi genieten van de natuur
genieten van de omgeving


Nederland waterland

Bij deze multi in Vlietlanden gaat het echt om het genieten van de natuur. Want die is hier echt prachtig en zeer waterrijk. En wat hadden wij geluk, want het pontje was net weer in de vaart (Veerpont De Kwakel). Een super leuk begin dus, want na de eerste vraag heb je gelijk een leuk boottochtje. Dat spaarde een hoop kilometers (en bijvangst). En maak niet de fout die wij bijna maakten: stap niet van het pontje af de eerste keer dat hij aanlegt. Dan ben je er namelijk nog niet; hij vaart ook nog verder.

geocaching multi veerpont
leuk boottochtje


Wij genoten van het heerlijke weer en het oer-Hollandse landschap. Leuke vrijliggende wandel- en fietspaden, veelal langs het water. En wat ons Nederlanders niet eens meer opvalt: het water ligt aan de ene kant van het fietspad (veel) hoger dan aan de andere kant. Help! Wat als de dijk breekt?

multi water nederland
als de dijk maar houdt...


Wandelmulti gefietst

Eigenlijk is dit een wandelmulti. Maar omdat de route bekend was, had ik gezien dat je hem ook prima kunt fietsen en dat hebben wij gedaan. Alleen het laatste stuk naar de eindcache ging dat dus niet. En dat weet je natuurlijk niet van te voren! Dat betekende een klein stukje omfietsen (prachtig fietspad, prima te doen) en de laatste 100 meter lopen. Het was even zoeken naar de final, maar gelukkig vond GEOrg hem uiteindelijk toch (tip: trek je niet al teveel aan van de hint, maar zoek gewoon op GZ). En daarna moesten we héél hard fietsen om voor de bui weer bij de camper te zijn. Dat lukte niet helemaal, maar de "schade" bleef beperkt. Overigens waren alle vragen gemakkelijk te beantwoorden. Maar voor de eindcache moest je nog even flink rekenen. Helaas hadden wij het niet goed voorbereid, anders zouden we onze vriend GC-Buddy hiervoor ingezet hebben!

geocaching multi eindcache gevonden
eindcache gevonden

De Beeldenkas


Graag hadden wij ook De Beeldenkas bezocht. Die was helaas dicht vanwege Corona. Je vindt die "in de richting van" de eindcache (nee die ligt niet daar!). 

beeldentuin schipluiden multi
wegwijzer naar De Beeldenkas

En jullie?

Al met al werd het een heerlijke dag en we hebben genoten van de geocaches en de natuur in een van onze homezones. Benieuwd naar jullie verhalen! Houden jullie van multi's? Hebben jullie je homezone al bijna leeg? Leuk als je een reactie achterlaat onder de blog.


geocache caravan camping schipluiden
zoek je een camping?


Algemeen

Geocaches
Wij hadden ook wat bijvangst (GEOrg wat meer dan ik, want ik was hier al eerder). Hiervan noemen wij de - in onze ogen - leukste: GC2Z6BN Fairy-tale???, GC42PMN Scheepswrak Broekpolder, GC83RJ8 Achtermolen en GC4GD0F Met STIP op de kaart... Midden Delfland. Al eerder deden wij het rondje Mooi Maasland (zelfde startpunt als deze multi, bonus GC7Z9ER). Wil je nog meer geocaches zoeken hier in de regio? Kijk dan even op onze pagina Geocaching ideeën, want bijvoorbeeld Maasland en Maassluis liggen hier vlakbij! Of kijk op onze pagina Top 10 geocaches in en om Den Haag, waarin ook Schipluiden genoemd wordt.

Parkeren
Wij parkeerden bij het parkeercoördinaat van de multi (WP1).

Overnachten
Wij hebben hier niet overnacht (ik woon hier vlakbij). In elk geval heeft Maassluis twee camperplaatsen en bij de geocache STIP op de kaart (zie tekst) is een camping: Hoeve Bouwlust.

Horeca
- stap uit bij de eerste stop van het pontje en vaar later verder (dus tussen WP2 en WP5): Het Jachthuis (uniek gelegen op een eiland);
- als je geluk hebt staat de ijscoman tussen WP6 en WP7 (GEOrg had geluk!)
- net na WP8: Uitspanning Vlietzicht (aan het water, uitzicht op Vlietlanden)
- ga voor WP10 Schipluiden in: veel horeca, bijvoorbeeld Paviljoen 't Middelpunt (leuk gelegen aan het water)
- bij de geocache STIP op de kaart (zie boven): Hoeve Bouwlust.

geocaching bijvangst vlaardingen
leuke bijvangst

geocaching multi horeca onderweg
GEOrg had geluk met de ijscoman



2 opmerkingen:

  1. Leuk verhaal met veel bekende plekjes. Heb er een aantal gedaan. Leuk om jullie avonturen mee te lezen.

    Groeten

    Lieuwe

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat jullie veel plekjes herkennen. Was een mooie multi ja. Ook onze eigen regio is mooi!

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.