woensdag 2 oktober 2024

Gratis camperplaats Woerden

Momenteel zijn wij enige maanden met de camper op pad in Nederland. Wij vinden het leuk om uit te proberen of reizen in Nederland via gratis camperplaatsen mogelijk is en hoe dat bevalt. In een serie blogs delen wij onze ervaringen met jullie. We gaan in deze blogs in op de camperplaats zelf, de omgeving, de activiteiten en natuurlijk ook de geocaches aldaar.

Op een tussenstop richting Den Haag kwamen we op Camperplaats Woerden terecht, waarover deze blog gaat. Op de pagina Gratis camperplaatsen in Nederland treffen jullie alle blogs uit deze serie aan.

gratis camperplaats woerden
voor het eerste de fietsen eraf

Woerden


Woerden is een gezellige vestingstad met meer dan 2.000 jaar geschiedenis. De binnenstad wordt omsingeld door een buitengracht. In de stad zijn meer dan 50 monumenten, dus je ziet werkelijk overal de historie terug. Enkele voorbeelden daarvan zijn het 600 jaar oude kasteel, de Petrustoren met een prachtig klinkend carillon, het klooster uit 1899 en de molen, goed zichtbaar omdat hij op een molenberg staat.


Het VVV is gevestigd in het kaaspakhuis en laat daar nou ook zo'n klein kabouterhuisje te vinden zijn - maar daarover later meer.

bezichting woerden camperplaats
de molen in Woerden

De regio rond Woerden

De regio rondom Woerden is bij uitstek een fietsregio. Wij fietsten langs Montfoort en Linschoten, dat langs de oud-Hollandse Waterlinie ligt. Eerder fietsten we ook rond Harmelen, maar er is hier nog zoveel meer te verkennen! Leuk is hier dat je op diverse locaties eieren, aardappelen of melk bij de boer kunt krijgen.

woerden verkennen camperplaats
fietsen in de regio van Woerden


Geocaches in en om Woerden

Wij verkenden Woerden aan de hand van diverse Adventure Labs en geloof me, daar liggen er (meer dan) genoeg van! Zoals vaak tonen ze de historie van het centrum. Een bijzondere vonden wij "Woerden op z'n kleinst". De kleine kabouters met hun huisjes hadden we zonder geocaching vast niet ontdekt!

Ook voor niet-geocachers is er een wandeling uitgezet langs de kabouters, deze vind je hier.

geocaching kabouters woerden
de kabouters van Woerden

Woerden is de stad van de kaas en de bijbehorende kaaspakhuizen. Met de geocache GC7G8NZ Zicht op kaaspakhuis oud kom je terecht bij de oudste hiervan uit 1906. Beemster kaas rijpt hier tot exclusieve Reypenaer kaas.

geocache woerden kaaspakhuis
Reypenaer-pakhuis


Camperplaats Woerden

De camperplaats van Woerden is een kleine CP waar een stuk of 4/5 campers kunnen staan (het officiële aantal is niet geheel duidelijk), maximaal 3 x 24 uur. Hij is gelegen aan de rand van een natuurgebied achter een hekwerk (waarvan het hek open staat). De weg erlangs is heel rustig. Er passeren nauwelijks auto's; wel veel fietsers en hondenuitlaters. De spoorlijn loopt ook behoorlijk dicht langs, maar daar heb je verrassend weinig last van. Supermarkten en horeca zijn hier niet direct om de hoek, maar wel op fietsafstand. Zoals eerder beschreven, kun je hier heerlijk fietsen.


gratis camperplaats woerden
gratis CP Woerden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.