donderdag 7 mei 2020

Bye-bye my love de camper... (mei 2020)

de nieuwe camper 
Daar gaat hij, de camper, de hobby, mijn thuis...
Vele avonturen heeft hij beleefd, vele straten gezien, de wasstraat alleen nog nooit!
Bijna elk weekend was ik (GEOrg) met hem onderweg, eerst met de familie, later vaak alleen, totdat ...


2 campers in de sneeuw

Daar klopt iets niet!


IFF-event in Ieper
Totdat hij weigerde! Metaalsplinters in de dieselinspuiting, maanden zonder camper en dat op het moment dat het camper-seizoen net begon!  Fiat en de garage hadden tot augustus nodig totdat de camper weer reed. Toen volgenden weer een paar weekenden met de camper. De Knaus was inmiddels bevriend geraakt met een VW-bus, zodat men die twee nu regelmatig samen zag. Ook de eigenaren kwamen nader tot elkaar en zo gebeurde, wat gebeuren moest: er moest een camper weg!

de Knaus in Den Haag

Camper-test


Er werd veel overlegd. Willen we comfort of flexibiliteit, winteruitstapjes of staan in de vrije natuur? In mei 2019 vond de test plaats, drie weken vakantie in de VW-bus! Het weer was een beetje fris, maar alles verliep uitstekend, de plekken in de natuur waren elke centimeter ontbrekende woonruimte waard. Alhoewel, ontbroken heeft de ruimte niet echt. In de Knaus was altijd ruimte in overvloed, maar in de VW-bus is alles afgestemd op een gelukkig paar.

De beslissing


met de bus in België

Als de reis in een frisse vakantie in de bus zo goed lukt, dan kan de grote weg! Toen de beslissing viel, was het inmiddels laat in de zomer en de Knaus was bijna alle weekenden thuis gebleven. Toen werd er gepoetst en gezuigd, er werden foto's genomen, hier en daar werd wat verbeterd en een paar weken later, toen GeoKars op weg naar mij was, kwam ze onderweg een camper tegen precies zo eentje als de mijne, maar met Belgisch kenteken. Het was echter mijn camper en het kenteken was een Duits exportkenteken, een zogenaamd 'rood nummer'.

camper te koop

Nu, in mei 2020, kijk ik bij het schrijven van dit artikel terug op enkele maanden zonder mijn Knaus. De wintermaanden zonder de geliefde events met vrienden zijn natuurlijk niet leuk, maar wij vinden het 's winters echt te koud in de VW. En juist dit jaar doet het extra veel pijn, omdat we vanwege de Corona-maatregelen ook geen camper-voorjaar hebben. Aan de andere kant hebben we de winter zonder camper goed doorstaan en hadden we veel kleine avonturen in de omgeving van onze beide homezones.



It's yours


Nu is het aan jou ons te vertellen, hoe jij over een camper denkt. Meer plaats of meer vrijheid? Wintercampen of niet?  Deel je verhaal met ons!





2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Alles kan, maar wij hebben ervoor gekozen dat niet te doen. Dat is namelijk niet erg handig als je vaak zelf onderweg bent en bovendien ook nog 2 homezones hebt.

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.