woensdag 3 juni 2020

Geocache-avontuur richting Nerd Bird's Treasures (DE juni 2020)

De voorlaatste dag van de vakantie besloten we niet al te lang te gaan geocachen, zodat we alvast een stukje richting de homezone van GEOrg konden rijden. Voor mij is het namelijk altijd nog zo'n 3 uur extra reizen nadat ik GEOrg thuis heb afgezet.

Heen-en-weer of rondje?

geocaching-veldpuzzels-geocaches
loop gewoon heen en weer

Ik had een paar geocaches gezien, niet veel, maar ze hadden redelijk wat favo-punten.  Het was eigenlijk meer een heen-en-weertje dan een rondje, dus wij besloten er nog 1 geocache bij te doen, dan werd het een soort rondje. Nou, dat hebben we geweten kan ik je vertellen! Mocht je na ons verhaal besluiten deze caches te gaan doen, ga dan vooral niet avonturen zoals wij en loop gewoon heen-en-weer.

We begonnen met een D3,5/T4,5 multi (of was het nou een tradi???) van 7,5 uur met 18 WP's en ruim 42 kilometer lengte. Pffffffttttt......wat een cache.............lees de listing maar eens goed: GC3YR2P.

Ligt daar een geocache?


geocaching-veldpuzzels-geocaches mysterie geocachepaadje
helaas......niet open.....
Maar ons eigenlijke doel waren de geocaches: Nerd Bird's Treasure. We waren totaal onvoorbereid deze vakantie ingegaan, dus ook de bijbehorende mysteries hadden we niet opgelost (alhoewel.....hadden we dat anders wel gedaan......niet-puzzelaars als wij zijn......?). Dus wij liepen naar de eerste tradi van dit kleine reeksje. Ruim voordat we daar aankwamen dacht ik: wat zie ik daar? Het lijkt wel een geocachepaadje. En jawel: daar ligt een gigantisch grote cache, niet te missen! We maken hem open en: oh, wat gaaf gemaakt een xylofoon! Eens even kijken hoe we die open krijgen. Maar helaas....slim gedaan door de CO, want het was een van de mysteries en je krijgt hem alleen open als je de puzzel hebt opgelost en dat hadden we dus niet. Helaas....pindakaas!

geocaching-veldpuzzels-geocaches geocachingtools
wat een tools!

Wat een tools!


Op naar de volgende. De geocache zelf vonden we al gauw en toen begrepen we ook de titel (GC7294K). Het is namelijk een schitterende veldpuzzel die werkt op zonnepanelen. En hij zit vol met een grote variatie aan tools om de cache te openen. GEOrg gaat aan het proberen, nadenken, nog meer proberen en floep......daar heb ik de behuizing al open. "Hoe doe je dat nou?" vraagt hij. Hem heb ik het natuurlijk laten zien, maar jullie verraad ik het niet. Kijk maar eens op de foto hoeveel tools erbij zaten!

Avontuurlijke route richting geocache


geocaching-veldpuzzels-geocaches cachepaadje
HET PAD
En daarna begon ons avontuur naar de volgende geocache. Eentje die niet bij deze serie hoorde (GC21RH7) en die we tijdens ons rondje mee wilden loggen. Ik durf bijna niet te vertellen wat we allemaal deden: dwars door een natuurgebied (het was maar een paar meter), langs de autoweg gelopen (want na die paar meter begon het pad toch niet), over hekken geklommen (en niet zomaar een klein hekje, maar het hek langs die autoweg....). En: we waren niet eens de enige, want er liepen nog 2 mensen. Op de kaart lijkt het namelijk of daar wel wandelpaden lopen (en die hekken zie je niet op de kaart). En toen eindelijk kwamen we bij HET PAD dat ons naar de cache zou brengen. Dat pad begon redelijk onbegaanbaar, maar het eindigde totaal onbegaanbaar, kijk de foto maar eens. Gelukkig vonden we de geocache en kwamen we veilig aan op het normale pad.

Leuk die Nerd Birds geocaches!


geocaching-veldpuzzels-geocaches
lego-huisje
Op naar de volgende Nerd Bird. Ook zo gaaf! Een legohuisje waarvoor je ook een puzzeltje moest oplossen om bij de logrol te komen. En ook de volgende Nerd Bird was weer een veldpuzzeltje. Erg leuk.

Oeps....


Vervolgens kwamen we bij Down and Up! (GC4YKPC). Ook dit durf ik bijna niet te bekennen, maar voor deze hadden we niet de juiste tool bij ons. De tool lag wel in de camper, dus eerst dachten we nog even terug te gaan, maar uiteindelijk moesten we echt rennen om droog thuis te komen, dus we hebben deze cache helaas gelaten voor wat het is.

geocaching-veldpuzzels-geocaches geocachingtools toolsIn de aantallen zat het hem vandaag niet. In de lengte qua kilometers ook niet, maar al met al heeft het ons door ons 'avontuur' heel veel tijd gekost. Maar lol hadden we des te meer en daar gaat het om, toch?



Hebben jullie wel eens 'zomaar' een mysterie of multi gevonden? En zo ja, waardoor vond je die?









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.