donderdag 4 augustus 2022

Geo-art Den Bolkse Hamer (BE juli 2022)

Wat is een geo-art? Een geo-art is een soort kunstwerk van geocaches op de kaart. De caches samen vormen een reeks of trail. In onze blog Geo-art Maasland Paasland geven wij meer uitleg over wat een geo-art is. De blog hieronder gaat specifiek over de geo-art Den Bolkse Hamer rondom Bolk (bij Hoogstraten in België), een zeer afwisselend geo-art die vele favorietenpunten heeft (en verdient!). Uiteraard vermelden wij ook onze overnachtingsplaats met de camper.

wat is een geoart
geo-art bij De Bolkse Beek


Een geo-art betekent puzzelen. Zoals jullie weten zijn wij niet zulke puzzelaars, maar wij houden wel van het motto "the best finds are other geocachers". Dus wij spraken een van onze best finds aan en die kon ons wel helpen. De gpx werd geladen, ik stapte in de camper en Georg in de auto: op naar Bolk voor een weekend!

Geo-art Bolkse Hamer fietsen of wandelen?


Zoals de naam van de geo-art al aangeeft vormen de geocaches een hamer op de kaart. Als de geo-art is opgelost ontstaan er twee lussen. Wij besloten op zaterdag de ene en op zondag de andere lus te doen. Dat vonden wij lekker relaxed, maar op één dag red je het ook makkelijk. De eerste lus (vanaf nummer 1) kun je fietsen (of wandelen); de tweede lus (vanaf 18) alleen wandelen. De gehele route gaat over wandel- of fietspaden en autoluwe weggetjes, heerlijk! Volgens de listing is de route 11 km en doe je er zo'n 5 uur over. Wij zijn nooit zo snel, dus wij deden er wat langer over. Of je lus 1 of lus 2 eerst doet maakt niet uit voor de bonus. Dat heeft de CO heel slim gedaan!

geoart bolkse hamer
tweede lus alleen wandelen

De geocaches van de geo-art


De geocaches zijn echt geweldig. Er zitten echt maar een paar oppikkertjes tussen, maar verder zijn ze allemaal speciaal. Natuurlijk kom je caches tegen waarbij je denkt: zoiets heb ik al eens gezien. Maar er zaten er echt ook tussen die we nog nooit eerder zo gezien hadden. En dat zegt toch wat, want zo onervaren zijn we nou ook niet meer met al 30.000 founds samen (meer hierover in onze blog 30.000 geocaches en 2 handdoeken). Sommige geocaches zie je van verre al hangen. Daarbij is het vinden van het logboek de uitdaging. Andere zijn juist sneaky verstopt. Erg moeilijk zijn de geocaches niet, alhoewel de eerlijkheid ons gebiedt te zeggen dat wij er eentje niet open kregen.

geocaches geoart bolksehamer
zoek het logboekje

Spoilerfoto's van de caches


In de tekst staat slechts een beperkt aantal foto's, maar onderaan de blog tref je diverse spoilerfoto's en -video's aan. Hiervoor hebben we toestemming van de CO, waarvoor onze dank! Door de foto's krijg je een betere indruk over de diversiteit van deze ronde. Uiteraard tref je daar geen foto's aan van de bonus en ook niet van oplossingen. Vind je spoilers niet leuk, scroll dan niet verder dan het kopje "top 3 volgens google". 

fietsen geoart bolksehamer
mooie route om te fietsen

Dank voor deze geo-art aan CO Timsas


Graag willen we CO Timsas bedanken voor de prachtige geocaches die ons een fantastisch weekend hebben bezorgd. Er is veel tijd (en geld) in de caches gestoken en het onderhoud was prima in orde. Op een kapot slot na, maar daar kan de CO niets aan doen, dat was duidelijk geforceerd. De vorm van de geo-art (hamer) past perfect bij de creativiteit (en de naam) van Mr. Timsas!

CO Timsas heeft bij Geocachen.be een blog geschreven over het ontstaan van deze geo-art: Geocaching in Rijkevoorsel - Den Bolkse Hamer. Leuk om te lezen!

dank aan CO geoart
bedankt CO Timsas!

Algemeen

Geocaches

De bonus van de ronde is GC93J0Q #35 "Bonus" Den Bolkse Hamer. Het zijn in totaal 35 geocaches (mysteries). Neem er de tijd voor, want bij sommige ben je wel even bezig. Bij de bonus staat ook een parkeercoördinaat vermeld. Die is vrij klein (zo'n 3 auto's). Tools heb je niet nodig voor deze ronde. CO Timsas heeft nog vele andere geocaches in deze regio liggen, waarvan de meeste ook vele favorietenpunten hebben. Wij hadden helaas niet meer tijd, maar we komen zeker nog een keertje terug.

Overnachten

Wij hebben overnacht in Wortel(-Kolonie). Ook de plek in Ravels waar we eerder al stonden is niet ver van hier. Het parkeercoördinaat van de geo-art is niet geschikt om te overnachten. Meer informatie over onze overnachtingsplaatsen tref je aan op onze pagina Overnachtingen met de camper

overnachten camper geoart
onze overnachtingsplek

Top 3 blogs volgens google

  1. GPX van Adventure Labs voor gebruik in geocaching-apps en Garmin-apparaten
  2. Adventure Labs (labcaches) - spelen en creëren
  3. Geocaching met NFC, Chirp & Co. (RFID, QR-code, bar-code)

Meer foto's op ons Instagram-account
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.