donderdag 18 juni 2020

Hülser Berg met kleine Lost Place multi-geocache (DE juni 2020)

Een van onze camper-weekenden ging richting de Hülser Berg (vlakbij Krefeld in DE). Het leek ons een mooi gebied en er lagen flink wat geocaches die GEOrg ook nog niet had. Dat is natuurlijk altijd weer een uitdaging caches te vinden in zijn homezone die hij nog niet heeft!

To blog or not to blog?


geocaching multi campercaching
In die Röhre geschaut?
Het werd een heerlijk weekend met prachtig weer en een schitterende omgeving en we waren lekker aan het wandelen, fietsen en geocachen. Maar echt heel bijzonder waren de caches niet, dus we hadden eigenlijk al besloten aan dit weekend niet specifiek een blog te wijden. Totdat we ineens een multi liepen die we eigenlijk toch wel heel leuk vonden. Het ging om GCTYGG In die Röhre geschaut? Het is een kleine Lost Place multi, die niet zo heel erg 'lost' is, omdat er een "belevenispad' van gemaakt is, dus we kwamen zo af en toe wel mensen met kinderen tegen. 

Hulp van andere geocachers


geocaching multi campercaching waypoint
hulp van andere geocachers
Eigenlijk vond ik het al grappig beginnen bij WP1, gewoon een ander soort vraagstelling. En bij WP2 dacht ik direct: daar ga ik een blog over schrijven! Het bord waarover een vraag gesteld wordt, is namelijk volkomen vervaagd, het lijkt wel een whiteboard. Het antwoord daarop vinden leek echt onmogelijk. Totdat ik ineens ergens met stift geschreven een jaartal zag staan. Het zal toch niet..... En jawel. Na goed kijken, bleek er een geocache-teken bijgeschreven te zijn, plus het antwoord D=9 met een heleboel geocache-namen en bedankjes! Uiteraard staat ons DNF-stempel nu ook op het bord.

Trap richting eindcache afgesloten


geocaching multi waypoint campercaching
trap afgesloten
Jammer was dat de trap van het belevenispad daar afgesloten was. Er liep een paadje vlak erlangs. Wij dachten dat zal wel door geocachers ontstaan zijn en alsnog naar het volgende WP lopen. Dat was niet het geval, want het werd daar heel steil, echt onmogelijk om naar beneden te komen. Dus we zijn doorgelopen naar de volgende weg en vanaf die kant hebben de WP's achterstevoren gedaan. Achteraf gezien hadden we beter terug kunnen lopen naar de weg waar we begonnen waren. Of gewoon toch de trap aflopen.....

Röhre geschaut


geocaching multi belevenispad campercaching
het belevenispad
Maar doordat we deze alternatieve route namen, hebben we wel het avontuur beleefd van het belevenispad, wat ook grappig was. En verder hebben we in veel "Röhre geschaut" en leuke foto's gemaakt. En......de eindcache werd door een paar kinderen gevonden voordat wij hem vonden, erg grappig! Al met al vonden we het een leuke geocache-multi en een bijzondere locatie.





geocaching multi eindcache
de eindcache



Denk nou niet: fantastische multi, die moet ik ook gaan doen! Ik raad je zeer zeker niet aan alleen voor deze multi die kant uit te gaan. Maar als je gewoon een weekend in een leuk wandel- en fietsgebied wilt gaan geocachen, dan is het hier zeker de moeite waard. En dan raad ik je uiteraard deze multi aan. Zie onderstaande tekst voor nog meer tips.

Nadat deze blog al geschreven was, hebben we de volgende dag nog een rondje gefietst. En eigenlijk werd dat de leukste cache-dag! Ook deze dag bleek weer wat een prachtig fiets-gebied dit is. En we kwamen erg leuke geocaches tegen. Die staan inmiddels ook bij onderstaande cache-tips. Al met al kunnen wij zeker aanraden hier een keertje heen te gaan!


geocaching-multi-campercachinggeocaching-multi-campercachinggeocaching-multi-campercachinggeocaching-multi-campercaching

geocaching-multi-campercachinggeocaching-multi-campercaching











Algemeen


Caches

Een paar caches die je ook op je lijstje kunt zetten:

- GC690FM Frau Holle Tag (de bonus van een rondje "Rauhnacht" met 12 tradies, mooie wandeling (al hebben wij een deel op de fiets gedaan), eenvoudige caches, met 1 bijzondere erbij en een leuke bonus).

- GC5QNBE Letzte Tanke vor der Autobahn (gewoon een grappige locatie).
- GC2G4FD der Hülser Berg (earth cache).
- GC7BA6K Historisches in Hüls (Virtual Reward).
- GC8J3A9 Angekommen (erg leuke cache, niet zoveel favo's, maar hij is nog relatief nieuw).
- GC77Z7Y Ein Frosch geht um die Welt (een partner-multi met Kanada in Thüringen DE).
- GC6J5RE Bolzplatz Niep (mini veldpuzzel)
- GC5MBGJ LP: Pumpenhaus (mini Lost Place)
- GC5GHAY Kniffel-bänksken (kleine veldpuzzel)
- GC58HW2 Der Kirschkamperhof (leuke veldpuzzel)

En hiermee zijn we beslist niet volledig, want wij hebben lang niet alle geocaches in de omgeving gedaan. Om spoileren te voorkomen, hebben we hieronder niet onze mooiste foto's geplaatst.


geocache beifang camper
Bolzplatz Niep

geocaching bijvangst campercaching
Kirschkamperhof













geocaching veldpuzzels camper
Bänkske
geocaching lostplace campercaching
Pumpenhaus
Overnachten

Wij sliepen op de parkeerplaats op N51°23.304 E006°32.657. Een kleine parkeerplaats met overdag wandelaars, fietsers en ruiters en 's nachts heerlijk rustig. Lange campers mogelijk. Vuilnisbakje aanwezig. Verder geen voorzieningen. Veel schaduw, weinig zon. Maar wij hebben het elke dag gered de accu's weer vol te krijgen met onze zonnepanelen (we hebben wel overdag als we op pad gingen het hefdak naar beneden gedaan zodat de zon er beter op scheen). 

N51°23.323 E006°32.187: grote parkeerplaats bovenop de berg met zon en schaduw. Overdag erg druk. Smalle weg naar boven.

N51°23.316 E006°31.956: grote parkeerplaats en rustiger dan de hierboven genoemde.

N51°22.570 E006°31.087: grote parkeerplaats in de zon met bomen voor schaduw langs de rand. Alleen voor personenauto's. Vuilnisbak aanwezig.

N51°21.961 E006°32.116: klein parkeerplaatsje, prachtig en heel rustig gelegen in een natuurgebied. Alleen kleine campers (tot een meter of zes). 

N51°23.386 E006°34.662: kleine parkeerplaats met vuilnisbakje naast natuurgebied. Alleen kleine campers (tot een meter of zes).

Horeca

N51°23.303 E006°32.199: Restaurant Hülser Bergschänke
N51°22.742 E006°33.736: melkautomaat


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.