donderdag 10 oktober 2024

Gratis camperplaats Twello

In onze serie gratis camperplaatsen in Nederland hebben we inmiddels al twee keer de gratis camperplaats in Twello bezocht. Alhoewel er maar 1 plekje is, konden we er beide keren terecht. De eerste keer hadden we geen tijd de omgeving te verkennen; de tweede keer wel. Vandaar nu pas deze bijdrage. Het is echt een heerlijk rustige plek in een mooie omgeving. In deze blog gaan we in op de camperplaats zelf, de omgeving, de activiteiten en natuurlijk ook de geocaches aldaar.

Op de pagina Gratis camperplaatsen in Nederland treffen jullie alle blogs uit deze serie aan.

gratis camperplaats twello
Twello verkennen vanuit de camper


Twello


Twello is een dorp dat onder de Gemeente Voorst valt. Het ligt in een landelijke omgeving tussen de steden Apeldoorn en Deventer in, vlakbij de IJssel. Het gemeentehuis van Voorst staat in Twello. Het is een gemoedelijk dorpje met veel horeca in het centrum. Opvallend in het straatbeeld zijn de vele biggetjes die hier staan. Ze zijn gemaakt door beeldhouwer Kees Jansen en zijn een herinnering aan de tijd waarin in Twello en omgeving veel varkensslachterijen waren gevestigd.

Er staan diverse fraaie gebouwen in Twello, zoals bijvoorbeeld het voormalige postkantoor uit 1909, het voormalige gemeentehuis uit 1859, het Stationskoffiehuis - dat meer dan 100 jaar in het bezit is geweest van de familie Korderijnk maar tegenwoordig helaas gesloten is - en natuurlijk de dorpskerk, waarvan het oudste gedeelte dateert uit 1298.

Meer informatie over de ondernemers in Twello en de activiteiten die er georganiseerd worden vind je op de website Thuis in Twello.

twello verkennen camper
fraaie gebouwen in Twello


De regio rond Twello

Wij waren hier helaas te kort om de regio te bekijken, maar dat komt vast nog wel een keer!

Geocaches in en om Twello


Wij verkenden Twello aan de hand van de Adventure Lab "Dit dorp, ik weet nog hoe het was". Je komt hiermee langs diverse historische locaties. Het is handig het puzzeltje van de bonus (GC92VPK) die hierbij hoort van te voren thuis te doen.

Het overzicht van de geocaches in deze omgeving is niet compleet, omdat wij hier te kort waren. Er liggen hier nog vele favo-caches in de buurt.

geocaching twello
ontdekt met een Adventure Lab


Camperplaats Twello

De camperplaats ligt op een gewone parkeerplaats bij een sportzaal. Er is één plek en er is geen tijdsduur aan het verblijf gesteld. Campers tot circa 6,5 meter passen in het vak. Er zijn geen voorzieningen,  behalve prullenbakken. In circa 500 meter ben je in het centrum met diverse winkels, supermarkten en horeca. Deventer ligt op circa 5 km afstand; Apeldoorn op circa 10 km.

Sitecode CamperContact 6718.

gratis camperplaats twello
Camperplaats Twello



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.