zaterdag 29 augustus 2020

Rondje Beekbergen en nog veel meer (NL juni 2020)

lekker fietsen voor GeoKars

Wandelen, fietsen én favo's!


Tijdens een van onze camper- & geocache-weekenden kwamen wij terecht in de regio van Beekbergen. Het rondje Beekbergen trok ons hierheen, want zoals jullie weten hou ik (GeoKars) veel van fietsen en dan geef ik er de voorkeur aan niet elke 160 meter af te stappen. GEOrg houdt van wandelen en hier ligt een wandelmulti met vele favo's die al een tijd op onze to-do-lijst staat (Asterix en het recept van de Toverdrank). Tel daarbij op de caches van Josvstaalduinen die hier liggen en allemaal vele favo's hebben, dan kan ons weekend eigenlijk niet meer stuk.

Ver IJs Heide

hier sliepen wij

En we werden daarin niet teleurgesteld. We kwamen terecht op een heerlijk rustige parkeerplaats vlakbij het natuurgebied van de Ver IJs Heide en ook vlakbij de caches die we wilden doen. Eigenlijk ligt deze parkeerplaats perfect voor het Rondje Hoog Buurlo, maar die had ik al een keertje gedaan. Evenals de VSM Trail. Jammer, want deze rondes zijn echt fantastisch en kan ik jullie dus zeker aanbevelen! GEOrg heeft van het Rondje Hoog Buurlo wel de caches gelogd waar we langs kwamen.

Technische caches


hoe gaat hij open?
vergeet je batterij niet!
Rondje Beekbergen is een heerlijke fietstocht merendeels over vrijliggende fietspaden en verder over autoluwe weggetjes. De caches zijn stuk voor stuk vlot te vinden en goed onderhouden, zeer afwisselend en er zitten vele technisch hoogwaardige caches bij. Vergeet vooral je 9V-batterij niet! Wij waren - zoals meestal - slecht voorbereid en hadden dat niet gelezen. Maar wat een geluk, er zat een 9-V-batterij bij mijn standaard tools! Ook de bonus van deze ronde ligt echt op een leuke locatie. Kortom: zeer de moeite waard! De CO heeft ook bij alle caches zijn telefoonnummer staan. Wij hadden bij één cache een klein probleempje en hadden een berichtje gestuurd. Al heel snel kregen wij antwoord en zelfs logvrijgave. Onze complimenten aan CO Geo Chaos hiervoor.

favo-caches

Favo-caches


Zoals gezegd maakten wij een uitstapje naar een aantal hoog-favo caches van Josvstaalduinen die eigenlijk vlak langs de route liggen. Deze zijn de paar kilometers extra fietsen zeker waard. Echt zeer origineel! En de laatste dag deden wij een van zijn multi's (De Duistere Bende!), waarvan het startpunt vlakbij onze overnachtingsplaats lag. Hierover is inmiddels een separate blog verschenen (klik hier).

Vouwfiets-perikelen


de vouwfiets houdt het vol (en GEOrg ook)
Overigens waren wij aan het eind van de dag toch wel weer blij thuis te zijn. En met thuis bedoelen wij natuurlijk bij de camper: home is where you park it! Ten eerste is het rondje best pittig doordat je de hele tijd bergje op / bergje af gaat. En wij hadden ook wat extra kilometers te gaan. Niet alleen vanwege de extra caches, maar ook door onze overnachtingsplaats. En GEOrg moet alles doen op zijn vouwfietsje met kleine bandjes. Petje af voor mijn schatje! Maar vooral waren we blij weer thuis te zijn voordat zijn fietsband weer leeg was. Voor vertrek was dat namelijk het geval. Vorig weekend was dat ook al zo, maar toen hadden we hem opgepompt en bleef hij het hele weekend prima. Nu was hij dus weer leeg en GEOrg kreeg hem ook niet opgepompt. Gelukkig lukte dat wel bij de benzinepomp. Het is maar goed dat die Duitse auto ons steeds achtervolgt, want die bracht GEOrg en zijn fiets naar de benzinepomp. Ik was toch wel een beetje bang dat de band onderweg weer leeg zou lopen en we hem dan weer niet opgepompt zouden krijgen. Maar dat gebeurde dus niet gelukkig!
prachtige caches



Zoals geschreven, liepen wij ook de multi Asterix en het recept van de Toverdrank. Hierover is inmiddels een separate blog verschenen (klik hier). Onze mooiste foto's en filmpjes plaatsen we niet in deze blog vanwege spoiler alert. Deze kunnen jullie wel een keertje voorbij zien komen op één van onze Instagram-accounts.
























 













Algemeen

Caches


Klik hier voor de caches die wij gedaan hebben. En vergeet vooral ook Rondje Hoog Buurlo en de VSM Trail niet, want die staan hier niet bij! Evenals de geo-art ODV Ontdek de Veluwe, die later uitgekomen is. Meer informatie over deze geo-art vind je in onze blog hierover.

Lekker kibbeling

Overnachten en horeca.


Wij hebben overnacht op N52°10.072 E005°54.462. Hou er rekening mee dat je als je vanaf hier aan het rondje begint niet logisch uitkomt voor de bonus! ***update***: overnachten is hier inmiddels verboden (helaas).


Verder zijn er tussen Rondje Beekbergen 3 en 7, maar ook tussen 10 en 11 echt vele campings en horeca-gelegenheden. En tussen 1 en 2 is veel horeca.

***Gepubliceerd 29-08-2020, update 15-07-2021***

4 opmerkingen:

  1. Wauw!! Leuke ronde en leuke blog zeg! We hebben de lijst opgeslagen, leuk voor onze To-Do list!
    Dankjewel! 🥳

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen dat jullie hebben genoten van oa mijn caches. Daar leggen we ze immers voor!!

    Groet Jos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ga vooral door met het leggen van zulke gave caches! Wij gaan door met ervan genieten;-)

      En hou ons in de gaten, want binnenkort meer over jouw multi Duistere Bende.

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.