zondag 20 februari 2022

Geocaches van De Vogeltjesdans bij Kortrijk (BE september 2021)

La Danse Des Canard, de dans van de eenden, is een geocache-serie in Aalbeke (bij Kortrijk BE) die veel favorietenpunten heeft. En niet alleen de bonus heeft veel favo's, maar ook de individuele geocaches. Dat belooft wat! Dus wij reden richting Aalbeke om deze reeks van CO Cornebouze te gaan doen. In deze blog vertellen wij jullie meer over deze fantastische ronde geocaches en wij vermelden onze overnachtingsplaats met de camper.

geocaches La Dance des Canard
geocaches van La Danse Des Canard


De geocaches van La Danse Des Canard


Het was de reis meer dan waard kan ik jullie vertellen! De geocaches zijn echt allemaal fantastisch. Ze zijn creatief, allemaal verschillend van elkaar en ook zo "anders dan anders". Ze zijn niet al te gemakkelijk en er zitten echte hersenkrakers bij: om ze te vinden of te openen. Niet eenvoudig, maar ook weer niet te moeilijk, eigenlijk precies goed (vonden wij). En bovendien zijn ze perfect onderhouden.

geocaches vogeltjesdans kortrijk
La Dance Des Canard: de eend in het doolhof

Het thema van deze reeks geocaches


De geocaches zijn in het thema van de "canard" (= Frans voor "eend"). Soms tot in de kleinste details: een paperclip in de vorm van een eend of een eend als sleutelhanger. We dachten op een gegeven moment ook een CITO te moeten gaan houden, toen we een fles WC-eend vonden. Maar je raadt het al: dat was de geocache! De serie heet La Danse Des Canard, oftewel de dans van de eenden. Pas bij de bonus kwam ik erachter dat je het eigenlijk beter een beetje vrij kunt vertalen als De Vogeltjesdans. Ga de serie doen en je weet waarom!

                                La Danse Des Canard

geocache eend sleutelhanger
eend als sleutelhanger

Spoilerfoto's van de caches


In de tekst staat slechts een beperkt aantal foto's, maar onder de blog tref je een aantal echte spoilerfoto's aan (met toestemming van de CO). Gewoon om een indruk te krijgen hoe gaaf deze ronde is. En nee, een foto van de bonus tref je daar niet aan en ook geen foto's van oplossingen. Maar scroll dus niet verder dan de foto van onze overnachtingsplaats als je niet van spoilers houdt!

veldpuzzel geocache eend
leuke veldpuzzel met een eend

De route: fiets (of te voet)


Wij hebben de geocaches op de fiets gedaan en het is ook een prachtige fietstocht. Langs autoluwe wegen of over fietspaden. Slechts enkele kleine stukjes zijn smal en onverhard. Wel gaat het af en toe berg op - berg af. Te voet kan natuurlijk ook als je van een flinke wandeling houdt. Voor autocachers is deze geocache-serie geen aanrader.

dance canard fiets
goed te doen met de fiets, ook dit stuk

Dank aan CO Cornebouze


Uiteraard is een dankwoord aan CO Cornebouze hier op zijn plek. Dank voor het uitzetten van deze fantastische serie en het onderhouden ervan. En tevens dank voor de toestemming voor het plaatsen van de foto's.

vogeltjesdans co cornebouze
dank aan de CO, we hebben ervan genoten!

Algemeen

Geocaches

De bonus van deze ronde is GC7YA2Z -15-La Danse Des Canard (BONUS). Het zijn in totaal 27 geocaches: 24 tradies, 1 multi, 1 letterbox en 1 mysterie (bonus). De route is ongeveer 7 km. Neem er wel de tijd voor, want je bent wel even bezig! Bij nummer 1 is een (kleine) parkeerplaats.

Deze CO (Cornebouze) heeft nog meer geocaches liggen, maar wij hadden helaas niet meer tijd. We komen dus zeker nog een keer terug!

dance des canard geocaches
ketting gevonden...

Overnachten

Wij hebben overnacht in Luingne. Meer informatie over deze overnachtingsplaats vind je op onze pagina Overnachtingen met de camper. Wij hebben daar nog een kleine CITO gehouden. Zoals je in onze blog 10 maanden GC8NEAT - een terugblik kunt lezen, bleek dat achteraf niet echt nodig...

CITO of ...???

cito overnachtingsplaats GC8NEAT
CITO op onze overnachtingsplaats

dance des canard geocache
ook deze lucifer heeft iets met een eend te maken...

vogeltjesdans geocaches aalbeke
veldpuzzel met eendenkopjes

campercaching aalbeke vogeltjesdans
goed kijken!

regio kortrijk geocachen
ja echt, ook dit is iets met een eend...

dance canard kortrijk
WC-eend gevonden in de berm


2 opmerkingen:

  1. Merci beaucoup pour ce joli texte! 🥰 Ca me fait plaisir de savoir qu'il y a des personnes qui viennent de loin pour mes caches et qui en plus en font de la publicité... C'est mon plus beau parcours, donc venez nombreux! Mais oubliez vite les photos pour garder la surprise. 😉
    Cornebouze 🦆

    Google trad: Hartelijk dank voor deze mooie tekst! 🥰 Het maakt me blij te weten dat er mensen zijn die van ver komen voor mijn caches en er ook reclame voor maken... Het is mijn beste cursus, dus kom er veel! Maar vergeet snel de foto's om de verrassing te behouden. 😉
    Cornebouze 🦆

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci pour votre gentille réponse et nous reviendrons certainement ici avec plaisir!

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.