vrijdag 11 september 2020

Asterix en de toverdrank (NL juni 2020)

GEOrg in Obelix-outfit

Obelix-outfit


Deze multi stond al geruime tijd op onze to-do-lijst. Eindelijk was het zover. De avond ervoor begon onze voorpret al toen we de leuke listing lazen. Het stripverhaal in de listing vertelt dat Panoramix het recept van de toverdrank kwijt is. Asterix en Obelix (en Idefix) gaan in het bos op zoek naar het recept. Deze leuke strip inspireerde GEOrg tot zijn Obelix-outfit! En dus trokken wij de volgende dag het bos in op zoek naar het recept.

Op zoek naar het recept


bosbessen plukken
horen ze in het recept?
Het is een prachtig gebied om te wandelen en de waypoints zijn niet moeilijk te vinden. Ze waren allemaal voorzien van een deel van het stripverhaal met een aanwijzing waarmee je de toverdrank kon samenstellen. En zo stelden wij tijdens deze wandeling de toverdrank samen. Die lekkere bosbessen, horen die erin? En dennenappels? En een beetje vingershoedkruid?

het logigram

Logigram


We verzamelden alle ingrediënten en kwamen uit bij het laatste waypoint. Daar troffen we een prachtig gemaakt logigram aan. En The Pussycats, die we onderweg al een keertje eerder tegenkwamen. Zij kwamen er niet uit en gingen een beetje carotten (gokken). We wisselden telefoonnummers uit, zodat wij hen later zouden kunnen helpen als wij er wel uitkwamen. Nou zijn logigrams niet mijn sterke kant, dus ik kwam er niet helemaal uit. Maar gelukkig is GEOrg een kei in dit soort dingen, dus jippie, we hebben een coördinaat. Gauw verder, op naar de final.

Schitterende eindcache!


GeoKars fotografeert de stash
De eindcache was al net zo mooi in thema gemaakt als de rest van de multi. Echt schitterend! Foto's hiervan plaatsen wij hier niet vanwege spoiler alert (hou ons IG-account in de gaten, daar komt hij wel langs!). Uiteraard hebben wij The Pussycats op weg geholpen en we ook nog even gewacht of zij de stash daadwerkelijk konden vinden, want hij lag goed verstopt. En jawel, ook zij konden hun naam in het logboekje zetten.

The best finds are ...


Al met al was het een heel gezellige dag. Het is een erg leuke multi en een schitterende, niet al te lange wandeling. En verder gold ook vandaag: the best finds are other geocachers! Natuurlijk ten eerste omdat ik hier samen met mijn beste vondst ooit deze multi kon lopen (mijn liefst GEOrg). Ten tweede omdat we weer een paar gezellige geocachers hebben leren kennen (The Pussycats). En last but not least omdat we halverwege nog een klein eventje hadden. Nee, geen echt event, die zijn - op het moment dat we deze multi lopen - nog niet mogelijk vanwege de Corona-maatregelen. We kwamen onderweg namelijk Team Grobbebol tegen. Team Grobbebol zijn goede bekenden van ons die we vaak op (grote) events ontmoeten. En die events zijn er al een hele tijd niet meer, dus hen hadden we ook lang niet gezien. Wat was dat gezellig om even - keurig op afstand natuurlijk - bij te kletsen in het bos. Zij fietsten de trail die wij de dag ervoor gefietst hadden. Wat een toeval!

Wat zijn jullie beste vondsten?

P.S. Meer informatie over GC-code, overnachten en horeca in onze blog Rondje Beekbergen.

***update 07-03-2021: fan van Asterix en Obelix? In de buurt van Rotterdam ligt het rondje Asterix en de verborgen geocaches. Wij schreven daarover ook een blog.

dennenappels voor het recept?




en vingerhoedskruid?






leuk stripverhaal





GeoKars als Obelix?!?







***gepubliceerd 11-09-2020, update 07-03-2021***



























3 opmerkingen:

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.