maandag 8 juni 2020

Geocaches scoren met de fiets-trail DTPT (NL juni 2020)

geocaching geocaches fietstrail puntenscoren

Zeer tegen onze gewoontes in hebben wij een geocache-trail gefietst op Goeree Overflakkee. "Een trail???" zie ik jullie denken. Zijn jullie van je geloof gevallen? Geen zorgen over mij, ik niet! Maar GEOrg vond het zo vervelend dat hij geen favopunten meer had om uit te delen, dus hij wilde scoren! En ik 'moest' mee. Nou vond ik dat niet echt een straf, want dan kon ik weer lekker een keertje fietsen na het vele wandelen van de laatste tijd.
Flink wat geocaches gescoord
geocaching cacher highway cachepaadje
cacher highway
En het was zeker de moeite waard. We fietsten de DuinToppers Paaltjes Trail en we hebben in totaal maar liefst 44 geocaches gescoord (en ik zelfs 45) en dat is voor ons doen echt veel! Maar het was een erg leuke fietstocht en de caches waren uitermate goed verzorgd. Het waren 36 tradies en de CO had ook nog voor 3 extraatjes en een bonus gezorgd. Bovendien voldeed deze trail precies aan mijn vooroordeel. Er lag namelijk - vooral in het begin - circa elke 160 meter een cache. Dat is namelijk de minimale afstand die verplicht is tussen 2 caches. Maar vooral door het feit dat naar bijna alle caches een cachepaadje liep of zeg maar rustig......cacher highway!


Ook geocaches als "Beifang"

geocaching wandelen caches campercaching
GEOrg richting de Slikken
Er waren ook wat uitstapjes naar andere geocaches, zodat ook ik aan m'n trekken kwam met niet 'alleen maar' trail-caches. Twee keer hebben we de fiets achter gelaten en zijn te voet een zeer mooi natuurgebied ingegaan. We kwamen daar terecht op een stukje van het Deltapad (een lange-afstand-wandelpad) bij de Slikken van Flakkee. Werkelijk prachtig daar en ook twee mooie caches: eentje mooi gemaakt en eentje erg leuk verstopt. Met wat creativiteit hebben we vanaf de locatie van deze laatste cache ook de earth cache op het eiland Hompelvoet kunnen loggen. Het lijkt me ook echt heel gaaf een keer naar dat eiland te gaan. Vrijwel op het einde van onze tocht kwam er ook nog een erg leuke veldpuzzel op ons pad, een van mijn favoriete cache-soorten. Bij aankomst dachten we oh jee....gaat ons dat lukken.... Maar we hadden erg veel geluk, want met de juiste tool had ik met één graai de logrol te pakken. Zo kan dat dus ook voor een D4-cache!


geocaching geocaches cache ownerPetje af voor de duintoppers
Wat ook zeker noemenswaardig is, is dat deze geocaches vrijwel allemaal van dezelfde CO zijn (dus niet alleen de trail), namelijk de duintoppers. Ze hebben in totaal maar liefst 500 caches in het veld liggen. Zulke CO's mogen wij als geocachers toch zeer dankbaar zijn! En als ze dan allemaal zo goed verzorgd zijn als deze van vandaag, petje af!


The best finds are other geocachers
Ook leuk vandaag was, dat we een paar keer de geocachers Familievan4 ontmoetten. Een leuke familie met een zeer fanatieke zoon, waarmee we gezellig gekletst hebben. Minder leuk was de 'familievanveel' die we vandaag tegenkwamen en met veel bedoel ik heel veel...........teken! Dus mocht je na ons verhaal enthousiast worden deze kant uit te gaan, controleer jezelf 's avonds dan goed.Zijn jullie trail-cachers? En zo ja, wat is jullie record op één dag?

geocaching d4 found veldpuzzel
de D4-geocache


geocaching vogelhuisje cache gevonden
leuke geocache, toch?


geocaching wandelcache geocaches
De SlikkenDuintoppertje
Algemene informatie


Geocaches

Wij hebben de trail DTPT (DuinToppers Paaltjes Trail) gedaan, een trail van 36 tradies, 3 extra's en een bonus (https://coord.info/GC5T584). Het is een fietstrail van een kleine 15 kilometer, die uiteraard ook te voet gedaan kan worden.
Als je bij de carpool parkeert of overnacht op de camping (zie onder) kun je de route in principe ook in omgekeerde volgorde doen. Voor 1 extraatje en de bonus maakt dat helemaal niet uit; voor 2 andere extraatjes maak je dan wat extra meters, maar niet heel veel.

Onderweg hebben wij ook nog 4 tradies en een earth cache gelogd:
- https://coord.info/GC2PE1R: Bever.vw op Goeree Overflakkee (leuke cache in een prachtig natuurgebied, zeker de moeite waard de fietsen even achter te laten om deze cache te loggen)
- https://coord.info/GC1MWYE: Goedereede Deltapad (ligt vrijwel op de route en dan ken je gelijk de verstopmethode van de meeste caches van de trail)
- https://coord.info/GC7CQF8: De Slikken van Flakkee #01 (schitterend uitzichtspunt en leuk verstopte cache, ook zeer de moeite waard even heen te lopen).
- https://coord.info/GC2EZZF: Hompelvoet - (Zuid Holland) (een earth cache die je met een beetje creativiteit ook kunt loggen).
- https://coord.info/GC6AW4M: Een cache voor: TeamÖmi (een veldpuzzel, waarvoor je wat geduld en een tooltje nodig hebt, maar erg leuk!).

Er ligt er onderweg nog eentje, die wij helaas niet konden doen vanwege muggles: https://coord.info/GC3P7C6: ambassadeur van GO # 11 Marja Keizer.

Parkeren

Er staat een parkeercoördinaat bij de cache, waar je prima kunt parkeren, maar de parkeerplaats is wel klein. Dus ben je met een grote camper, dan kan dat een probleem worden. Je kunt dan uitwijken naar de carpoolplaats na DTPT #36 op N51°47.889 E004°01.211.

Overnachten

Overnachten kun je op Boerderijcamping Woutrinahoeve, die ligt tussen DTPT #33 en DTPT #34. Hier is ook een zuivelautomaat (heerlijke bitterkoekjesvla o.a.!) en een kleine speeltuin met een bank. Vanwege Corona konden we deze camping niet uitproberen.

Horeca


Na DTPT #36 ligt Landwinkel Keizer met een Theetuin en een Fietscafé op N51°48.222 E004°00.700. Verder kom je onderweg niets tegen, maar er zijn wel voldoende bankjes om je eigen lunch te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten