woensdag 19 april 2023

Geo-art Fietsen langs het water (NL april 2023)

Wat heerlijk dat er weer een geo-art in onze Haagse homezone ligt! En hij heet ook nog Fietsen langs het water. Dan kan GEOrg lekker puntjes scoren en ik lekker fietsen, een win-/winsituatie. Bovendien kunnen we onze pagina met de top 10 geocaches in en om Den Haag weer aanvullen. In deze blog lichten we dit alles nader toe, maar uiteraard vertellen we vooral hoe we Fietsen langs het water beleefd hebben. Wat een lol hadden we met de challenge van Team Snip en Snap, kijk onze video maar eens!

geoart fietsen langs het water
geo-art Fietsen langs het water

Wat is een geo-art en welke zijn er in de regio Den Haag?

Wij deden al meer geo-arts en we schreven er ook al eerder over. Waarschijnlijk weten jullie ook al lang wat een geo-art is, maar zo niet, lees dan onze blog Geo-Art Maasland Paasland even. Daarin leggen we uit wat een geo-art is en we geven diverse voorbeelden. De Geo-Art Maasland Paasland lag in onze regio maar is al enige tijd geleden gearchiveerd, evenals de geo-art Euromast Rotterdam (waarvan alleen de bonus er nog ligt). Daardoor was er geen geo-art meer in onze regio (uitgezonderd die van de Adventure Labs en events op de carpool, wie weet bloggen we daar ook nog wel eens over). Nu dus gelukkig weer wel. Kan ik onze pagina Top 10 geocaches in Den Haag (NL) en meer tips voor geocaching in de regio weer completeren!

geoart delft
Leuk, weer een geo-art in de regio


Puntjes scoren of fietsen?

Onze trouwe lezers weten het natuurlijk al: GEOrg is van de uitdagingen en het puntjes scoren, lees bijvoorbeeld de blog Cachen, cachen, cachen ... maar eens. Ik ben een echte fietsliefhebber, meer hierover in de blogs Geocaches scoren met de fiets-trail DTPT of Geocache-fietstrail Genieten in de Waard. Hoe toepasselijk is dan een geo-art die Fietsen langs het water heet? Puntjes voor GEOrg en fietsen voor mij. Een toepasselijke ronde om even Haasje over te doen - alleen maar voor de video hoor! Wij zijn niet zo'n fan van Haasje over, lees onze blog Haasje over tijdens het geocachen maar eens. Toen maakten we er ook al een filmpje van;-)

geoart punten scoren
kijk hem genieten: punten scoren!

Geo-art Fietsen langs het water

De geo-art Fietsen langs het water is een trail die bestaat uit allemaal letterboxes (behalve de bonus). Past zo leuk bij onze recentelijke blog Wat is een letterbox-hybride? We hadden de geo-art in die blog al wel genoemd, maar toen hadden we hem nog niet gedaan. Fietsen langs het water is een trail, bestaande uit 56 letterbox-hybrides en 1 mysterie (de bonus). Samen vormen ze een fiets op de kaart. Het oplossen van deze geo-art is echt een makkie, lees de listings maar eens. GC9N5HT #BONUS Fietsen langs het water (TB Hotel) is de bonus van deze ronde.

geoart fietsen langs het water
de geo-art vormt een fiets op de kaart


De route van de geo-art

De route is ongeveer 25 km lang en bedoeld om te fietsen (maar lopen kan ook prima). Voor de auto is hij beslist niet geschikt. Je kunt hem ook in delen doen, hetgeen allemaal duidelijk aangegeven staat in de listings. Het is echt een heerlijke en afwisselende fietstocht: door zowel buitengebied als het mooie Delft. Veel fietspad of autoluwe wegen.

fietsen langs het water met geoart
mooie fietsroute


Extra informatie over Fietsen langs het water

Heel prettig vonden wij ook dat je de informatie voor de bonus heel gemakkelijk kon vinden. Je weet in welke geocaches de informatie zit, de info is duidelijk zichtbaar en je hoeft niet steeds alle logrolletjes af te rollen en na te zoeken. De caches zelf zijn eenvoudig, allemaal met stempel natuurlijk, meestal vlot te vinden en goed onderhouden. De bonus is een groot TB-hotel, dat helaas leeg was toen wij er waren. Vergeet vooral je magneetstok niet, die zal je vaak nodig hebben!

geoart van letterboxes
allemaal letterboxes met stempel

De korte video die meegedaan heeft aan de challenge van Team Snip en Snap kun je hier bekijken.

Bijvangst tijdens de geo-art

Wij hebben eigenlijk alleen de geo-art gedaan, maar vooral in Delft kun je genoeg bijvangst hebben. Wel logden we GC8XABZ Regenerative Cells (Hengelcache), een erg toepasselijke cache bij deze geo-art. Let hier op de tool!

bijvangst fietsen langs het water
toepasselijke bijvangst


En jullie?

Uiteraard zijn we nieuwsgierig naar jullie ervaringen met geo-arts in het algemeen, maar ook of jullie deze al gefietst hebben. Leuk als jullie een reactie achterlaten onder de blog.

geoart magneetstok nodig
vaak de magneetstok nodig
cache langs het water
cache gevonden


8 opmerkingen:

  1. Mooi stukje geschreven over deze geoart en ook een erg leuk filmpje gemaakt bedankt hiervoor . De hele route heeft afgelopen week weer nieuwe logboekjes gekregen . Voor iedereen die nog gaat fietsen geniet lekker van de omgeving en de route

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je leuke reactie. Super dat je weer onderhoud gedaan hebt. En ja genieten was de route zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezien bij Snip & Snap of op ons eigen YT-kanaal?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik bedoel het rijdende campertje 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, bedoelde je dat! Nou die hadden wij al eerder hoor, ook in een van onze eerdere video's. Niet van jullie "overgenomen" (maar wel van iemand anders natuurlijk haha....). Hij is leuk hè? En je krijgt er ook veel reacties op zie ik.

      Verwijderen
  5. O ja? Van wie heb je het rijdende campertje? Trouwens deze GEOART ook gedaan en een stukje zelfs met onze kleinzoon Jochem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat weet ik eerlijk gezegd niet meer. Ik was er al een tijdje naar op zoek, had CamperTV een keer gevraagd, maar die had zelf een programma in elkaar geknutseld ofzo en toen ineens zag ik deze ergens langskomen. Ze hadden het logo bovenin staan (jullie poetsen dat op de een of andere manier weg, zou ik ook nog wel eens willen leren....), dus dat was makkelijk terug te vinden.

      Leuk om de geo-art een stuk met je kleinzoon te doen!

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.