donderdag 17 oktober 2024

Gratis camperplaats Bathmen

Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, hebben wij afgelopen zomer enige maanden met onze nieuwe camper door Nederland gereisd. Wij vonden het leuk om uit te proberen of reizen in Nederland via gratis camperplaatsen mogelijk is en hoe dat zou bevallen. In een serie blogs delen wij onze ervaringen met jullie. We gaan in deze blogs in op de camperplaats zelf, de omgeving, de activiteiten en natuurlijk ook de geocaches aldaar.

Deze blog beschrijft de camperplaats in Bathmen. Op de pagina Gratis camperplaatsen in Nederland treffen jullie alle blogs uit deze serie aan.

gratis camperplaats bathmen
kunst in Bathmen


Bathmen


Bathmen is een voormalig dorp in Overijssel, maar sinds enige tijd deel van de gemeente Deventer. Het is kleinschalig en gemoedelijk met diverse horeca-gelegenheden in het kleine centrum. De omgeving leent zich perfect om te wandelen of fietsen (of geocachen). In het zuiden stroomt de Schipbeek, een eeuwenoude beek die vroeger druk bevaren werd.

centrum bathmen camper
gezellig centrum in Bathmen


De regio rond Bathmen


Wij waren hier tijdens een evenement (zie video), dus hebben niet heel veel van de omgeving gezien. Van een eerder bezoek weet ik dat je hier heerlijk kunt wandelen (bossen bij Apenhuizen) en fietsen. Tijdens dit bezoek hebben wij nog wel gewandeld langs de Schipbeek, waar overigens ook een fietspad langs loopt.

wandelen schipbeek camperplaats
wandelen langs de Schipbeek


Geocaches in en om Bathmen


Wij deden de Advanture Lab in het centrum. Die brengt je langs mooie (kunst)locaties. Verder liepen wij de multi GC154ZQ Poëtisch Schipbeek, langs - je raad het al - de Schipbeek, waar een poëzie-route is uitgezet. Een erg mooie wandeling met soms schitterende gedichten en ook nog wat "bijvangst". Doordat wij hier niet heel veel gegeocached hebben, is dit overzicht echter niet compleet.

poezie schipbeek geocache
poëzie langs de Schipbeek

Camperplaats Bathmen


Op de parkeerplaats van de sportaccommodatie hier zijn twee plekken gereserveerd voor campers. Het zijn lange, maar smalle plaatsen en je mag hier twee nachten blijven staan. Er zijn geen voorzieningen, maar dichtbij is wel een prullenbak. Op minder dan een kilometer afstand is een supermarkt. Vanaf hier is het circa 10 kilometer naar Deventer, dus deze gratis camperplaats leent zich prima voor een bezoek aan deze stad.


gratis camperplaats bathmen
gratis camperplaats in Bathmen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.