dinsdag 3 mei 2022

Geocachen langs de snelweg: Tool Trail (NL maart 2022)

Geocachen langs de snelweg, dat klinkt echt niet leuk! Maar het trailtje waar ons oog op gevallen was, had flink wat favo-punten. En daarbij had het ook nog de naam Tool Trail. Omdat wij zowel met snelweg- als met tool-caches goede ervaringen hebben, waagden we het erop. In deze blog kun je lezen hoe wij de A15 Tool Trail bij Rotterdam-IJsselmonde (NL) ervaren hebben.

geocaching langs snelweg
geocachen langs de snelweg: Tool Trail


Geocachen langs de snelweg

Allereerst even over het geocachen langs de snelweg. Dat is voor ons als liefhebbers van de natuur echt helemaal niks. Of toch wel....? Een jaar geleden maakten wij een Geocache-wandeling langs de snelweg; heel toevallig ook langs de A15 (richting Hardinxveld-Giessendam (NL)). Daar kwamen we echt in een verrassend mooi natuurgebied terecht, waar we zelfs beversporen aantroffen. Een prachtige ronde, die er nog steeds ligt. Beslist een aanrader!

tooltrail snelweg A15
Tool Trail langs de snelweg


Geocaching met tools

En dan over geocaching met tools. Ook niet helemaal mijn ding, want je sjouwt je meestal rot aan de dingen die je onderweg nodig hebt. Ik herinner mij een skateboard, een ladder, een bolderkar waarvan het wiel afbrak, 2 liter extra water bij een snikhete dag door mul zand en ga zo maar door... Dus tools, nee laat maar! Tot mijn schatje mij enige tijd geleden overhaalde de reeks "Tool Time" bij Bedburg-Hau (DE) te gaan doen. Ik dacht eerst dat hij gek geworden was, want hij ging op zoek naar een boor, hamer, ventiel, verlengsnoer, echt bizar. Maar we hebben echt zoveel lol gehad met die reeks, lees onze blog Geocachen met tools: Tool Time doet zijn naam eer aan maar eens.

tools nodig geocachen
onze tool past niet


Welke tools voor de geocaches van Tool Trail

Dus toen GEOrg over een Tool Trail langs de snelweg begon, zei ik gelijk ja! En spijt heb ik daar zeker niet van gehad. Het was prachtig weer en de geocaches waren erg leuk en afwisselend. Ook waren ze niet al te moeilijk - mits je de juiste tool had. Bij geocache nummer 1 bleek al dat onze vierkantsleutel te kort was en ook onze schroevendraaier paste niet. Een teleurstellend begin. Hopelijk gaat dat geen problemen opleveren voor de bonus... Wat de CO handig gedaan heeft is dat nummer 2 de geocache is waar je water bij nodig hebt. Dus je bent al helemaal in het begin anderhalve kilo aan extra bagage kwijt. Verder liepen we nergens bij de geocaches vast, totdat we bij de bonus aankwamen. Het coördinaat was het probleem niet, maar (alweer!) die vierkantsleutel. Doorzetter GEOrg ging aan de gang. Met zijn zakmes sneed hij van een stok zelf een vierkantsleutel. Makkelijk ging het niet, hij moest flink blijven snijden en slijpen, maar uiteindelijk kreeg hij de geocache wel open, hoe gaaf is dat? En ja, als je dan een nieuwe tool hebt, gaan we ook nog maar even langs nummer 1. Maar helaas...., de stok bleek niet sterk genoeg. Daarna nog even in de camper gezocht naar wat extra tools (en gevonden), dus nummer 1 werd voor de derde keer aangelopen, maar het mocht helaas niet baten. Geen smiley voor ons voor deze.

tools nodig geocaching
zelfgemaakte tool: vierkantsleutel


Liggen deze geocaches echt langs de snelweg?

Ja echt, de geocaches liggen langs de snelweg. Ga je voor een mooie wandeling of voor de rust? Doe dit trailtje dan niet. Je loopt echt langs de A15 (ja, natuurlijk, op veilige afstand) en je hebt voortdurend herrie van het verkeer. Je hebt dus ook echt tools nodig zoals hierboven wel blijkt. Maar de geocaches maken deze trail echt de moeite waard. Bovendien is het grappig een keer bij dit grootste verkeersknooppunt van Nederland "Ridderster" te lopen. Volgens de listing liggen hier maar liefst 16 (!) rijstroken. De A15 en A16 kruisen elkaar hier en je loopt zowel naast de snelweg als onder de snelweg(en) door. Bij een van de geocaches raast het verkeer echt vlak langs je - veilig met een geluidswal ertussen. Wat ons betreft echt een aanrader dit trailtje! En bang voor muggles hoef je hier niet te zijn, want wie wil hier nou lopen;-)

geocaches snelweg geocaching
heel veel snelweg...

Algemeen

Geocaches

Meer informatie over de geocaches tref je aan in de bonus van deze trail: GC7V2GP Bonus A15 Tool Trail.

Gerelateerde blogs

Top 3 blogs volgens google

  1. GPX van Adventure Labs voor gebruik in geocaching-apps en Garmin-apparaten
  2. Adventure Labs (labcaches) - spelen en creëren
  3. Geocaching met NFC, Chirp & Co. (RFID, QR-code, bar-code)
***update 30-10-2022***


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.