donderdag 29 augustus 2024

Letterbox met aanwijzingen als 25K-cache

Al eerder schreven wij de blog Wat is een letterbox-hybride? Zoals jullie daar kunnen lezen, is de huidige letterbox een eerbetoon aan letterboxing, dat alleen maar gebruik maakte van aanwijzingen en niet van coördinaten. Letterbox-caches die alleen gebruik maken van aanwijzingen vind je tegenwoordig nog maar weinig. In de eerder genoemde blog noemden wij er al een paar. Recentelijk kwamen wij er eentje tegen in België en daarover gaat deze blog.

letterbox met aanwijzingen
letterbox gevonden

Het gaat over de letterbox GCACCG0 Church Micro BE CMB166 As, Sint-Theresiakerk, die in As (vlakbij Genk) ligt. Het leek ons een leuke geocache voor GEOrg om zijn 25.000e cache te kunnen loggen. En we werden niet teleurgesteld!

letterbox zonder coordinaten
letterbox als 25.000e geocache voor GEOrg


Letterbox met aanwijzingen

Alleen het startcoördinaat is gegeven. Daarna moet je maar liefst 12 vragen beantwoorden op (bijna) even zoveel locaties zonder dat er nog een coördinaat aan te pas komt. Het gaat in de trant van loop naar het grote gebouw, ga naar rechts, volg het grindpad, ga naar links totaan de pijl, etcetera. Erg leuk om zo een echte ouderwetse letterbox te lopen. En dat allemaal met een "rondje om de kerk".

letterbox om kerk
rondje om de kerk

Alleen startcoördinaat

Dan volgt er nog een flinke rekensom waarmee je bij het eindcoördinaat uitkomt. Gelukkig komt er bij GEOrg en bij mij hetzelfde uit, dus we lijken goed te zitten.

letterbox alleen startcoordinaat
letterbox berekenen


25.000 geocaches voor GEOrgCACHING

En jawel, daar komt de eindcache tevoorschijn. Een leuke manier voor GEOrg om 25K te loggen.

letterbox met aanwijzingen
25.000e geocache gevonden

Hou ook ons youtube-kanaal in de gaten, want binnenkort komt de video over deze letterbox (en meer) online!


2 opmerkingen:

  1. Top om de eer te hebben dat een cache van mij in deze blog beschreven wordt en ook nag eens de 25K was van mijn goede vriend Georgcaching

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je leuke reactie @Jeanke53, we hebben ervan genoten!

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.