zaterdag 27 maart 2021

Vriendschapscache, een vorm van samenwerkingscache (maart 2021)

Best finds are other geocachers


Dit is het motto van alle samenwerkingscaches, ook van deze vriendschapscaches. Als je alleen bent, kom je niet ver met zo'n cache.

Wij hebben een geocache-combinatie uitgezocht en willen aan de hand daarvan het principe uitleggen.

Deze twee geocaches liggen in Nordrhein-Westfalen en Baden-Würtemberg in Duitsland, dus enkele honderden kilometers uit elkaar.

samenwerkingscache partnercache vriendschapscache
eigenschap (attribuut)
samenwerkingscache

Blind date voor een vriendschapscache

Wie interesse heeft in zo'n geocache, kan dus het beste een partner zoeken. Dat kan op twee manieren. Je kunt bij de cache in jouw omgeving in de logs (write notes) kijken of iemand al een partner zoekt. Of je schrijft zelf een write note in de bijbehorende cache dat jij een partner zoekt. Maar dat is nog niet alles! Bij het startcoördinaat ligt informatie die de partner nodig heeft, die informatie moet je zien te vinden.

partnerschapscache vriendschapscache samenwerkingscache
op zoek naar een partner (WN van onze cachepartner)


Giveaways ruilen

Heb je een geocacher aan de andere kant gevonden, dan kan je verder gaan. De verzamelde informatie wordt uitgewisseld, er wordt gerekend en al snel ga je weer het veld in. In het gunstigste geval vind je op de nieuwe coördinaten de eindcache. Zo niet, dan wordt meer informatie uitgewisseld; de partner daarbij blijft dezelfde.

partnerschapscache partnership cache
hier vind je de informatie


Vriendschapscache gevonden

Op het eind vindt - zoals bij elke cache - de online-log plaats, hopelijk een 'found it'. In de logtekst noem je de naam van de partner met wiens hulp je aan de coördinaten gekomen bent.

partnerschapscache partnership cache samenwerkingscache
Gevonden! (dit is een andere vriendschapscache)


Conclusie 

Een mooie gedachte! Dit soort caches weerspiegelt het motto "Best finds are other geocachers". De geocaches kun je vinden door op de eigenschap "samenwerkingscache" of "partnerschapscache" te zoeken. Maar aangezien je zelden direct een partner vindt, betekenen dit soort multies vaak vele extra kilometers voordat je de gewenste smiley krijgt. Bovendien kan het gebeuren - als een geocache diverse waypoints heeft - dat je de partner niet kunt helpen als je het volgende waypoint niet kunt vinden. Een vervelende gewaarwording kunnen wij uit eigen ervaring (met een andere vriendschapscache) vertellen!

Partnerschapscaches of samenwerkingscaches

Deze vriendschapscaches zijn voorbeelden van partnerschapscaches, ook wel CoCa-caches genoemd (coorparation caches). En die behoren weer tot de samenwerkings- of teamworkcaches. Beide met hun eigen attribuut. Wij gaan hier niet in detail op in, maar recentelijk is hierover een blog geschreven bij geocachen.nl

Hebben jullie al eens een samenwerkingscache of partnerschapscache gezocht? Wat zijn jullie ervaringen?

***gepubliceerd 27-03-2021***

Geen opmerkingen:

Een reactie posten