zaterdag 13 maart 2021

Geocache-wandeling langs de snelweg (NL maart 2021)

Een wandeling met geocaches langs de snelweg, lijkt dat je wat? Wij waren sceptisch, maar de bonus had aardig wat favo's dus we waagden het erop. Op een frisse, maar zonnige dag pakten wij de camper en reden naar Hardinxveld-Giessendam voor het rondje Struinpad (GC79FFN is de eerste). In deze blog onze ervaringen met 'snelweg-cachen'. Een campercaching-weekend is hier ook mogelijk, maar daarover later meer.

geocachen langs de snelweg geocache geluidswal
geocache gevonden langs de snelweg

Lunch in de camper


Wij parkeerden op het P-coördinaat, een carpool vlakbij de McDo. Het was nog net geen 12 uur, maar toch ging de biologische klok van GEOrg al aan: honger! Dus eerst maar even wat eten. Nee ... geen Big Mac, maar onze boterhammen uit de rugzak, ook lekker! Of GEOrg echt honger had weet ik niet, maar daarna was de rugzak in elk geval weer wat lichter voor hem;-)

boterhammetje eten in de camper lunch
een boterhammetje in de camper

De heenweg: geocaches in het park


Vervolgens op pad. Een voetpad door een park langs de A15. De herrie viel erg mee door de geluidsschermen. Wij hadden de pech dat de sluis afgesloten was. Daardoor moest je na geocache nummer 2 de gebruikelijke route verlaten en langs een vrij drukke weg verder lopen (nee, niet de snelweg!). Dat was jammer, want anders had je tot het einde (van de eerste helft) het voetpad door het park kunnen volgen. Helaas nu dus niet en we kwamen pas vlak voor het einde bij nummer 3 weer in het park. Maar nummer 3 is toch de volgende cache al, zie ik je denken. Ja klopt, maar er zit een heel groot gat tussen 2 en 3 van ruim 1,5 km, kijk maar op de kaart. Bij nummer 4 ben je op het einde (van de eerste helft) en ga je de snelweg over. Aan de andere kant van de snelweg gaat de route terug.

geocachen A15 snelweg park
het park langs snelweg A15

Het struinpad langs de Merwede


En daar kom je dus op het echte struinpad terecht, waar ook het merendeel van de geocaches ligt. Het was even struinen hoe je er kwam. Ja, je gaat gewoon het hek door de koeienweide in. Wij hadden het geluk dat de boer net gemest had, dus het rook zeer natuurlijk en ik wil niet weten hoe onze schoenen er aan de onderkant uitzagen. Je loopt daar door een prachtig natuurgebied ingeklemd tussen de A15 aan je rechterhand en de Beneden-Merwede aan je linkerhand. Wat is het hier ontzettend mooi! Ja, je hoort het verkeer, maar eerlijk is eerlijk: het is werkelijk een prachtig stuk natuur hier! Dit was voor ons weer een voorbeeld van iets bijzonders en onverwachts, waar je zonder geocaching echt nooit terecht gekomen zou zijn. Een beetje in de trant van de verrassende wandeling die wij maakten door een natuurgebied in de Botlek, lees onze blog de Begrazingsweide op de Landtong van Rozenburg maar eens!

geocaching merwede mooie natuur naast snelweg
wat een prachtig stukje natuur!

Ook bevers struinen hier rond


We genoten van het heerlijke weer en de prachtige natuur. Want alhoewel 's ochtends de autoramen bevroren waren, deed 's middags de zon echt haar best en was het heerlijk. De zon schitterde op het water en de temperatuur was echt aangenaam. Op diverse plaatsen kwamen we beversporen tegen, dus ja, je loopt hier echt midden in de natuur.

beversporen merwede geocaches zoeken
beversporen

Geocaching langs de snelweg is leuk!


De geocaches waren eenvoudig, maar goed verzorgd.  De meeste waren ook goed te vinden, op een enkele na, die wat pittiger was en eentje zat zo diep in zijn holletje, dat we hem er niet uit kregen. De bonuscodes werden gelukkig herhaald, dus we kwamen niet in de problemen voor de bonus. En die vonden we dan ook vlot aan het einde van onze wandeling. Daarna nog een klein stukje door tot je de A15 weer over kan en een klein stukje terug en daar staat ons campertje braaf op ons te wachten. En ja, we waren blij dat we het erop gewaagd hadden: geocaching langs de snelweg. En zeker als de sluis niet afgesloten is, is dit een prima wandeling. Hij begint 'normaal' met een mooi park. En hij eindigt echt zeer bijzonder met het struinpad langs het water. Dank voor het tonen van dit bijzondere gebied, De Vonkies

geocachebonus gevonden merwede snelweg 15
bonus gevonden

Leuk weekend voor campercachers


Al eerder waren wij in deze regio en we schreven daarover de blog De Handjesretourbox. Daarin vermeldden wij al, dat we het Struinpad ook graag hadden willen doen, maar niet genoeg tijd hadden. Een aantal van de geocaches uit die eerdere blog, zijn van dezelfde CO. De campercachers onder jullie kunnen ook in die blog terecht voor informatie om te overnachten. Het is hier echt een leuke regio om een geocaching-weekend door te brengen! Maar ook van deze ene middag hebben wij genoten.

geocaching DNF snelweg merwede
DNF heeft genoten van deze middag


En, zijn jullie enthousiast geworden na ons verhaal? Of denk je: nee....laat maar, liever niet geocachen langs de snelweg.... Bekijk eerst het filmpje met foto's voordat je een oordeel velt!


2 opmerkingen:

  1. Het is leuk om als legger van deze route dit te lezen
    Leuk als mensen er veel werk van make n om hier een blog van te publiceren
    Bedankt hiervoor
    Gr devonkies/geo-daan

    BeantwoordenVerwijderen