zondag 7 maart 2021

Asterix en de verborgen geocaches (met AL en 2 bonussen) (NL februari 2021)

Op mijn to-do-lijst stond al een tijdje het rondje Astérix en de verborgen geocaches. De weersvoorspelling waren uitstekend, dus een goed moment om voor het eerst sinds lange tijd de fietsen achterop de camper te zetten en erop uit te trekken. Wat een heerlijke dag en wat een prachtige caches!

Asterix en de verborgen geocaches wandel- en fietsrondje hitland
Asterix en de verborgen geocaches

Het verhaal van Asterix verteld met geocaches

De geocaches zijn allemaal zelf gemaakt in het thema Asterix en passend bij het verhaal in de betreffende listing. Echt super leuk gedaan en erg mooi gemaakt. Zelfs de bijbehorende Adventure Lab is geheel in stijl. En ook weer zo heel anders dan GEOrg zijn eigen Adventure Lab Casterix in Kaster DE of de multi Asterix en de toverdrank die wij vorig jaar bij Beekbergen NL deden. Deze ronde ligt in Hitland, een mooi fiets- en wandelgebied tussen Capelle / Nieuwerkerk / Ouderkerk aan den IJssel. De geocaches en het gebied krijgen absoluut een dikke favo van ons (we hebben er diverse uitgedeeld). Een klein nadeel vinden wij de locatie van de bonus van de 'gewone' ronde. Als je lopend bent, is dat vrij ver weg (en ben je er eigenlijk al redelijk in de buurt geweest). Maar de bonus zelf is absoluut de moeite waard en de bonus van de AL al helemaal! Leuk ook dat het een combinatie is van geocaches (met mysterie en bonus) en een Adventure Lab (met bonus). De geocaches zijn pure huisvlijt, zo mooi en met liefde gemaakt. Daarom plaatsen wij alleen detail- en omgevingsfoto's, teveel spoileren vinden wij echt zonde. Je moet gewoon zelf gaan kijken! Op onze IG- en FB-accounts zullen de foto's wel een keertje langskomen. Hoe de geocaches gemaakt werden kun je lezen in de blog van CO KenomaXi op geocachen.nl.

geocaches asterix mooi wandelgebied
mooi wandel(- en fiets)gebied

Informatie over de geocache-ronde

Het rondje begint met drie geocaches te voet (1 t/m 3), waarvan de eerste GC8KNEP 1 - Astérix en de verborgen geocaches is. En maak nou niet dezelfde fout als wij. Nummer 3 is een mysterie, dus los die thuis eerst op! Wij hadden ons niet goed voorbereid en geen puzzel verwacht in dit rondje, dus hadden dat niet gedaan. Gelukkig hielp een bevriende cacherin ons uit de nood. En neem je hengel mee, die heb je nodig voor 2. Wij hebben dat 'creatief' opgelost met een tool die we ter plekke gevonden én achtergelaten hebben, dus wie weet heb je geluk als je geen hengel hebt. Voor de Astérix-ronde kan je de hengel daarna weer in de auto leggen, daar moet je toch heen, want de rest van de ronde kan je qua afstanden beter op de fiets doen. Wij haalden dus de fietsen van de camper en gingen verder op pad. Tip: laat bij nummer 8 je fiets achter en doe 8 en 9 lopend. De AL is ook met de fiets te doen, alhoewel het pad vooral na de tweede locatie erg drassig is en je daarna vrij steil omhoog moet de dijk op. Bij ons was het hek bij het woonhuis open, waardoor we via dat (privé?-)weggetje konden. Het pad zelf komt namelijk uit bij een trap, dus dan moet je de fiets omhoog tillen, niet echt handig met een elektrische fiets. Geen idee of dat hek altijd open staat. Dit is het enige moeizame stukje met de fiets. Verder is het allemaal verhard fietspad, weg(getje) of dijk.

geocaches asterix hengelcaches
uit de boom gehengeld

Bijvangst, zowel geocaches als waymarks

Wij deden niet veel bijvangst, alleen de geocaches en de waymarks waar we echt (vlak) langs kwamen. Of je de hengel achter moet laten in de auto, hang af van de bijvangst die je gaat doen. Er liggen hier namelijk flink wat hengelcaches! Maar ten eerste hebben wij geen goede hengel en ten tweede waren vele geocaches offline op het moment dat wij hier waren (ook niet-hengel-caches). Beetje jammer is dat ze een dag nadat wij er waren, weer online waren. Dat hadden we niet echt aan zien komen, want ze waren al sinds midden december offline vanwege de "corona-lockdown".

geocaches asterix bijvangst
bijvangst

Tips voor extra geocaches en waymarks

Als je toch bezig bent met puzzelen voor Asterix 3, los dan ook GC6C18E Brug #29: De gesloopte brug op, dat kan nog van pas komen onderweg! Het is een mini-Lost-Place.
Voor GC5EVNT Historisch Nieuwerkerk: Een dubbeltje op zijn kant hoef je niet ver om en het is een mooi monument.
De waymarks die wij de moeite waard vonden zijn WM131VW, WM127D5 en WM1304Y.

geocaches lost place asterix
mini Lost Place

Zijn jullie fan van Asterix en Obelix? Of heb je - net als ik - ook af en toe wat uitleg nodig waarom ergens een paar schoenen staan of dat een pannetje bedoeld is voor toverdrank? Leuk als je reageert op onze blog.

geocaches asterix mooie details
prachtige details in de geocaches

geocaches asterix logboek
ook de logboeken zijn schitterend

geocaching asterix adventure lab en 2 bonussen
en maar liefst 2 super bonussen

geocaching asterix mooie omgeving en monument
mooie omgeving én monument

***gepubliceerd op 07-03-2021, update 25-03-2021***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten