vrijdag 19 maart 2021

Points of interest (POI's) in Cachly (maart 2021)

In de geocaching-app Cachly kan je heel goed zoeken naar points of interest (POI's). Heel handig als je tijdens het geocachen op zoek bent naar bijvoorbeeld een toilet. Of handig voor de campercacher (of camperaar) die op zoek is naar water. In deze blog lichten wij toe wat POI's zijn en hoe je ze kunt opzoeken in Cachly.

poi's points of interest cachly
POI's in Cachly


Wat is een point of interest of POI?


Een point of interest (afgekort POI) is een specifieke locatie op een kaart die iemand nuttig of interessant kan vinden. Voorbeelden zijn toiletten, prullenbakken, bankje, tankstations, parkeerplaatsen en nog veel meer. Deze punten hebben een 'tag' op de kaart, zodat je ze op kunt zoeken. Je moet even je weg zien te vinden hoe die tags genoemd zijn, want er zijn er eindeloos veel. Ik zet er een aantal op een rijtje die interessant kunnen zijn. Op de wiki van OpenStreetMap kun je er nog veel meer vinden.

points of interest poi cachly bankje
bankje gevonden


POI's zoeken in de geocaching-app Cachly


Het zoeken in Cachly gaat heel simpel. Je gebruikt namelijk gewoon het zoekveld waarin je normaal zoekt op plaats, GC-code of coördinaat (dus als je de kaart voor je hebt, links bovenin achter het vergrootglas icoon). Je typt in Q: en daarna de tag die je zoekt. Als voorbeeld heb ik gezocht op toiletten (amenity=toilets) en drinkwater (amenity=drinking_water) in Den Haag. Hieronder het resultaat.

poi's points of interest geocachingPOI's points of interest cachly geocaching


Mogelijk interessante points of interest


Ik heb er een aantal op een rijtje gezet die voor ons persoonlijk interessant zijn. Maar er zijn er dus nog veel, veel meer.
  • bankje: leasure=picnic_table of amenity=bench
  • begraafplaats: amenity=grave_yard of landuse=cemetery of amenity=crematorium
  • douche: amenity=shower
  • parkeerplaats: amenity=parking
  • toilet: amenity=toilets
  • vuilnisbak: amenity=waste_basket of amenity=waste_disposal
  • water: amenity=drinking_water
Begraafplaats zal je denken....? Ja, daar kun je namelijk meestal water halen!

poi point of interest cachly geocaching
water halen bij de begraafplaats

Andere mogelijkheden om POI's te laden of vinden


Er zijn natuurlijk meer mogelijkheden om POI's te laden of te vinden. Wij noemen er een aantal, maar willen daar wel bij aangeven, dat wij deze zelf nog nooit gebruikt hebben.


Reacties?


Kenden jullie deze mogelijkheid in Cachly al? Of een van de andere mogelijkheden? Gebruiken jullie een soortgelijke functie bij de apps en kaarten die jullie gebruiken? Laat het ons weten! We zijn altijd geïnteresseerd in meer informatie (en zullen de blog ook aanvullen/updaten bij goede tips).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten