woensdag 14 juni 2023

Campercaching Opitter(/Waterloos) (BE / mei 2023

Ons campercaching-weekend in Opitter (gemeente Bree) in België is fantastisch bevallen. In deze blog geven wij jullie tips voor leuke geocaches die daar liggen in en om het natuurgebied Itterbeekvallei-Solterheide. Ook in het zeer nabijgelegen Waterloos (gemeente Maaseik) liggen super leuke geocaches. Tevens noemen we veel bijvangst, niet alleen losse geocaches, maar ook diverse schitterende andere reeksen. We vonden een prima overnachtingsplaats op maar 161 meter van de eerste geocache van de ronde bij Opitter en nog een tweede vlakbij "bijvangst".  Overigens is het een wat kortere blog deze keer met vooral veel informatie. Meer details over de geocaches en sfeer proeven van ons eerste campercaching-weekend dit jaar kun je in de video!

campercaching opitter
campercaching Opitter


De geocache-reeks Spelenderwijs

In het natuurgebied ten zuiden van Opitter ligt de leuke reeks Spelenderwijs (GC8EHQX #20 Spelenderwijs BONUS). De ronde omvat 20 geocaches, waarvan 5 eenvoudige, maar mooie oppikkers, 14 veldpuzzels en 1 bonuscache. De veldpuzzels zijn allemaal gemaakt van verschillende soorten speelgoed, waarmee je een opdracht dient uit te voeren om de code te bemachtigen van de cryptex. Want pas als je de cryptex open hebt, vind je het logrolletje. Het is een erg mooi verzorgde, afwisselende en goed onderhouden reeks. De spelletjes zijn niet al te moeilijk - alhoewel we bij eentje bijna vastliepen. Maar je hebt bij sommige wel een beetje geduld nodig.

geocaches spelenderwijs
gave geocaches van Spelenderwijs


De route van Spelenderwijs

De route gaat door een mooi natuurgebied (voornamelijk bos) en kan te voet gedaan worden, maar ook prima met de fiets. Al denk je dan richting nummer 1 en 2 wel even: waar ben ik aan begonnen, want het gaat flink heuvelop. Maar daarna blijft het mooi vlak en kun je prima fietsen op de paden - op een enkele plas na.

geocacheronde spelenderwijs
Spelenderwijs prima te doen op de fiets


De geocache-reeks De tijd vliegt!

Vlakbij Opitter ligt rond Waterloos de mooie reeks De tijd vliegt! (GC909TB Bonus# De tijd vliegt!). Deze ronde bestaat uit 12 tradies waarbij je een (kleine) opdracht dient uit te voeren en een bonus. Ook deze reeks is keurig verzorgd, goed onderhouden en zeer origineel. De meeste opdrachten zijn niet moeilijk, maar erg leuk (en 1 cache konden we gelukkig met een tip vinden).

geocaching de tijd vliegt
De tijd vliegt! is een fantastische ronde


De route van De tijd vliegt!

Deze route leent zich perfect om te fietsen, maar wandelen kan natuurlijk ook. Hij gaat meer door landelijk gebied rondom het dorp en is geheel vlak ("karresporen"). Wij gingen overigens te voet.

geocacheronde de tijd vliegt
landelijke route bij De tijd vliegt!



Fantastische "bijvangst"

Het woord bijvangst kan negatief klinken maar zo is het beslist niet bedoeld. Wij hadden heel erg veel plezier met de bijvangst.

geocache oh my god
bijvangst Oh My God, helemaal geweldig!


Overnachten met de camper


Onze overnachtingsplaatsen met de camper kun je hier vinden. Deze keer stonden wij in Opitter; vorige keer (2019) in Neerglabbeek. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Opitter, maar beide overnachtingsplaatsen zijn prima. Dus ga lekker dicht bij het rondje staan waar jouw voorkeur naar uit gaat!

overnachten camper opitter
heerlijke overnachtingsplaats in Opitter

2 opmerkingen:

  1. Weer een leuke blog met veel interessante tips. De reeks Spelenderwijs lijkt me leuk.

    Groeten,

    Camperoppad.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank jullie wel, we doen ons best! Absoluut een keertje heen gaan hoor, geweldige regio daar.

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.