zondag 30 oktober 2022

Geocaching multi Marios Stoneworld (DE mei 2022)

Lost places en favo-caches, daar houden wij van. Bovendien waren we onderweg naar Luxemburg. Voor ons ligt de multicache Marios Stoneworld dan behoorlijk op de route, namelijk in Rheinland-Pfalz (DE). Deze geocache is ooit officieel door HQ uitgeroepen tot "geocache van de week" en heeft op het moment van schrijven ruim 2.000 favopunten. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar het is een D4/T4 en hij komt met dat aantal op 100% favo's! Die multi leek ons wel wat. Deze blog gaat over het avontuur dat wij beleefden bij Mario's Stoneworld.

multicache marios stoneworld
Mario's Stoneworld


Natuurlijk hebben we eerst even de listing goed doorgelezen of wij dat wel gaan redden een D4/T4. Het blijkt een geocache te zijn voor families met kinderen en hij is maar 3,5 kilometer lang. Wel heeft hij 10 waypoints, er wordt gewaarschuwd voor hoge brandnetels en teken en je moet af en toe de beek oversteken. Wij zijn wel wat gewend, dus we trekken lange broeken aan en zorgen voor lange mouwen. Bovendien nemen we een handdoekje mee, zodat we onze voeten kunnen afdrogen als we door de beek heen moeten waden. En dus maken we een stop onderweg naar Luxemburg op het parkeercoördinaat van Marios Stoneworld, om deze multi te kunnen doen.

T4cache marios stoneworld
brandnetels tot borsthoogte, daarvoor T4?

Marios Stoneworld is een uitdaging!


En dat hebben we geweten! Ik wist niet dat je zo lang over 3,5 kilometer kon doen. Wij deden er meer dan 7 uur over en het was al ruim voorbij etenstijd voordat we weer bij de camper aankwamen. Dat is pittig voor "even een multi onderweg". Gelukkig voor ons geen probleem, want met de camper is het altijd "home is where you park it", dus echt doorreizen hoefden we niet meer.

marios stoneworld rustpauze
een broodnodige rustpauze onderweg

Maar even terug naar het begin. Bij aankomst op de P zagen wij direct een auto staan met TB, dus wij lieten onze nieuwe woodie onder de ruitenwisser achter. Het bleek de auto van Tedonus te zijn en we kwamen ze al snel tegen (zij waren bijna klaar). Later bleek het echt een geluk voor ons dat we hen tegengekomen waren. Op het einde van de tocht sloeg bij ons de vermoeidheid toe en dreigden we hier een daar een beetje vast te lopen. Tedonus heeft ons uit de brand geholpen zodat we verder konden, waarvoor dank. Grappig is dat we ze kort daarna nog op verschillende events tegen kwamen!

parkeercoodinaat marios stoneworld
woodie onder de ruitenwisser

Ervaringen tijdens Marios Stoneworld


Maar nou loop ik alweer op de zaken vooruit, want de multi begon vlekkeloos. De eerste WP's waren gaaf en goed op te lossen. We moesten inderdaad diverse keren naar de andere kant van de beek, maar dat lukte met droge schoenen - soms maar net. Leuk en spannend was het!

beek marios stoneworld
de "stoneworld" van de beek

En zo was de hele route. Er kwamen diverse lost places op ons pad (waarvan eentje echt goed verborgen!) en zelfs een echt spookhuis. De waypoints waren zeer gaaf, origineel en uitdagend, maar waar wij nog de meeste problemen mee hebben gehad was de route. Hoe kom je naar het volgende WP? Volg je de beek aan de linker- of aan de rechterkant? Tedonus had ons al gewaarschuwd, maar toch zijn we de mist in gegaan: de verkeerde kant van de beek. Als je dan ook nog meerekent dat de route echt heel uitdagend was: scheef, steil en spekglad door de regen in de nacht. Dan ben je echt niet blij als je aan de verkeerde kant gelopen blijkt te hebben en diezelfde route weer terug moet. Dit was voor mij echt voor het eerst dat ik aan opgeven heb gedacht.

