woensdag 26 juni 2024

Maker Magic - en daarna?

Rond een jaar geleden heeft Geocaching-HQ Maker Magic events geïntroduceerd. De bedoeling was geocachers te activeren een eigen cache te publiceren. Ervaren geocachers geven tijdens zo'n event hun know-how aan de jongere, minder ervarene door. Goed idee! Maar wat gebeurt er daarna? Als cache-owner heb je wel een aantal verplichtingen. Cache-controle, cache repareren/vernieuwen, (de-)activeren, archiveren... In deze blog beschrijven we wat er allemaal bij komt kijken nadat je een geocache online gebracht hebt.

magic maker event
MAGIC MAKER,
een actie van groundspeak

vrijdag 21 juni 2024

Aardappel-/eiersalade in de camper

Als we met de camper op pad zijn, koken we vrijwel elke dag zelf. Maar koken in een kleine camper valt niet altijd mee! Zoals jullie in onze blog Koken in een kleine camper, tips en recepten al eens hebben kunnen lezen, is een van onze tips twee keer hetzelfde ingrediënt gebruiken. In dit geval waren het gekookte aardappels waarvan we een extra portie gekookt hadden. In deze blog delen we een nieuw recept met jullie met ingrediënten die we toevoegden aan de gekookte aardappels en waar heel toevallig een heerlijk gerecht uit naar voren kwam: aardappel-/eiersalade.

eten bij de camper
eten bij de camper


dinsdag 18 juni 2024

HOE WIL JE STERVEN? (blog 12)

In deze blog bezoeken we "alleen" een begraafplaats (Sad Hill) en een woestijn (Bardenas Reales). Maar we hebben daar zoveel leuke dingen meegemaakt! Bij Sad Hill maakten we een schitterende wandeling over de bergkam, we hadden een pistool in handen en in het donker was er heel spannende trommelmuziek. Bij de woestijn hadden we een camperplaats bij kleurig verlichte rotswoningen, een mooie wandeling - zonder geocaches - en de woestijn zelf was natuurlijk onze highlight. Veel plezier met deze blog!

camper bardenasreales woestijn
met de camper in de woestijn


zaterdag 15 juni 2024

Challenge-caches

De meeste geocachers houden wel van uitdagingen en gaan graag een challenge aan. Dat kan van alles en nog wat zijn. Bijvoorbeeld de meeste CITO's loggen, zoveel mogelijk foto's bij je log te plaatsen, 365 dagen (of langer) een geocache vinden en ga zo maar door. Zoals inmiddels wel bekend is (zo niet, lees de blog Cachen, cachen, cachen ... maar eens!) is GEOrg van de statistieken, dus ook een challenge gaat hij niet uit de weg. Hij probeert zoveel mogelijk foto's bij z'n logs te plaatsen en daarmee staat hij op de vierde plaats van Duitsland (ik op de 1192e plaats in Nederland...). Maar je hebt ook challenge-caches en daar gaat deze blog over. Wat zijn challenge-caches en hoe log je ze?

voorbeeld challenge cache
voorbeeld challenge-cache

zondag 9 juni 2024

3 JAAR NIET GEVONDEN, MISSION IMPOSSIBLE? (blog 11)

Welkom bij blog 11. Tijdens dit deel van de reis zijn we als eerste bij een VanSite-locatie uitgekomen. Daar waren we heengegaan voor een beetje rust, wifi en warme douches. Maar we zijn ook nog even met de fietsen op pad geweest. Daarna zochten we een rustig plekje in de natuur. Maar dat pakte heel anders uit. We kwamen in een geweldig feest terecht waar we weer te maken kregen met de hartelijkheid van de Spanjaarden. Het was weer een Romería. En we zijn hier ook nog op zoek gegaan naar een geocache die al drie jaar niet meer gevonden was. Last but not least hebben we een bijzondere rotsformatie bezocht. Die rotsformatie was zo bijzonder dat daar diverse aflevering van Game of Thrones opgenomen zijn. We hadden dus een geweldige tijd. En we wensen jullie heel erg veel plezier met ons reisverslag.

vanlife spanje sinaasappels
genieten in de sinaasappelregio

donderdag 6 juni 2024

LET'S DANCE (blog 10)

In dit deel van de reis doen we maar liefst 10 plaatsen aan, teveel om op te noemen dus! We noemen alleen een paar highlights. Wat waren jouw hoogtepunten Georg?
Ik vond het blauwe smurfendorp heel bijzonder, ik was heel blij met 3 events rondom Gibraltar en de wandeling naar een oude cache uit 2002 was ook een avontuur. Dat was echt spannend en bovendien kwamen we daardoor in een heel leuk kaasstadje terecht.
Wat vond jij, GeoKars?
Het mega grote duin - dat leek de sahara wel, ons bezoek aan de grot en natuurlijk de rotswoningen. Daar beleefden we ook een processie.
We hebben heel veel leuke dingen meegemaakt. Dus heel veel plezier met deze nieuwe blog.

setenil vanlife spain
sunset in Setenil