woensdag 27 mei 2020

Geocachen met tools: Tool Time doet zijn naam eer aan (DE mei 2020)

Vind jij geocachen met tools ook zo leuk? Dan is deze serie echt iets voor jou! En voor de campercachers: je kunt vlakbij overnachten. Wij gingen op pad met de fiets in de buurt van Bedburg-Hau (DE). Niet omdat de route tussen de geocaches nou zo goed geschikt was om te fietsen, maar omdat we echt veel tools nodig hadden. De serie heet namelijk Tool Time. Dit was ook een serie van mijn to-do-lijst, want ze hebben allemaal vele favo’s. En tools heeft elke geocacher bij zich, toch?
geocachen tools campercaching vanlife camper womo
bizarre tools om te geocachen

Bizarre tools om te geocachen!


Ja, ja…… Dat dacht ik. Totdat GEOrg voor vertrek mijn huis overhoop begon te halen op zoek naar tools. Heb je een hamer, schat? Een hamer?!? Ja! En een ventiel en een boor en een verlengsnoer of kabel?? en….en….en. Ik dacht nog dat is zo’n welbekende GEOrg-grap, maar nee, hij was deze keer serieus. Dus wij gingen met de meest bizarre tools op stap in het bos.

geocaching tools campercaching camper vanlife
tool (touw) niet sterk genoeg....
Over deze serie willen we niet al te veel spoileren, deze moet je echt gewoon zelf gaan doen! Maar een paar tipjes van de sluier wil ik wel oplichten. Het avontuur begon voor ons al bij de eerste geocache: onze tool - een touw - was eigenlijk te dun en brak af. Wow, wat was ik blij dat mijn vingers daar niet tussen zaten! Dat was niet goed afgelopen. En GEOrg had de touwsnedes (bijna) in zijn handen staan, auw, auw! Maar: gelukt!

Electrische geocache in het bos?


geocaching tools campercaching camper vanlife buscamper
geocache van 230V???
En dan vind je een stekker en even verderop een wandcontactdoos midden in het bos. En een van onze tools was……juist…..een verlengkabel. Maar ja, hier in het bos kan toch geen stroom uit die doos komen? Toch maar even proberen. En je raadt het al: er gingen wat ledjes branden en wij kregen de coördinaten van de eindcache. En GEOrg? Die vond het waypoint van deze multi zo gaaf dat hij de geocache al gelogd had en naar de volgende cache wilde. Nee schat, we gaan de stash nog zoeken. Oh ja! Ook de eindcache bleek de moeite waard en zeer toepasselijk.

Druk opvoeren


geocache tool campercachers camper vanlife geocaching
druk opvoeren
Vervolgens moet je bij een aantal caches wat „spelen” met een fietspomp en een ventiel. Al te veel zullen we hier niet over zeggen, maar je moet af en toe flink pompen om de druk op te bouwen! Erg knap gemaakt die geocaches en goed voor de armspieren.

Een hamer had ik toch gezegd? Ja ook die hadden we nodig! Veel lol mee gehad. GEOrg kreeg als eerste de logrol eruit. Toen wilde ik het ook proberen uiteraard. Vervolgens vloog de logrol bij mij huizenhoog door de lucht. Dat wilde GEOrg natuurlijk ook nog een keertje proberen! Ons gehamer moet echt door het hele bos te horen zijn geweest.

En die boor? Ja die hadden we echt nodig gehad, maar niet bij ons, dus een van de caches hebben we niet kunnen loggen.


Benieuwd naar de filmpjes? Volg @DNF_finder!


geocaching tools campercaching camper vanlifeWe hebben ons echt kostelijk vermaakt met deze serie. Dit keer niet al te veel foto’s bij de blog en ook al die leuke filmpjes die we hebben, posten we niet. Dat doen we om deze zeer originele geocaches te beschermen en om voor jullie de lol er niet af te halen. Je moet gewoon een keertje zelf gaan! Of ons instagram-account @DNF_finder in de gaten houden. Daar zullen we af en toe een filmpje langs laten komen zonder vermelding van GC-code of locatie.

Wat is de meest bizarre tool die jullie bij het geocachen wel eens nodig hebben gehad?


geocaching tools campercaching geocache vanlife camper
geocaching-tools-campercaching camper vanlife geocachen

Algemene informatie

Geocaches

De eerste van het rondje is GC2FJMC Tool Time #1 - Spar” dir die Kraft. Vlak in de buurt liggen ook caches van awema, waarover wij ook een blog schreven.

Overnachten

Wij hebben overnacht op N51°45.588 E006°12.386. Dat is een vrij ruime parkeerplaats vlak langs een redelijk rustige weg (`s nachts stil, maar al erg vroeg in de ochtend woon-/werkverkeer). Er staan hier ook een bank en een kleine prullenbak. Vlak in de buurt is ook een officiële camperplaats, namelijk Womopark Moyland en wel op: N51°45.326 E006°14.624. Dit is een reusachtige camperplaats met plaatsen zonder en met stroom en gratis WiFi. De kosten zijn EUR 8,50 per nacht, EUR 1,50 voor stroom en EUR 0,50 per 50 liter water. Toilet lozen mogelijk. Tevens is er een afvalcontainer. (Mei 2020)

Horeca

Horeca is aanwezig vlakbij de camperplaats en ook bij het daarnaast gelegen Slot Moyland.

2 opmerkingen:

  1. Dankzij jou verhaal staat deze serie nu ook op onze bucket list! Groetjes, Leonie en Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat super leuk om te horen! Heel benieuwd hoe jullie dit rondje ervaren. En hou onze blog in de gaten, want we hebben nog meer heel erg leuke caches gedaan deze vakantie. De blog staat al klaar.

    BeantwoordenVerwijderen