woensdag 1 maart 2023

Check voor vertrek na overnachting met de camper (februari 2023)

Herken je de situatie dat je buren van de camperplaats je enthousiast nazwaaien als je vertrekt? Dat kan natuurlijk heel vriendelijk bedoeld zijn, maar het kan ook een heel andere reden hebben! Je hebt je schoenen onder de opstap van de camper laten staan, je hebt je dakluik nog open, de electriciteitskabel is nog ingeplugd ... om maar een paar voorbeelden te noemen. In deze blog vertellen wij jullie over onze check-voor-vertrek-lijst en hebben we nog wat aanvullende tips.

vertreklijst camper
check voor vertrek: hoogte camper


Check voor vertrek met de camper


Het begon simpel. Ik had een paar geplastificeerde kaartjes die ik op de bestuurdersstoel legde, zodat ik belangrijke dingen niet kon vergeten. Maar het werden eigenlijk steeds meer dingen en GEOrg deed het één, ik het ander. Dus dat moest anders.

checklijst vertrek camper
kaartje op de bestuurdersstoel

Excel-lijst met punten voor vertrek


Onze oplossing is eigenlijk heel simpel, maar wel doeltreffend. We hebben zelf een excel-lijstje gemaakt met de dingen die we beslist niet mogen vergeten voor vertrek. Het is maar een klein lijstje, dat we geplastificeerd hebben en die altijd voor het grijpen ligt. Eenvoudig, maar wel heel praktisch. Na een paar jaar reizen wilden we toch nog wat aan het lijstje toevoegen en dat gaat dan heel eenvoudig. Toevoegen, opnieuw uitprinten, lamineren en klaar is Kees! Voordat we wegrijden, leest een van ons het lijstje even voor en degene die de betreffende taak heeft uitgevoerd, zeg "ja".

check voor vertrek
onze excel-lijst

Waar ligt onze check-voor-vertrek-lijst


Bij ons ligt het lijstje in het vakje van de zonneklep. Snel voor het grijpen, want op dit lijstje staan ook de maten en het gewicht van de camper. Als we ergens overnacht hebben, vergeten we nooit het lijstje te checken. Maar als we ergens kort gestopt zijn om koffie te drinken, te lunchen of wat dan ook, wil het er nog wel eens bij inschieten. Meestal leg ik dan het lijstje even op de bestuurdersstoel, dat helpt! Een andere optie is hem op het dashboard te leggen óf hem zo te fabriceren dat je hem aan je stuur kunt hangen.

checklijst in zonneklep
checklijst in zonneklep

Extra tip!
De breedte wordt in sommige landen (bijvoorbeeld in Duitsland) anders gemeten dan in Nederland. Daarom staan er op ons lijstje twee maten. Ga je naar het Verenigd Koninkrijk, dan is het misschien ook handig feet, inches en pounds te vermelden.

Andere oplossingen


Er zijn natuurlijk veel geavanceerdere oplossingen. Wij noemen er een paar (maar er zijn er vast nog veel meer):


En jullie?


Wij zijn heel blij met ons handige kaartje en we zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen over dit onderwerp. Hebben jullie een checklijst of iets dergelijks? Ben je wel eens met het dakluik (of nog erger: het hefdak...) open weggereden? Laat het ons weten onder de blog.




2 opmerkingen:

  1. Je staat ook gek te kijken als je een camper passeert waar nog een zwengelstok van de luifel aan hangt…

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha ja echt, hebben jullie dat gezien. Of zelf aan de hand gehad;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.