donderdag 6 augustus 2020

Cachen, cachen, cachen ...


Statistiek met project-GC (helaas in het Duits)
OK, je kan de hele dag bezig zijn met één cache. Maar waarom zou je dat doen als je in dezelfde tijd ook 100, 200 of meer caches kunt vinden?

Geocaching is toch ook statistiek: matrix vullen, challenges vervullen, sneller, verder, hoger, ... Geocaching is niet bedacht om alleen mooie caches te zoeken, anders had je wel oneindig veel favorietenpunten ter beschikking gehad. Nee, ook dat pleurkokertje  telt mee en heeft bestaansrecht. Dat soort caches heb je nodig om favorietenpunten voor de bijzondere caches te sparen.

Fuck you!


Als je een klotedag hebt, je niemand wilt zien en je je wilt afreageren, wil je dan een prachtige multi tussen bloemen in het park of spring je dan liever op de fiets om je even helemaal leeg te fietsen. Erop, 160 meter, eraf, loggen, erop, 160 meter, eraf, loggen, erop, ... Heel dom, simpelweg gewoon verder, heel eentonig ...



Gezamenlijk beleven


Of spreek je om 5 uur 's ochtends met vrienden af om daarna een paar honderd kilometer verderop een nieuw persoonlijk record aan caches te verbreken. "Misschien redden we vandaag 400 caches?" Het is te doen, met de auto, eentje rijdt, eentje springt eruit en logt. Op de terugweg wordt er niet meer geschakeld, de linkervoet van de bestuurder heeft rust nodig!

De roterende geocache


Dat kost teveel tijd? OK, dan zoeken we een trail met roterende caches. Dat gaat zo: je neemt een cachebehuizing en logboek mee (of meer dan eentje, voor het geval er ergens onderweg nog een cache weg of kapot is of niet gevonden wordt), je logt de cache die je meegebracht hebt, legt die bij cache # 1, neemt de cache die daar ligt mee, stapt weer in de auto, daar wordt gelogd en de gelogde cache wordt bij cache #2 neergelegd enzovoort. Tijdsbesparing en cacheonderhoud in één, een win-/winsituatie! En na gedane arbeid gezamenlijk eten en een biertje drinken, dat heb je dan verdiend!

Vele facetten


Er zijn vele redenen om te cachen en er zijn veel mogelijkheden om het uit te voeren. Je hoeft niet per se alles leuk te vinden. Maar misschien vindt iemand anders juist leuk waarvan jij denkt: laat maar.....



Hoe denken jullie over power trails c.q. power cachen?


cachen, cachen, cachen ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.