zondag 21 juni 2020

Geocache-fietstrail Genieten in de Waard (NL mei 2020)

geocaching fietstrail in de waard
Genieten van de omgeving
Recentelijk hadden we een blog (klik hier voor de blog) over een fietstrail met ongeveer elke 161 meter een geocache (dat is namelijk de minimale afstand tussen twee caches). Deze keer deden we ook een fietstrail met ongeveer net zoveel caches, maar nu zat er tussen elke cache 1-2 kilometer. Deze laatste soort heeft toch echt wel mijn voorkeur. Ten eerste hoef je niet elke 160 meter van je fiets af te stappen en ten tweede zie je veel meer van de omgeving. Dit was een fietsroute die aangegeven stond als 30 kilometer in totaal. Het waren 36 tradi’s en een bonus-cache. En we hebben tussendoor nog wat caches gedaan met veel favo-punten, dus aan die 30 kilometer kwamen we ruim!


De geocache-fietstrail Genieten in de Waard is echt genieten!


geocachefietstrail geocaching fietsen in de waard
Prachtige molen
Het is echt een erg leuke fietstocht door een landschap met zeer veel afwisseling. Het begon in leuke oude dorpjes en later werd het wat meer boerenland en polder. Je fietst vrijwel de gehele weg over vrijliggende fietspaden of landweggetjes, langs leuke riviertjes en prachtige molens. Het rondje heet „Genieten in de Waard”. En genieten was het deze dag met werkelijk schitterend weer erbij! Echt een gezellige route, waarbij je langs veel kleinschalige horeca komt. De meeste caches zijn eenvoudig te vinden en goed onderhouden; bij een enkele moesten we wat langer zoeken.

geocaching fietstrail bonus
Tweede cache = bonus

De laatsten zullen de eersten zijn


Grappig was dat wij de laatste cache als eerste vonden. De parkeerplaats was gesloten, dus wij stonden ergens anders geparkeerd. En laten we nou heel toevallig als eerste langs nummer 36 komen. Dan laat je die natuurlijk niet liggen. Nog veel grappiger vond ik dat de tweede cache die wij vonden de bonus was (zonder dat we het coördinaat hadden)! Dat was echt puur toeval (en een beetje gokken).

Wat een mooie extraatjes


geocaching fietstrail bijvangst beifang
wat een sleutels
Uiteraard konden we het niet laten ook nog wat extra geocaches te doen (zie onderaan de blog de lijst met caches die wij deden). Ik had van te voren even gekeken welke er veel favo-punten hadden en daarvan deden we er drie.
De eerste was een prachtig gemaakte cache waarbij je echt heel veel sleutels moet uitproberen om bij de logrol te kunnen komen. Daar kan je echt lang mee bezig zijn! Maar wat een geluk, bij de 2e of de 3e sleutel die GEOrg probeerde was het raak.
De volgende was een zeer bijzonder vogelhuisje, kijk het eerste filmpje maar eens.


geocachen fietstrail bijvangst beifang
Lekkere honing


Bijen zorgen voor ... honing


En de laatste van deze extra's was werkelijk grandioos! Wat een prachtige locatie en een zeer bijzondere en toepasselijke geocache. En wat waren we blij dat we hier water bij konden vullen! Ondanks het feit dat we 3 grote flessen bij ons hadden, bleek dat echt te weinig voor deze warme dag. Ik had zoveel dorst dat ik ter plekke 2 flessen heb leeggedronken en later nog eentje. Hartelijk dank aan de CO voor deze gastvrijheid. Het tweede filmpje toont deze gastvrijheid.

Batterijen leeg


geocaches geocachingtrail fiets in de waard
Onderweg bij een geocache
Het was echt een fantastische, maar wel lange dag. Zo lang, dat GEOrg alle batterijen van zijn GPS leeg had en dus het laatste deel van de route op mij moest vertrouwen. En dat valt niet mee voor een fanatieke geocacher, zomaar op goed vertrouwen achter iemand aan fietsen!





Zijn jullie altijd zelf 'in the lead' of loop/fiets je er ook weleens gewoon achteraan?






GeoKars geocaching geocache gevonden
GeoKars zoekt een geocache





geocaching georgcaching geocache gevonden
GEOrg zoekt een geocache





GeoKars geocache found
geocache gevonden






geocaching fietstrail geocaches
leuke oude dorpjes













ALGEMEEN

Geocaches

Klik hier voor de lijst met caches die wij deden.

Parkeren

De parking die bij de cache aangegeven staat, is doordeweeks gesloten. Wij hebben iets voor nummer 36 in de berm geparkeerd (nadat we gevraagd hadden of dat akkoord was).


Overnachten

Camping Slingeland (bij nummer 36), klik hier voor meer informatie.

Horeca (de lijst is misschien niet volledig)

Op N 051° 52.256 E 004° 54.889: HannesHeerlijkHeid, een theetuin die open is op zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur. Hier is ook een fietsoplaadpunt en een parking.

Op N 051° 52.232 E 004° 54.833: Even verderop is de Picknickweide die doordeweeks open is van 11.00 - 17.00 uur op basis van doe-het-zelf.
Op 
N 051° 52.962 E 004° 50.912: IJsboerderij Middelbroek met fietsoplaadpunt
.
Op N 051° 52.557 E 004° 49.076: Café/IJscoboer Boerenklaas.
Op N 051° 53.337 E 004° 48.711: (bij nummer 22) Rustpunt (gesloten vanwege Corona).
Op N 051° 53.482 E 004° 49.243: (na nummer 23) Riekje’s Hoeve Boerenlandwinkel en Koffieboerderij (di-do-vr-za 10-17).
Op N 051° 54.371 E 004° 50.722: (bij 27) Theethuin De Winde, tevens fietsoplaadpunt (gesloten vanwege Corona)
Op N 051° 54.371 E 004° 50.722: (bij 27) tevens fietsoplaadpunt (gesloten vanwege Corona).
Op N 051° 54.262 E 004° 53.637 (na 30 van de route af) Theewagen: thee/koffie/toilet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.