zondag 24 mei 2020

Sleutelbos voor VanLifers (DE mei 2020)

Zoals de trouwe volgers al eerder hebben kunnen lezen, staan wij graag in de vrije natuur met de camper. Helaas is dat niet in alle landen toegestaan, zo ook niet in Duitsland waar wij momenteel verblijven. Wel mag je daar 24 uur op een parkeerterrein of langs de weg overnachten (officieel alleen om ‚uit te rusten’). Dus in Duitsland zoeken wij altijd een rustige parkeerplaats op, liefst in een natuurgebied.

Overnachten bij sportvelden


camper vanlife water halen vrijstaan
Zo kwamen wij terecht op een parkeerplaats bij sportvelden, vlak naast een bosgebied. De accommodatie was nog gesloten vanwege Corona, dus heerlijk rustig. Wij maakten een kletsje met de beheerder die daar toevallig aanwezig was. Op een gegeven moment vroeg hij: hebben jullie nog genoeg water? We hadden nog wel water, maar het is natuurlijk altijd handig om weer even alle jerrycans vol te hebben. Wij hebben maar zo’n 30 liter aan boord en als het zo warm is, gaat dat best wel hard! Dus wilden we graag even bijvullen.


vanlife watervoorraad waterhalen camper sportveld

Water tappen en gebruik toilet


Hij deed de deuren voor ons van slot en ik ging naar binnen om water te halen. Hij bleef nog met GEOrg aan de praat. Om een kort verhaal lang te maken. Het eindigde ermee dat wij de sleutelbos kregen, zodat we ook het toilet konden gebruiken. Hij ging naar huis en vroeg of we de sleutels bij hem in de brievenbus wilde gooien als we weer weggingen.




Wat een hartelijkheid en vertrouwen! Dit soort leuke reacties maakt het VanLife-leven zo leuk. Zoiets vergeet je toch nooit meer?

Hebben jullie al eens zoiets meegemaakt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.