zondag 17 mei 2020

Voor het eerst weer op pad met de camper (DE mei 2020)

Camperen volgens de Corona-richtlijnen

camper op pad wohnmobil womo vanlife camperbus
met de camper op pad

Op 11 mei 2020 werden de Corona-maatregelen gedeeltelijk versoepeld. Dat maakte het voor het eerst mogelijk met de camper weg te gaan. Jippie!!! Eindelijk weer op stap, in december was ons laatste camper-weekend. Dat is echt extreem lang geleden voor ons fervente camperaars. Op dit moment is voor ons alleen Duitsland nog maar mogelijk (omdat GEOrg vanwege zijn werk 2 weken niet in het buitenland mag zijn voordat hij op het werk verschijnt). En ook in Duitsland zijn nog beperkingen voor ons, want een buitenlandse camper mag niet op een camping staan.

Vrij staan met de camper


vrij staan met de camper genoeg aan boordGeen enkel probleem dat we niet op een camping terecht kunnen; wij staan veel liever vrij! En daarop zijn we dan ook helemaal ingericht. We kunnen een dag of 3 vrij staan met wat we aan boord hebben qua eten, water, vuil water en toilet. En dankzij de perfect functionerende zonnepanelen (plus omvormer) ingebouwd door Aart Camperinbouw hebben we bij zonnig weer ook voldoende stroom voor onze laptops en elektrische fiets. Wassen doen we ouderwets met koud water en een washandje. Echter zo eens per week hebben we wel een douche nodig om onze haren te wassen en een wasmachine voor onze kleding. Daarom verblijven we momenteel alleen nog in Nordrhein-Westfalen, de homezone van GEOrg, zodat we af en toe bij hem thuis kunnen douchen en de wasmachine gebruiken.

Blog-vriend op bezoek


camper wakker worden vanlife lekker slapen
wakker worden in de camper
En wat is dat heerlijk om weer in de camper te slapen. Wat heb ik dat gemist en wat heb ik lekker geslapen. Zo fantastisch om `s ochtends wakker te worden als de zon door de ramen naar binnen schijnt op ons bed en je de vogeltjes hoort fluiten. De eerste dagen was het zowel overdag (hardloopbroek onder m’n normale broek, bodywarmer over m'n jas) als `s nachts erg koud. Dat wassen met koud water was dus zeker geen pretje! Maar sinds gisteren…..wat een genot! Voor het eerst buiten gegeten en gezeten tot een uurtje of half 9 ’s avonds. En onverwachts bezoek gehad van een van onze blog-vrienden uit de BCF-groep (Birre's Camper Friends). Natuurlijk veilig buiten en op afstand. Maar daarover meer in een volgende blog. Dus wil je weten wie dat was? Houd onze blog in de gaten!

Dat is VanLife!


happy vanlife gelukkig in de camper
happy VanLife
Inmiddels ook voor het eerst buiten ontbeten, dat is VanLife, meer heb je toch niet nodig? Lekker overnachten in de vrije natuur. Vorig jaar hebben we met park4night de mooiste en stilste plekjes gevonden in Frankrijk. In Duitsland is deze app wat minder gevuld met locaties. Dat komt waarschijnlijk omdat hij van origine Frans is. Je kunt heel gemakkelijk zelf locaties toevoegen, dus wij doen dat altijd trouw als we op een geschikte locatie komen.






Op het moment van posten zijn we bij GEOrg thuis. Lekker even een warme douche en nu wachten tot de droger klaar is. En dan? Zo snel mogelijk weer op pad met de camper. Waarheen weten we nog niet, maar ook dat is VanLife!

Hoe en waar overnachten jullie het liefst met de camper? In de vrije natuur, op een camperplaats, een camping of nog anders? En hoe zoeken jullie onderweg een geschikte locatie?

En wie weet welke blog-vriend gisteren op bezoek kwam???

vanlife camper broodjes bakken omnia
elke dag bakt mijn schat broodjes
overnachten in de natuur vrijstaan camper




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.