dinsdag 10 september 2024

Gratis camperplaats Bakel (Camperplaats Beekakker)

Momenteel zijn wij enige maanden met de camper op pad in Nederland. Wij vinden het leuk om uit te proberen of reizen in Nederland via gratis camperplaatsen mogelijk is en hoe dat bevalt. In een serie blogs delen wij onze ervaringen met jullie. We gaan in deze blogs in op de camperplaats zelf, de omgeving, de activiteiten en natuurlijk ook de geocaches aldaar.

De volgende camperplaats in deze serie is de camperplaats in Bakel (Camperplaats Beekakker). Op de pagina Gratis camperplaatsen in Nederland treffen jullie alle blogs uit deze serie aan.

gratis camperplaats bakel
genoten van de kabouters


Bakel


Bakel is gelegen aan de Peelrand en het oudste dorp van Noord-Brabant (ruim 1300 jaar oud). De Sint-Willibrorduskerk domineert het dorpsgezicht. Achter de kerk ligt het kerkhof met een oude muur uit 1833. Verder mag je Bospark Bakel niet overslaan, vooral niet als je kinderen hebt. De toegang is gratis. Je kunt er heel mooi (en rustig) wandelen, maar er is ook van alles te beleven: hertjes of treintjes kijken, maar het hoogtepunt is het kabouterbos.

centrum bakel camperplaats
centrum van Bakel


De regio rond Bakel

Het is een prima regio om te fietsen, maar wij waren hier te kort om veel te fietsen.


Geocaches in en om Bakel

Wij waren hier te kort om heel veel caches te doen, maar we hebben wel twee tips. De Adventure Lab Rondje om de Kerk (bonus GC9ZKQP) toont op een leuke manier het oude centrum van Bakel. Maar de leukste ronde vonden wij Bospark Bakel (GC65BED). Afwisselende en goed verzorgde geocaches in een mooie, groene omgeving. Bijzonder hier in de regio is de sikkelduin of barchaan. Hij stamt uit de laatste ijstijd, die ongeveerd 11.500 jaar geleden eindigde. Meer hierover kun je vinden in de earthcache GC1F5T1 De Barchaan van Bakel.

geocaching bakel
geocaching Bakel


Camperplaats Bakel (Camperplaats Beekakker)

Het is geen separate camperplaats, maar twee vakken van een openbare parkeerplaats bij sportvelden aan de rand van het dorp. Het zijn mooie lange, brede plekken. Er zijn geen voorzieningen; wel is dichtbij een prullenbak. Je mag maximaal 24 uur blijven staan. De Jumbo is om de hoek. Het centrum met diverse horeca is 5 minuten fietsen.

Sitecode CamperContact 22518.

gratis camperplaats bakel
Camperplaats Bakel (Beekakker)

Gerelateerde blogs/pagina's

  1. Pagina Gratis camperplaatsen in Nederland
  2. Gratis Camperplaats Zaltbommel
  3. Gratis Camperplaats Laren

Meest gelezen blogs afgelopen 3 maanden

2 opmerkingen:

  1. Heel veel plezier met jullie avontuur en leuk om te lezen dat jullie onze earthcache hebben bezocht.

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.