vrijdag 29 mei 2020

Geocaches met favo-punten (DE mei 2020)

Hou jij ook zo geocaches met vele favorietenpunten? Lees dan deze blog! Wij zijn nog steeds heerlijk met de camper onderweg! Nadat we onze kleren en haren gewassen hebben bij GEOrg, gaat de reis richting Rheinbach. Ik doe graag favo-caches (daarover in deze blog meer) dus we hadden tussen GEOrg zijn homezone en onze volgende overnachtingsplaats wat favo-caches uitgezocht.

geocaches-favorietenpunten-camper
spannend.....

Geocaches BLOED, zweet en tranen en RODEO


Allereerst werden dat twee caches van Die 4 Goonies, die de meeste favorietenpunten hier in de regio hebben en bij vele geocachers bekend zijn. Van deze twee geocaches staat bovenaan GC578VW Goonies Revenge: BLOOD met op het moment van schrijven 2014 punten. En daaronder staat GC695PX Goonies Revenge: RODEO met 1893 punten.


Geen spoilers van deze geocache

geocaches-favorietenpunten-camper
geen spoilers, wel gelogd

geocaches-favorietenpunten-camper
op weg naar....
Over BLOOD wordt specifiek gevraagd niet te spoileren, dus daarvan voegen we slechts enkele foto’s toe die niet teveel verraden. Het is een voortuingeocache, maar beslist heel anders dan alle caches die we ooit gezien hebben. Hij is schitterend gemaakt en je moet het gewoon zelf gaan ervaren. 

Heel veel spoilers


geocaches-favorietenpunten-camper
duidelijk, toch?
RODEO mag gespoilerd worden, dus van deze geocache plaatsen we wel foto’s en zelfs heel graag. Want deze cache is echt uniek! Als je komt aanrijden bij het parkeercoördinaat, zie je de GC-code al van verre. Het is namelijk de nummerplaat van een paardentrailer die bij een grote manege geparkeerd staat. En in die trailer staat een levensgroot paard, waarop je moet opstijgen en daadwerkelijk paardrijden. Stap, draf, galop en zelfs tölt en pas daarna opent zich een kastje en kun je bij het logboek komen.

geocaches-favorietenpunten-camper
alle meters in het groen!
En denk niet dat het eenvoudig is! Je moet namelijk zowel het paard in beweging houden, als druk op de teugels houden, maar ook het paard van achteren aandrijven. Als geoefend amazone dacht ik: dat doe ik wel even…… Niet dus!!! Je moet echt alle 3 die meters een aanzienlijke tijd in het groen houden zodat je het paardengetrappel blijft horen. Het is vermoeiend, niet normaal meer! Je gaat echt kapot in die paardentrailer die in de volle zon staat. Dat zie je wel aan 2 van de foto’s. Maar leuk dat het was, echt heel gaaf! Aan GEOrg de eer. Die heeft - met een beetje hulp van mij - ervoor gezorgd dat het kastje open ging.

geocaches-favorietenpunten-camper
wat een oog voor detail

TB-hotel tot in de kleinste details


Als laatste van deze mini-favo-tour gingen we naar GC3Y1BY TB Hotel „Op de Eck”, een cache met momenteel 628 favopunten. Je moet eerst 2 euro inwerpen (die je weer netjes terug krijgt) en vervolgens kun je een laatje openen. Dan een klein raadseltje oplossen, waarmee je vervolgens de deur van het hotel kunt openen. En wat is dat een prachtig hotel! Het is echt zeer gedetailleerd gemaakt: er is verlichting, er liggen kleine boekjes op de nachtkastjes, er ligt echt zand op het strand en er staat een zandkasteel, etcetera. En goed gevuld met TB’s ook nog. Echt een geocache die zeer de moeite waard is (en er weer 2 favopunten bij heeft).

Creatieve CO's


Wij hebben van alle drie deze caches met volle teugen genoten! Wat hebben wij als geocachers toch een geluk dat er zulke creatieve CO’s zijn die ons zoveel plezier bezorgen. Hoe verzin je het……een paard in een paardentrailer als geocache…..

Welke bijzondere cache staat jullie nog het meeste bij?
geocaches-favorietenpunten-camper
wat een lieverd...
geocaches-favorietenpunten-camper
paard of ruiter/amazone?geocaches-favorietenpunten-camper
cowboy GEOrg
geocaches-favorietenpunten-camper
en een lol dat we haddengeocaches-favorietenpunten-camper
helemaal KO
geocaches-favorietenpunten-camper
ook KO

geocaches-favorietenpunten-camper
DNF in het logboek!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten