woensdag 2 december 2020

de 10.000e geocache voor GeoKars (NL november 2020)

Het begon allemaal met een collega die mij over geocaching vertelde. Dat is denk ik al 10 of 15 jaar geleden. Ik vond het fascinerend te horen dat je zomaar ergens een schat kon vinden en vooral dat voorbijgangers daar gewoon voorbij liepen of fietsten zonder er weet van te hebben. Hoe deed je dat dan, een schat vinden met een GPS, al dan niet na een puzzeltje opgelost te hebben of een speurtocht gelopen te hebben, geen idee! In die periode van mijn leven had ik geen tijd voor dat soort "avonturen", maar het is me altijd bijgebleven.

geocaching schat waterleidingduinen denhaag scheveningen zuidholland
"zomaar ergens een schat vinden"

Jaren later had ik wat meer tijd en ik zocht een nieuwe hobby. Geocaching werd het niet, want ik had geen GPS. Dus ik besloot me bij een wandelgroepje aan te sluiten. Zo raak je wat aan de klets en kwam het gesprek puur toevallig op geocaching. Ik vertelde dat me dat zo ontzettend leuk leek, maar dat ik helaas geen GPS had. Oh....maar dat kan ook gewoon met je telefoon hoor. Oh ja....?

Dat liet ik mij geen twee keer zeggen en de volgende dag stond de app op mijn telefoon. Eens kijken waar die schatten liggen. Wat?!? Daar???? Ligt daar een geocache langs het voetpad waar ik als kind zo vaak gelopen heb? Dat kan toch niet waar zijn?!? Ik werd uiteraard steeds nieuwsgieriger en ben nog diezelfde middag op mijn fiets gesprongen om te gaan kijken. Echt geen idee waar ik naar moest zoeken. Maar wat ligt daar? Dat ziet er toch uit als......jawel! Mijn eerste gevonden geocache GC4YX6E Vitamine X was een feit. Het was 4 juli 2015.

geocache vitaminex duinendenhaag schatgevonden
07-2015: mijn eerste geocache

Wie had kunnen bedenken hoe geocachen mijn leven zou veranderen en vooral verrijken. Ik niet in elk geval! Want dankzij geocaching heb ik de liefde van mijn leven GEOrg leren kennen en daar ben ik nog elke minuut van de dag dankbaar voor! Dus toen GEOrg voor het eerst bij mij in Nederland was, heb ik hem dit verhaal verteld en zijn we samen op zoek gegaan naar Vitamine X. Want het leuke is dat deze geocache er nog steeds ligt! En zo heeft GEOrg deze op 22 oktober 2018 ook kunnen loggen.

geocache gevonden zuidholland vitaminex
nogmaals Vitamine X, nu samen met GEOrg

Het is inmiddels ruim vijf jaar na het vinden van mijn eerste geocache. En mijn 10.000e vondst kwam eraan. Een paar weken geleden kwam er een multi uit precies in het gebied waar ook Vitamine X ligt. Het leek mij leuk om deze multi als 10.000e geocache te loggen. En wat is er leuker dan dat samen met GEOrg te doen? Dus wij trokken erop uit richting GC92227 Old School Multicache. En wat hadden wij een geluk! Het was werkelijk prachtig weer: een graad of 3, geen wind en de zon scheen. We genoten van de prachtige wandeling door het gebied dat wij beiden inmiddels zo goed kennen. GEOrg parkeert zijn auto namelijk altijd daar in de buurt als hij bij mij is, dus als het even kan lopen we nadat hij aangekomen is of voordat hij weggaat een rondje in de duinen.

geocaching ruimte liefhebben stillestand scheveningen
geocaching gaf mij weer ruimte om lief te hebben

Super leuk dus voor ons dat er hier nu weer een nieuwe geocache uitgekomen was en nog wel een multi. De WP's doorliepen we redelijk zonder problemen en ook het eindcoƶrdinaat lag logisch. Gelukkig liet GEOrg zich op GZ wat afleiden door 'een object', zodat ik daadwerkelijk degene was die de geocache vond. Super tof! Tienduizend geocaches......wat veel.....!

geocaches 10000 10K zuidholland
mijn 10.000e geocache!

Of toch niet.....? GEOrg stevent inmiddels af op 20.000 geocaches, nog zo'n 150 te gaan. Dus ook voor hem komt er weer een mijlpaal aan. Maar ja.....hij zoekt dan ook al 10 jaar naar geocaches. En in het begin nogal fanatiek heb ik van hem begrepen. Benieuwd of hij zijn mijlpaal nog dit jaar haalt. En uiteraard: ik ben erbij! Hij had het al over een trail of iets......:-)
***update 24-01-2021 / Inmiddels heeft GEOrg zijn 20.000e geocache gevonden! Klik hier voor de blog.***

10000 geocaches duinen scheveningen gevonden
samen voor mijn 10.000e en straks samen voor zijn 20.000e...

En die collega die mij jaren geleden over geocaching vertelde? Dat is de vrouwelijke helft van naaktslakkies. Toevallig kreeg ik van de week nog een berichtje van haar. Zo leuk dat zij ook nog actief zijn met geocaching en ook nog geocaches in het veld hebben liggen. Want heel toevallig was mijn 9.999e geocache er eentje van hen! En zij? Zij zitten op ruim 5.000 geocaches;-) En wat ben ik haar dankbaar dat zij mij destijds over deze fantastische en fascinerende hobby verteld heeft. Dank je wel, naaktslakkies!

10000e geocache gevonden duinen denhaag zuidholland

Wij zijn heel benieuwd naar jullie verhalen! Waardoor zijn jullie met geocachen begonnen? Wat is jullie eerste gevonden geocache? En hoeveel geocaches hebben jullie inmiddels gevonden? Leuk als jullie een berichtje plaatsen.

***gepubliceerd 02-12-2020; update 24-01-2021***
2 opmerkingen:

  1. Wat ontzettende veel Anne-Mieke, dat zijn zo'n 5,5 caches per dag voor jou en voor Georg het dubbele šŸ˜€

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, niet het dubbele! Hij heeft er 10 jaar over gedaan en ik vijf. Dus hetzelfde daggemiddelde....;-)

      Verwijderen