vrijdag 5 juni 2020

Campercaching-vakantie helaas weer voorbij (DE juni 2020)

geocaching geocache plezier
lol tijdens het cachen hè GEOrg?
Het zit er - helaas - weer op, onze "grote vakantie" van dit jaar. En vele opzichten heel anders dan gepland, maar wat was het grandioos om weer lekker met de camper op pad te zijn en te geocachen!

Vakantievoorbereiding valt in het water


geocaching geocache campercachingvakantie camper
rust-tijd of cache-tijd?
Een paar maanden geleden al waren we begonnen met de voorbereidingen. We zouden via Frankrijk naar beneden afzakken, Zwitserland aantikken en dan weer via Duitsland omhoog. Tijdens de voorbereidingen dachten we nog dat Corona alleen een biersoort was. Nooit gedacht dat het ook een ziekte zou worden die onze vakantie danig in de war zou schoppen. Maar helaas leerden we ook in Europa Corona kennen en we leerden nog meer nieuwe dingen zoals lockdown, anderhalvemetersamenlevering, balkon-bingo, online bootcamp en corona-kapsel (ja, ook GEOrg heeft een corona-kapsel, heb je de blog hierover al gelezen?).

Zo kon het gebeuren dat we tot in mei nog niet eens een weekend met de camper weggeweest waren. En die vakantie hadden we allang afgeschreven. Maar wij genoten van de momenten samen en klaagden (bijna) niet. We waren tenslotte gezond en konden elkaar ook nog steeds elk weekend zien. En dat is heel veel waard als je verhalen van anderen hoort en nieuwsberichten ziet!

Onverwachts een campercaching-vakantie


geocaching geocache campervakantie
alweer een bank
Tot we geheel onverwachts toch nog weg konden, zij het slechts 2 van de 3 weken. Zie onze eerdere blog hierover. Omdat we totaal onvoorbereid waren en niet ver weg konden, hebben we deze keer de geocaches onze vakantie laten bepalen en niet het reizen of de omgeving. Temeer daar we in de homezone van GEOrg bleven, dus hij kende de omgeving daar al. Wat hebben we weer leuke geocaches gedaan en wat hebben deze caches ons ook weer mooie plekjes getoond. Onze cache-avonturen hebben we inmiddels ook al met jullie gedeeld.

Uitersten


geocaching geocache camper
KOUD!!!
Qua weer hebben we ook uitersten meegemaakt. In het begin was het zo koud dat we nauwelijks genoeg kleding bij ons hadden. Heb je de foto's gezien dat ik mijn bodywarmer over m'n jas aanheb en m'n oorwarmers op? Onder mijn lange broek had ik ook nog een hardloopbroek aan kan ik je verklappen.... Blij met onze standkachel in de camper, want brrrrrrr.....wat was het 's avonds en 's nachts koud! En in de tweede week werd het echt extreem warm. Het was eigenlijk te warm om te fietsen en je was blij als je af en toe schaduw had.

Pech


geocaching lekkeband pechonderweg
pech onderweg
Een beetje pech hebben we ook gehad. Onze omvormer in de camper ging namelijk kapot. Dat betekende geen stroom meer voor onze laptops, maar ook niet meer voor mijn fiets. Vandaar ook dat we wat blog-achterstand hebben, want op een gegeven moment waren onze laptops toch echt allebei leeg! Hopelijk kan die omvormer nog gerepareerd worden. En GEOrg kreeg een lekke band met de fiets. Gelukkig sleep ik altijd van-alles-en-nog-wat mee en kon de band onderweg geplakt worden.

Super-vakantie met de camper


geocache vakantie camper campercaching geocaching
laatste geocache van de vakantie
Verder was het een super-vakantie en doordat we geen plan hadden, ook heel relaxed. 's Ochtends tijdens het ontbijt keken we eens naar de lucht voor het weer en naar de kaart voor de geocaches en bepaalden we wat we gingen doen. Meestal zochten we na een dag of 2-3 weer een ander stekkie op; een enkele keer zijn we slechts 1 nacht gebleven. En we hebben echt alle keren een heerlijke plek gevonden om de camper neer te zetten. Helaas dit jaar niet in het wild (niet toegestaan).

vanlife camper wohnmobil homeiswhereyouparkit womo
laatste nacht!





En hoe gaat het met jullie? Gaan jullie vakantieplannen door? Zijn jullie al weggeweest met de camper? Plannen jullie een vakantie altijd om de geocaches heen of is de route en de omgeving zelf leidend? Benieuwd naar jullie verhalen. Leuk als je die met ons deelt!








2 opmerkingen:

  1. Wat super fijn dat jullie ondanks Corona een geweldige vakantie samen hebben gehad!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou en of! Wat hebben we een geluk gehad. Hoop dat jullie ook nog lekker op vakantie kunnen.....

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.