Regelmatig delen we recepten met jullie die gemakkelijk in de camper klaar te maken zijn. Deze keer delen we een paar recepten met gekookte aardappel met je. Al eerder schreven we een blog over onze overheerlijke
aardappel-/eiersalade, dat blijft een van onze favorieten. Deze keer delen we een recept voor Spaanse tortilla met je en ons overheerlijke "aardappelprutje".
Ben je geïnteresseerd in meer camper-recepten, kijk dan even op onze pagina Koken in de camper (recepten én tips).
|
recepten gekookte aardappel |
Koken in de camper met aardappelen
Om gas te sparen, gebruiken we regelmatig een ingrediënt twee dagen achter elkaar, zoals bijvoorbeeld sperziebonen. We koken dan een dubbele portie, maar maken er wel totaal verschillende maaltijden van! Zo ook met bijvoorbeeld aardappelen. We snijden die extra klein, dan zijn ze (veel) sneller gaar. De eerste dag koken we een kilo aardappelen, waar we dan een deel - meestal warm - van eten. De rest gaat afgekoeld in een bakje in de koelkast voor de volgende dag. We maken er dan de bovengenoemde aardappel-/eiersalade van of een van de ondergenoemde recepten.
|
Spaanse tortilla in de pan |
Campergerecht Spaanse tortilla
Ingrediënten
- kwart kilo gekookte aardappelen (in blokjes)
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- een halve ui
- 5 eieren
- zout, peper, paprikapoeder, kerrie
|
ingrediënten Spaanse tortilla |
Bereidingswijze
- snij de paprika, ui en knoflook fijn
- bak de ui en knoflook in de pan en voeg kort daarna de paprika toe
- klop ondertussen de eieren met de kruiden en het zout erdoor
- voeg de gekookte aardappelblokjes toe bij het paprikamengsel en roer goed door
- giet de geklopte eieren over het mengel, doe een deksel op de pan en draai het vuur laag
- het geheel is klaar als de bovenkant goed gestold is; als je handig bent, kun je de tortilla nog een keertje omkeren, zodat beide kanten mooi bruin worden
- eet smakelijk!
Eventueel kun je spekblokjes toevoegen. Doe die dan als eerste in de pan en voeg dan de ui en knoflook toe.
Tip! Je kunt (een gedeelte van) de tortilla de volgende dag ook koud eten.
|
lekker Spaanse tortilla in de camper |
Campergerecht "aardappelprutje"
Ingrediënten
- kwart kilo gekookte aardappelen (in blokjes)
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- zout, peper, paprikapoeder
|
ingrediënten aardappelprutje |
Bereidingswijze
- snij de paprika, ui en knoflook fijn
- bak de ui en knoflook in de pan en voeg kort daarna de paprika en aardappelblokjes toe
- kruiden naar smaak
- prikken met een vork of proeven wanneer het gaar is
Wij eten hier een stuk (meestal koud) vlees bij, bijvoorbeeld een dikke plak ham of een kippenpoot. Als we dat niet hebben, bakken we bij de eerste stap al spekblokjes mee. Uiteraard kun je nog andere groentes toevoegen, bijvoorbeeld courgetteblokjes, champignons of mais (uit blik).
|
aardappelprutje met kip in de camper |
En jullie?
We zouden het leuk vinden te horen hoe jullie koken in de camper of thuis! Hebben jullie nog leuke recepten voor ons die we gemakkelijk in de camper kunnen maken?
Laat het ons weten onder de blog.
Gerelateerde blogs
- Koken in een kleine camper, tips en recepten
- Recept gevulde paprika in de camper
- Aardappel-/eiersalade in de camper
Meest gelezen blogs afgelopen 3 maanden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.