lostplaces marios stoneworld
zeer goed verborgen lost place onderweg

Marios Stoneworld is een unieke multi


Maar gelukkig zijn we door gegaan, want ook de WP's die er daarna nog volgenden waren echt fantastisch. Ze waren allemaal uniek in zijn soort en eigenlijk verdient elk WP een favo. We hadden deze multi voor geen goud willen missen. Het is echt een unieke cache in een uniek landschap. Je waant je echt in een andere wereld in the middle of nowhere, terwijl je onder een snelweg loopt! Metershoog boven je. We hebben al meer geocaches gedaan langs de snelweg, lees onze blogs Geocache-wandeling langs de snelweg en Geocachen langs de snelweg: Tool Trail maar eens. Maar zo eentje als dit, echt onder de snelweg? Een unieke ervaring! We kijken er met heel veel plezier op terug.

snelweg marios stoneworld
geocachen onder de snelweg

Bedankt CO!


Allereerst natuurlijk een big shout out naar de CO Sauerteam und Susannen1. Wat een werk en creativiteit is er in deze multi gestoken. Niet gek dat deze al diverse nominaties heeft ontvangen, onder andere "Geocache of the week", toegekend door Geocaching HQ. Heel hartelijk dank CO Sauerteam en Susannen1, wij hebben ervan genoten!

stenen marios stoneworld
langs en over de "stoneworld" omhoog

Spoilerfoto's


Spoilerfoto's plaatsen wij niet, maar hieronder (na "top 3 blogs volgens google") plaatsen wij wel foto's die tonen hoe uniek de waypoints zijn. Uiteraard zonder antwoorden en/of oplossingen te laten zien. Scroll dus niet verder dan deze top 3 als je die foto's niet wilt zien. Ben je nieuwsgierig en wil je juist wat meer weten? Dan weet je wat je te doen staat!

rotswand marios stoneworld
de rotswand van "stoneworld",
als je denkt er bijna te zijn....

En jullie?


Durven jullie het nog aan na mijn verhaal? Als je een beetje lef hebt en van avontuur houdt, dan zeg ik volmondig: GAAN! Ik heb echt moeilijke momenten gehad, maar achteraf gezien zou ik het voor geen goud hebben willen missen. En GEOrg gaat morgen weer als hij de kans krijgt! Als je het jezelf iets makkelijker wilt maken, ga dan als het een tijdje niet geregend heeft. Veel plezier en leuk als jullie ons laten weten of jullie gegaan zijn (of hier al waren). En denk eraan na afloop even tekencontrole te doen.

muur marios stoneworld
uitdagend muurtje bij "stoneworld"

Algemeen

Geocache

Dit verhaal gaat over GC3HCC3 Marios Stoneworld. Zoals hier boven al beschreven is het een D4/T4-multi. Laat je niet foppen door het verhaal in de listing "maar 3,5 kilometer" en "ook voor families met kinderen". Mensen die in die regio opgroeien zijn bergen, stenen, klimmen en klauteren gewend. Voor ons  - gewend aan het vlakke Nederland/Duitsland (daar waar Georg woont dan) - is dat echt anders (is mijn mening). Ik vond de multi qua terrein een uitdaging. En dat mag het natuurlijk ook zijn met een T4. Dus als je van een uitdaging houdt, ga deze multi dan beslist doen!

Overnachten met de camper en/of parkeren

De multi heeft een parkeercoördinaat waar je met een paar auto's kunt parkeren. Overnachten met de camper kun je er niet. Wij hadden wat moeite hier in de buurt een overnachtingsplaats te vinden, maar zijn uiteindelijk prima terecht gekomen in Langsur. Meer informatie hierover op onze pagina Overnachtingen met de camper.

overnachten marios stoneworld
overnachten in Langsur

Gerelateerde blogs


Top 3 blogs volgens google

  1. GPX van Adventure Labs voor gebruik in geocaching-apps en Garmin-apparaten
  2. Adventure Labs (labcaches) - spelen en creëren
  3. Geocaching met NFC, Chirp & Co. (RFID, QR-code, bar-code)
spookhuis marios stoneworld
spookhuis in een lost place
ladder marios stoneworld
zwevende, bewegende ladder
lostplace marios stoneworld
nog een lost place onderweg
waypoint marios stoneworld
spelen met water
hengelen marios stoneworld
hengelen
eindcache marios stoneworld
WE DID IT! eindcache gevonden










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.