donderdag 7 juli 2022

Koken in een kleine camper: tips en recepten (juli 2022)

Koken in een kleine camper is en blijft een uitdaging. In de loop der tijd zijn we daar wat handiger in geworden en we delen onze tips graag met jullie. In deze blog geven wij jullie 3 tips om te koken in een kleine camper en we delen onze recepten om te koken in een kleine camper met jullie. Tevens treffen jullie onze levensmiddelenlijsten aan voor in de camper (verse en houdbare producten) én een overzicht van ons noodrantsoen. Benieuwd naar onze rolverdeling bij het koken? Ook die geven wij prijs!

koken kleine camper
koken in een kleine camper

Koken in een kleine camper

Niet alleen onze camper is klein, maar ook de koelkast. Bovendien hebben we maar twee gaspitten. Aangezien ik graag met verse ingrediënten kook (hetgeen helaas lang niet altijd lukt), is het echt passen en meten als je een lang weekend weg wilt. Of als je langer onderweg bent en niet zo vaak naar de supermarkt wilt.

koken op twee gaspitten
koken op 2 gaspitten in de camper

Twee dagen hetzelfde ingrediënt gebruiken

Daarom heb ik een aantal recepten, waarbij ik de ene dag de ene helft van een ingrediënt gebruik en de andere dag de andere helft. Bijvoorbeeld sperziebonen. De ene dag wordt een dubbele portie sperziebonen en aardappelen gekookt die we die avond warm eten (met vlees erbij). De volgende dag maak ik van het restant een salade met appel, ei en tonijn erin. Of de ene dag gebruik ik de helft van de rode saus, ui en paprika voor de chili-con-carne; de andere dag de andere helft ervan voor in/op een pizza in de omnia. Klik hier voor meer van dit soort combinaties. Het is ook wel eens voorgekomen dat we vergaten dat de helft voor de volgende dag was en dat we ineens heeeeeel veeeeel hadden (en de volgende dag ... ).

pizza in de omnia
vandaag pizza, morgen ...


Noodrantsoen in de camper

Gelukkig kunnen we zoiets gemakkelijk opvangen, want we hebben altijd een noodrantsoen aan boord (klik hier voor ons noodrantsoen, je vindt daar ook onze lijst met levensmiddelen die standaard in de camper aanwezig zijn). Daarmee kunnen we redelijk gezond een paar dagen vooruit. En als je er alleen wat komkommer, tomaatjes en paprika bij haalt, kom je zelfs gezond een paar dagen verder. Voor de volledigheid hebben we ook een levensmiddelenlijst gemaakt met verse producten die we meestal standaard in de camper hebben.

noodrantsoen in de camper
gezond eten met noodrantsoen


Groente en aardappelen in één pan

Eenpansgerechten zijn favoriet bij ons. Of we maken er een soort eenpansgerecht van door groente tegelijk met (kleingesneden) aardappelen in één pan te koken. Dat lukt bijvoorbeeld prima met sperziebonen, spruitjes of koolrabi. Maar probeer dat vooral niet uit met zuurkool! Die fout hebben wij al een keer gemaakt en dan kun je echt heel lang wachten totdat je aardappelen gaar zijn...

groenten en aardappelen in een pan
aardappelen en spruitjes koken gaat prima samen


Recepten voor in de camper

In de loop der tijd hebben wij een aantal recepten verzameld die we graag klaar maken in de camper. Wij hebben een pagina gemaakt waar wij deze recepten met jullie delen. We zullen deze pagina ook aanvullen als we nieuwe inspiratie en recepten hebben. 

recepten koken camper
benieuwd naar onze recepten......?

En GEOrg?

Nee, het is niet zo dat GEOrg alleen maar van mijn kookkunsten geniet. GEOrg snijdt altijd trouw de groentes klein als ik ga koken. En bovendien doet hij dagelijks de afwas. Verder is hij de ideale man om voor te koken, want hij vindt alles lekker. Ook als ik een keer een beetje experimenteer en ik vind dat het een beetje minder lekker uitvalt. Dan eet hij nog steeds met smaak op, is dat niet dankbaar?

afwassen in de camper
GEOrg doet de afwas

En jullie?

Natuurlijk zijn wij ook heel benieuwd naar jullie kooktips en vooral recepten! En bovendien zijn we benieuwd te horen hoe de rollen bij jullie verdeeld zijn. Leuk als je een reactie achter laat!

eten in camper
eet smakelijk!

Gerelateerde blogs en pagina's

Top 3 blogs volgens google

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.