zaterdag 14 september 2024

Gratis camperplaats Doornenburg

In onze serie gratis camperplaatsen in Nederland bezoeken zijn we aangekomen bij de gratis Camperplaats Doornenburg. Echt een prima plek, waar je heerlijk rustig staat en waar genoeg te doen is in de regio. In deze blog gaan we in op de camperplaats zelf, de omgeving, de activiteiten en natuurlijk ook de geocaches aldaar.

Op de pagina Gratis camperplaatsen in Nederland treffen jullie alle blogs uit deze serie aan.


gratis camperplaats Doornenburg
gratis CP bij Kasteel Doornenburg


Doornenburg

Doornenburg zelf is een klein, gemoedelijk stadje gelegen op een unieke locatie, namelijk bij de splitsing van de Rijn en de Waal in een prachtig rivierenlandschap. Het is vooral bekend om het kasteel dat er staat, Kasteel Doornenburg. De binnenplaats en de wandelroutes van Kasteel Doornenburg zijn vrijwel altijd vrij toegankelijk, behalve tijdens besloten evenementen. De hoofdburg kan je ook bezoeken, zelfstandig of met een rondleiding. Er is ook horeca in het kasteel: Herberg De Doornenburg en een Bed & Breakfast.

Wij waren al eerder een dagje in deze omgeving en schreven daar destijds een uitgebreid verslag over. Dat vind je hier (dag 10).

camperplaats kasteel doornenburg
Kasteel Doornenburg


De regio rond Doornenburg

Je kunt in de regio van Doornenburg uitstekend fietsen. Vele fietspontjes brengen je over de rivieren heen. De uiterwaarden lenen zich prima om te wandelen. In vele gebieden lopen grote grazers, zoals Konikspaarden en runderen (Rode Geuzen). Onderweg kom je regelmatig stalletjes tegen waar je vers fruit kunt kopen, want je zit hier echt in de fruitregio.

fietsen regio doornenburg
fietsen in de fruitregio


Fort Pannerden ligt op fietsafstand en is prachtig gelegen op de landtong tussen de Rijn en de Waal. Het is voor een groot deel gratis toegankelijk. Loop ook even door de gracht en neem aan de achterkant het trappetje naar boven. Je komt uit bij een bunker, die toegankelijk is. Een wandeling naar de punt van de landtong is beslist ook de moeite waard. Als je geluk hebt, kom je langs de grote grazers. Wij hadden het geluk de Konikspaarden te zien die in het water speelden en door het zand rolden. De runderen zagen we ook, maar van grotere afstand.

Fort Sterreschans was ooit een schitterend fort met een 6-hoekige wal. Er zijn slechts de contouren nog over.

fort pannerden
Fort Pannerden


Geocaches in en om Doornenburg


Zowel Kasteel Doornenburg als Fort Pannerden kun je op een leuke manier verkennen met een Adventure Lab. Op de landtong ligt ook een wandelmulti GC569QF Struinen door de Klompenwaard (reloaded) die ons erg leuk lijkt, maar waar we helaas niet aan toe gekomen zijn. Wij hebben een flinke fietstocht gemaakt en daardoor 3 geocaches van de Ommetje Nederland reeks kunnen loggen: die van Lingewaard (Huissen), Westervoort en Duiven. Vooral die van Lingewaard kunnen wij zeer aanbevelen: GC9TKG0 ON 06.24 : Lingewaard.

geocaching doornenburg
geocache Ommetje Westervoort

Camperplaats Doornenburg

De camperplaats zelf is uniek gelegen met zicht op het kasteel. Officieel zijn er 3 camperplaatsen, maar die zijn zo lang, dat je gemakkelijk met 2 campers op 1 plek kunt staan. Er zijn geen voorzieningen, behalve een prullenbak. Je mag er maximaal 3 x 24 uur staan. De plaats is een beetje hellend, dus blokken zijn aan te bevelen.

Vanaf hier ben je snel in het dorp (300 m), waar een supermarkt en een eetcafé zijn. De camperplaats heeft zicht op het kasteel, waar ook horeca is.

Sitecode CamperContact 20940.

Hou ook ons youtube-kanaal in de gaten, want binnenkort komt de video over Doornenburg (en meer) online!

camperplaats doornenburg
Camperplaats Doornenburg

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk om te lezen dat onze geocache genoemd wordt in jullie blog. Op nog geen 2 tot 3 km van deze cache hebben we nog een drietal caches geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor jullie leuke reactie. We hebben er nu 2 van de 4 gedaan. De andere komen een volgende keer aan de beurt.

      Verwijderen
  2. Superleuk dat jullie onze cache de moeite waard vinden en dus aanraden aan iedereen om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.