vrijdag 23 augustus 2024

Gratis camperplaats in Zaltbommel (De Beersteeg)

Momenteel zijn wij enige maanden met de camper op pad in (o.a.) Nederland. Het leek ons leuk uit te proberen of reizen in Nederland via gratis camperplaatsen mogelijk is en hoe dat bevalt. In een serie blogs delen wij onze ervaringen met jullie. We gaan in deze blogs in op de camperplaats zelf, de omgeving, de activiteiten en natuurlijk ook de geocaches aldaar. We schreven al een keer een soortgelijke blog over de camperplaats in Huizen. Deze is helaas niet gratis meer.

De eerste camperplaats die in deze (nieuwe) serie aan bod komt is Camperplaats De Beersteeg in Zaltbommel.

gratis camperplaats zaltbommel
Camperplaats Zaltbommel


Zaltbommel

Zaltbommel is een oude vesting- en hanzestad in de Bommelerwaard gelegen aan de Waal. Het heeft een heel gezellig en mooi oud centrum, dat omringd wordt door oude vestingwerken. Deze zijn omgebouwd tot park, waardoor er een groene strook rond de binnenstad ligt. Bekend is de Grote of Sint-Maartenskerk met de stompe toren, die de stad een karakteristiek aanzien geeft (van het kinderliedje In de grote stad Zaltbommel). Wij vonden het Maarten van Rossum huis erg mooi. De tuin is gratis toegankelijk; daar is een café en een toilet. In het huis zelf is nu het Stadskasteel gevestigd; dit museum is niet gratis. Een wandeling door het park naar de oude watertoren (1905) is beslist ook aan te bevelen.

must see zaltbommel
Stadskasteel


Er komen diverse bekende Nederlanders uit Zaltbommel, waarvan Fiep Westendorp het prominentst aanwezig is. Zij illustreerde onder andere Jip en Janneke en die komen overal in het straatbeeld terug. Wij kwamen in Zaltbommel terecht - behalve voor de gratis camperplaats - voor de gootspoken. Dit zijn beeldjes die op vele plaatsen in het stadje geplaatst zijn in de dakgoten. Soms moeilijk zichtbaar, maar erg leuk.

gootspoken zaltbommel
gootspoken


De regio rond Zaltbommel

In de regio zelf kun je heerlijk fietsen en wandelen, al dan niet langs het water, waar je met diverse pontjes kunt oversteken. Wij waren hier te kort, om dit ook nog te doen, maar dat komt vast later nog een keer. Wel fietsten we in het nieuwere deel van Zaltbommel, dat heel groen aangelegd is. Als je van de tekeningen van Fiep houdt, is een bezoek aan de fietstunnel (onder de N322) zeker ook een bezoek waard.

activiteiten regio zaltbommel
zicht op de stompe toren


Geocaches in en om Zaltbommel

Wij verkenden Zaltbommel aan de hand van de multi Gootspoken (GCZ0DH). Dat lukt met de telefoon, maar van tevoren uitprinten is waarschijnlijk makkelijker. Uiteraard namen we onderweg diverse andere geocaches mee, zoals diverse Adventure Labs en de virtual bij de Sint Maartenskerk. Loop in elk geval even langs De schedel van de Roofridder (GC69CF5): een leuke cache op een schitterende locatie. Als je de AL De stad van Fiep Westendorp loopt, kom je o.a. langs haar geboortehuis. De hierbij behorende bonus is ook erg leuk!

geocaches zaltbommel
leuke geocache

Camperplaats De Beersteeg Zaltbommel

Het is geen separate camperplaats, maar 6 vakken van een openbare parkeerplaats (helemaal achteraan) zijn geschikt gemaakt voor campers. Het zijn mooie brede en lange plekken. Er zijn geen voorzieningen, behalve een prullenbak. Je mag maximaal 48 uur blijven staan. De CP is zeer geliefd en vaak vol. De P is gelegen op 2 minuten lopen van het oude centrum van Zaltbommel en de Lidl en Albert Heijn zijn nog dichterbij. Horeca is ook op loopafstand beschikbaar.

Sitecode CamperContact 47495.

camperplaats beersteeg zaltbommel
Camperplaats De Beersteeg

Hou ook ons youtube-kanaal in de gaten, want binnenkort komt de video over Zaltbommel (en meer) online!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.