donderdag 5 september 2024

Gratis camperplaats Laren

Momenteel zijn wij enige maanden met de camper op pad in Nederland. Wij vinden het leuk om uit te proberen of reizen in Nederland via gratis camperplaatsen mogelijk is en hoe dat bevalt. In een serie blogs delen wij onze ervaringen met jullie. We gaan in deze blogs in op de camperplaats zelf, de omgeving, de activiteiten en natuurlijk ook de geocaches aldaar.

De tweede camperplaats in deze serie is de camperplaats in Laren (Sportcentrum De Biezem). Op de pagina Gratis camperplaatsen in Nederland treffen jullie alle blogs uit deze serie aan.

campercaching het gooi
genieten in 't Gooi



Laren


Laren is van oorsprong een brink- of Esdorp en samen met buurdorp Blaricum een van de rijkste gemeenten van Nederland. Dat is goed te zien aan de dure boetieken en de schitterende rietgedekte huizen en boerderijen die hier staan. De omgeving inspireerde kunstenaars als Mauve en Mondriaan en bij Museum Singer Laren kun je wisselende kunstexposities bekijken. Op elke hoek in het centrum is horeca te vinden en de terrassen zitten iedere avond vol.

geocaching blaricum tolhuis
het Tolhuis in Blaricum (1834)


Bekend is ook de meer dan 100 jaar oude poffertjeskraam in het centrum. Iets minder bekend is misschien de zeer unieke Kraanbaan uit de jaren 40, die tot 2016 gebruikt is om boomstammen te verplaatsen, zodat deze in de houtzagerij verwerkt konden worden. Om aan deze bijzondere locatie wat meer bekendheid te geven, heeft GEOrg hier een waymark aangemaakt. Als je wilt weten wat een waymark is, lees dan deze blog even.

kraanbaan laren waymark
de Kraanbaan

De regio rond Laren

In de hele regio zijn vele mooie natuurgebieden, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De Tafelberg met de schitterende heidevelden en schaapskudde is onze favoriet. Het volgende stadje - Blaricum - ligt op fietsafstand en heeft ook een mooi, maar iets rustiger centrum. Ook Hilversum en Huizen zijn met de fiets niet ver weg.

geocaching tafelberg gooi
op de Tafelberg


Geocaches in en om Laren

Wij waren hier diverse keren en maakten uitstapjes richting Laren zelf, Blaricum, Hilversum en Eemnes. Er liggen hier echt zeer veel geocaches, teveel om op te noemen. Wij concentreerden ons op de caches van de geotour The Garden of Amsterdam die hier in de buurt liggen (wil je meer informatie over geotours in Nederland, lees dan onze blog Huizen, leuk voor camperaars én geocachers! even). En op de caches van Ommetje Nederland alhier. Verder liggen hier in de regio veel geocaches van CO Hewo, waarvan menigeen vele favo's heeft. We deden ze (nog) lang niet allemaal, maar er zitten echt aanraders bij, bijvoorbeeld Heel Gespaar (GC7PG2H).

Een van de mooiste wandelingen vonden wij de multi GeoTour GA59: Van 't padje (GC5H7F9). De Adventure Lab Historisch Blaricum toont dit stadje op een mooie manier (bonus GC90XPZ). 

En neem je hengel mee als je van hengelcaches houdt! Daar liggen hier vele van (wij deden ze niet).


geocaching hilversum
mooie geocache in Hilversum (GC9M0ZA)

Camperplaats Laren (Sportcentrum De Biezem)

Het is geen separate camperplaats, maar het zijn een aantal vakken van een openbare parkeerplaats bij sportvelden aan de rand van het dorp. Het zijn korte, smalle plekken. Niet duidelijk is hoeveel er bestemd zijn voor campers. Er staan er regelmatig meer dan 10. Er zijn geen voorzieningen, behalve diverse prullenbakken. Je mag maximaal 1 nacht blijven staan. Albert Heijn en Jumbo zijn op 2 minuten fietsafstand. Op vrijdag is er markt (op het plein tussen Jumbo en Albert Heijn). Het centrum met diverse horeca is 5 minuten fietsen. Tevens wandel of fiets je vanaf de camperplaats zo de natuur in.



gratis camperplaats laren
de camperplaats in Laren

Hou ook ons youtube-kanaal in de gaten, want binnenkort komt de video over Laren (en meer) online!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.