maandag 3 augustus 2020

Rondje IJsselmeer (NL juli 2020)

Houtribdijk
Nou ja, rondje IJsselmeer, we deden ongeveer de helft. We gingen heen over de Afsluitdijk en terug over de Houtribdijk (oftewel Lelystad-Enkhuizen). GEOrg wilde namelijk graag naar Marken en ik wilde graag een keer over die dijk rijden (hij had hem al eens gereden), dus dat viel mooi te combineren op de terugweg. En eigenlijk vonden we hem beiden mooier dan de Afsluitdijk! Je kunt veel meer naar beide kanten kijken en het water zien.

Last-minute vakantie in Nederland


vakantie in NL
In totaal waren we zo'n 10 dagen op stap. Het was een vakantie die niet erg goed voorbereid was, want eigenlijk waren deze dagen gereserveerd voor het geocache-MEGA-event GeoNord. Dat was natuurlijk afgezegd vanwege de Corona-maatregelen, dus besloten we vrij last minute tot dit rondje. Achteraf blijken we daardoor wel wat mooie dingen gemist te hebben, maar desondanks werd het een prachtige vakantie!

Overal was plek

dwarsligger

Overal hadden we waarschuwingen gelezen: ga ook met de camper niet op de bonnefooi op pad, maar reserveer van te voren. Daarbij waren de vakanties in het noorden net begonnen, dus dat beloofde niet veel goeds. Maar ja, reserveren willen wij niet, dus waagden we de gok. En het is niet één keer voorgekomen dat er geen plek meer was. Wel hadden we een keer het laatste plekje en een keer werd er door vriendelijke andere camperaars een plekje voor ons kleine campertje gecreëerd omdat er eigenlijk geen plek meer was. En dwars pasten wij er precies tussen. Maar doorrijden om een andere plek te zoeken hoefden we nooit!

Op zoek naar goedkope overnachtingen


wij zoeken een gratis plek
Dat we overal nog konden staan (terwijl we altijd pas echt aan het eind van de dag aankwamen), kan ook komen doordat wij altijd zoveel mogelijk vrij proberen te staan (daar waar toegestaan, helaas weinig dus in NL) of op gratis (of goedkope) camperplaatsen die meestal zonder voorzieningen zijn. Veel andere camperaars staan liever op een camping waar ze hun tafel en stoeltjes buiten mogen zetten (hetgeen wij dan stiekum doen....) of op een camperplaats waar ze elektra en water hebben zodat ze kunnen douchen en hun koffie-apparaat gebruiken. Dat laatste kunnen/hebben dat sowieso niet, dus we hebben eigenlijk niets nodig. En daarbij zijn wij veel onderweg en het moet natuurlijk wel betaalbaar blijven met ons kleine budget.

Nederland is mooi!


Nederland is mooi
We hebben er een echt 'toeristische' vakantie van gemaakt, waarmee ik bedoel dat we veel dingen bekeken hebben en maar weinig aan het geocachen zijn geweest. Wel hebben we gepoogd bij elke overnachtingsplaats een geocache te zoeken en uiteraard ook op de locaties waar we kwamen. Maar geocachen werd dit keer niet de hoofdmoot. We zijn echt als toeristen op pad geweest op de manier zoals wij dat graag doen. Opstaan wanneer we uitgeslapen zijn, tijdens het ontbijt bedenken waar we heenrijden, onderweg stoppen als we wat leuks zien en als de dag teneinde raakt de app (CamperContact of Park4Night) erbij pakken en een plekje zoeken. Dat lukte perfect en we hebben - ondanks het matige weer - een super vakantie gehad. Wat is Nederland toch mooi! En wat valt er nog veel te zien.

Camperroute Rondje IJsselmeer


Gratis CP!
We zijn momenteel bezig onze route voor jullie op een rijtje te zetten inclusief de plaatsen en bezienswaardigheden die wij bezochten en met een overzicht van de overnachtingsplaatsen (en plaatsen waar we gedouched hebben en water getapt). Dat is best veel werk, dus even geduld, maar als je interesse hebt: blijf ons vooral volgen!
***update: de Camperroute Rondje IJsselmeer is inmiddels online, klik hier***

Mocht je niet via de Houtribdijk willen maar het hele rondje IJsselmeer willen doen? Blijf ons ook dan volgen, want een log over Huizen is ook in de maak. En Huizen past dan prima op de route.
***update: de blog over Huizen is inmiddels online, klik hier***





Zijn jullie al met de camper op pad (geweest)? Met reserveren of zonder? In welk land was dat? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!


2 opmerkingen:

  1. Wij hebben al 2 x van iemand vernomen dat het moeilijk is reacties te plaatsen onder onze blog. Graag willen we uitzoeken hoe dat komt. Wil jij ook reageren maar lukt dat niet? Fijn als je ons even een email stuurt! Dat kan via georgkarsdnf@gmail.com.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hoeft niet per se een google-account te hebben of in te loggen om te reageren. Je kunt ook 'anoniem' reageren en dan gewoon je naam eronder zetten. Zoals deze opmerking bijvoorbeeld.
    Hartelijk groeten,
    GeoKars

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.