donderdag 4 maart 2021

Camperroute Nordrhein-Westfalen (DE 05-2020)

Ben je met de camper op pad in de NRW in Duitsland en zoek je een overnachtingsplaats? Of ben je als campercacher onderweg in Nordrhein-Westfalen en wil je vanlife combineren met geocaching? Dan kan deze camperroute je op weg helpen!
campercaching geocachen in NRW camperroute

Op het moment dat wij in de NRW reisden, schreven we nog geen echte camperroutes, dus hij is niet zo uitgebreid als die van Rondje IJsselmeer en Gelderland - Overijssel - Drenthe. Maar we hebben wel (achteraf) onze route voor jullie in kaart gebracht en al onze overnachtingsplaatsen vermeld. Tel daarbij op de vele blogs die wij gedurende die vakantie geschreven hebben en die we er op de juiste plek tussen gezet hebben. Genoeg inspiratie om lekker met je camper op pad te gaan om te gaan geocachen (of wandelen of fietsen) lijkt ons!

geocachingfun campervakantie NRW campercaching
geocaching fun tijdens onze campervakantie

DE ROUTE EN GEOCACHES


Dag 1 Den Haag - Bedburg-Hau (Sint Andries)

Onderweg naar Bedburg-Hau (niet te verwarren met het Bedburg Rhein-Erft-Kreis waar GEOrg woont!) stopten wij in Sint Andries (Gelderland NL) om een geocaching-multi te doen. We schreven hierover de blog Avontuur op het fort

Dag 2/3 Bedburg-Hau

Over de geocache-avonturen die wij hier beleefden, schreven wij twee blogs:

Dag 4 Bedburg-Hau - Wissler Dünen

Dag 5/6 Wissler Dünen

We genoten van de prachtige en rustige locatie en hebben de eerste dag wat geocaches te voet gedaan (rond de Wissler Dünen zelf) en de volgende dag hebben we een fietstocht gemaakt (Wissel-Kalkar-Hönnepel-Wissel) en onderweg geocaches gezocht (en gevonden!).

Tijdens een van onze mooie avonden hier, kregen we bezoek van onze BCF-vriend Wummiteam. Daarover schreven we de blog: Wat missen wij Birre's Camper Friends!

Dag 7 Wissler Dünen - Metternich (Bedburg)

We reisden via GEOrg zijn huis in Bedburg, waar we de was deden en een lekkere warme douche namen. En we werkten even wat blog achterstand weg en plaatsten de blog Voor het eerst weer op pad met de camper online.

Na aankomst op onze overnachtingsplaats deden we te voet wat geocaches in het bos, waarover we geen blog schreven. Wel schreven we een blog over het leuke camper-avontuur dat we hier meemaakten: Sleutelbos voor VanLifers

Dag 8 Metternich - Rheinbach (Rösberg, Heimerzheim)

Onderweg naar Rheinbach deden we een aantal bijzondere caches, waarover jullie kunnen lezen in de blog Geocaches met favo-punten.

Dag 9/10 Rheinbach

Een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied om te geocachen, wandelen of fietsen. Wij gingen met de fiets op pad, maar dan moet je af en toe wel flink klimmen (en heel af en toe zelfs afstappen).

Dag 11 Rheinbach - Buschhoven

Alweer zo'n prachtig gebied, weer heel anders dan het vorige, terwijl het hemelsbreed niet ver er vandaan is. De omgeving hier leent zich uitstekend om te fietsen, want het is hier relatief vlak, vooral aan de kant van het meer, dat terecht ook wel het Blue Lagoon genoemd wordt! Er liggen hier veel geocaches en het was hier erg druk.

Dag 12 Buschhoven

Zie dag 11.

Dag 13 Buschhoven - Bornheim (Meckenheim)

Onderweg zijn we gestopt in Meckenheim om nog wat te cachen. Meer hierover in onze blog Geocache-avontuur richting Nerd Bird's Treasures

Dag 14  Bornheim - Bedburg / Den Haag

Helaas zit onze vakantie er weer op en gaan we ieder weer naar zijn eigen homezone in Bedburg en Den Haag. Hoe we deze vakantie hebben ervaren, kunnen jullie lezen in de blog Campercaching-vakantie helaas weer voorbij.

camperroute nrw wisseler duenen overnachten
overnachten bij de Wisseler Dünen (dag 4/6)

OVERNACHTINGEN (EN WATER)

dag 1) N51°45.588 E006°12.386 Bedburg-Hau
Uitgebreide beschrijving in de blog "Tool Time" en tevens vermelding van een officiële camperplaats en horeca.
dag 2) zie dag 1).
dag 3) zie dag 1).
dag 4) N51°46.326 E006°17.809 Wissel
Ruime parkeerplaats vlakbij een rustige weg van waaruit je zo een natuurgebied inloopt. Bovendien is het een heerlijke omgeving om te fietsen.
dag 5) zie dag 4).
dag 6) zie dag 4).
dag 7) N50°44.506 E006°53.727 Weilerswist
Kleine parkeerplaats vlakbij een sportveld (het sportveld zelf heeft ook nog een parkeerplaats). Ook toegankelijk voor langere campers. De parkeerplaats is erg rustig, maar er staan wel glasbakken, waardoor er regelmatig mensen langskomen om glas weg te gooien. Prullenbak aanwezig en misschien mag je in de sporthal naar het toilet. Toen wij er waren was de locatie vanwege de Corona-maatregelen gesloten (maar wij mochten van de beheerder water halen en naar het toilet).
dag 8) N50°36.856 E006°56.482 Rheinbach
Kleine, rustige parkeerplaats bij een begraafplaats. Prullenbak aanwezig en water (jerrycan) kun je halen op de begraafplaats. Je fietst of loopt zo het bos in. 's Nachts heerlijk stil. Overdag en 's avonds wat bezoekers van de begraafplaats die hier parkeren en wandelaars/hondenuitlaters. Langere campers alleen mogelijk als je 2 parkeerplaatsen bezet.
dag 9) zie dag 8).
dag 10) zie dag 8).
dag 11) N50°40.898 E006 59.173°Buschhoven
Ruime, vlakke en zeer rustige parkeerplaats aan een doodlopende weg. Je fietst of wandelt hier zo een prachtig natuurgebied in.
dag 12) zie dag 11).
dag 13) N50°45.771 E006°53.166 Bornheim (parkeerplaats Rietmaar)
Kleine parkeerplaats, oorspronkelijk voor wandelaars. Theoretisch kan een langere camper hier ook staan. Geen voorzieningen. Je loopt direct het wandelgebied in. Overdag en in de avond auto's van wandelaars. 's Nachts heerlijk rustig. De plek is niet horizontaal, dus je staat een beetje scheef of je hebt blokken nodig.

Inmiddels hebben we ook een pagina met een kaart waarop al onze overnachtingsplaatsen vermeld staan, ook deze in de NRW. Wil je de route zelf zien? Klik dan eerst op grotere kaart weergeven (rechtsboven in de kaart). Zet vervolgens het vinkje Nordrhein-Westfalen aan (onder "overnachtingen DNF").


geocaching rodeo nrw campercaching camperroute
geocaching rodeo (dag 8)

fietsen camper nrw camperroute
fietsen rond "the blue lagoon" dag 11***gepubliceerd 04-03-2021, update 08-05-2021***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten