zondag 6 december 2020

Wandelen en geocachen in de Amsterdamse Waterleidingduinen (NL november 2020)

Wandelen en geocachen in de Amsterdamse Waterleidingduinen is echt een unieke ervaringen! Het is een prachtig en zeer afwisselend gebied met bossen, duinen en veel water. Je mag lekker door de duinen struinen en hoeft niet op de voetpaden te blijven. Heerlijk door het zand, heuveltje op, heuveltje af. De Atlantikwall liep door dit gebied en hiervan tref je nog vele resten aan. Er liggen zo'n 400 bunkers. Ze zijn van dichtbij zichtbaar en regelmatig kun je er ook op of in.

atlantikwall bunkers amsterdamsewaterleidingduinen geocaching wandelen hiking
één van de (resten van de) bunkers van de Atlantikwall

Damherten in overvloed

Wij waren inmiddels al een paar keer in dit gebied en de schoonheid én de ruigheid ervan blijft ons elke keer weer verrassen. En dan die damherten! Vele tientallen! Je ziet vaak grote roedels op afstand, maar ook heel regelmatig van zeer dichtbij (zelfs op het pad). Een unieke gelegenheid om prachtige foto's te maken, dus neem vooral je camera mee. Wat zijn het toch een prachtige en machtige dieren met die grote geweien op hun kop. En damherten betekent ook: teken! Dus wees gewaarschuwd.

damherten amsterdamsewaterleidingduinen wandelen geocachen
vele damherten, wat een machtige dieren!

Informatie over het wandelgebied

Het is echt een wandelgebied. Honden en fietsen zijn niet toegestaan. Je moet ook toegang betalen om hier te mogen wandelen: EUR 1,50 per persoon voor de hele dag. Klik hier voor meer informatie over wandelroutes, toegangskaarten en ingangen (2 in Vogelenzang, 1 in Zandvoort en 1 in De Zilk).

wandelen amsterdamsewaterleidingduinen wandelgebied geocaching
een afwisselend en ruig wandelgebied

Tips voor geocaches in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Behalve dat we hier van de natuur en de damherten genoten, hebben wij hier uiteraard ook geocaches gezocht. Als je voor kwantiteit gaat, moet je hier niet heengaan. Veel geocaches liggen er niet en ze liggen ver uit elkaar of het zijn (lange) multi's. Maar als je geocachen met wandelen wilt combineren, tref je het hier perfect.

geocachingmulti waypoint amsterdamsewaterleidingduinen geocaching multicache
een waypoint van een multi

Wat onze tips zijn voor geocaches in de Amsterdamse Waterleidingduinen? Bovenaan staat GC65AE1 Ze Bestaan Echt! Een unieke cache en locatie, waarover we niets meer vertellen, dit moet je gewoon zelf zien! Overigens waren wij er voordat hier vandalen aan de slag waren. De locatie is daarna opnieuw opgebouwd.

kabouterdorp zilk geocaching amsterdamsewaterleidingduinen
Het Kabouterdorp

En verder werden wij natuurlijk aangetrokken door GC1ZFEQ Liebe im Krieg. Een geocache met een Duitse naam die over liefde gaat......daar waren wij natuurlijk nieuwsgierig naar. Het is een flinke en prachtige wandeling. De multi is niet moeilijk, zit anders dan anders in elkaar en vertelt een mooi (of eigenlijk: verdrietig) verhaal.

geocachingmulti liebeimkrieg amsterdamsewaterleidingduinen geocaching wandelen
De geocachingmulti Liebe im Krieg

En we gaan beslist nog een keertje terug, want we hebben nog niet alle multi's gedaan en ook de Adventure Labs nog niet.

En jullie? Zijn jullie hier al eens geweest? Of zijn jullie geen wandelaars?


geocaching dezilk kabouterdorp zebestaanecht
ze bestaan echt!

atlantikwall bunker geocaching amsterdamsewaterleidingduinen
struinen door de duinen en in de bunkers

wandelen rustpauze amsterdamsewaterleidingduinen geocaching
rustpunt tijdens de wandeling

damhert amsterdamsewaterleidingduinen fotografie wandelen geocachen
één van de vele damherten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten