zondag 27 februari 2022

Je hoofd leegschommelen bij de Schaukelmeister (DE 08-2019)

Het mega in Büren met het plotselinge overlijden van onze geliefde vriend MTB Bandit was voorbij en daarna kwam onze volgende vakantiestop in het Wuppertal heel goed van pas onze hoofden leeg te schommelen. Tijd voor ons samen - zonder grote groep - om geocaches te zoeken zodat je weer aan andere dingen denkt.

schaukelmeister wuppertal schommelen
hoofd leeg schommelen

In het bos van de Schaukelmeister

Overnacht hebben we op een wandelparkeerplaats op loopafstand van de Schaukelmeisterrunde (schaukeln is het Duitse woord voor schommelen), dus we konden na het ontbijt direct op pad.

De oude hangbrug

En het begint fantastisch! Een wankele aangelegenheid, maar zoals CO al schrijft:

Intussen zijn de houtplanken van de hangbrug verrot, maar is dat een reden de brug niet meer te gebruiken?
Ik vind van NIET, in het bijzonder niet omdat er in het midden een geocache ligt!!!

Over die hangbrug moet je echt zelf gelopen hebben. Eerst GeoKars en daarna heb ik het me niet laten ontnemen er ook nog een keertje overheen te gaan.

is de brug nog bruikbaar?

hangbrug schaukelmeister geocache
de oude hangbrug

De kluis

Na een inbraak hebben dieven een kluis in het bos achter gelaten. Weet je wat zich daarin bevindt? Wij hebben de code gekraakt en erin gekeken - maar we verraden niets! ;-)

kluis schaukelmeister geocaches
krijgen we de kluis gekraakt?

Heen en weer

Wat een avontuur! Een picknickbank in de directe nabijheid gaf ons de mogelijkheid even wat aan te sterken voordat we ons hoog boven tussen de boomkruinen begaven. Goed gezekerd gingen we met schwung in de lucht om de getallen te zoeken die we nodig hadden, waanzin! Ook zo'n "laat mij ook eens"-cache...

schommelen tussen boomkruinen
je hoofd leegschommelen

Stoeltjeslift naar de geocache

Moe van de vele bergen hier? De "Schwebebahn" heeft hier geen halte, maar er is wel een stoeltjeslift en daaraan beleef je echt plezier! Instappen, bij halte "TB-hotel" uitstappen, loggen, trackables uitwisselen, weer instappen en verder gaat de reis!

schwebebahn halte TBhotel
met de stoeltjeslift

TB hotel schaukelmeister caches
aangekomen halte "TB-hotel"

De ultieme test

Als afsluiting was er nog een test; daarna kon je jezelf "Schaukelmeister" noemen, expert in het schommelen. Weer ging je de lucht in en daarna kon je het gildenboek van de Schaukelmeister loggen.

koorddansen schaukelmeister geocaches
hoog in de lucht

schaukelmeister geocaches wuppertal
GeoKars onderweg naar de "Meistertitel"

De pijp


Als "Meister" moet je werken en toon dus je kunsten nog maar eens bij de volgende geocache. Dat is cache 5, die na 6 is gelegd (doordat de bonus pas later gelegd kon worden.) Toon wat je kunt of heb je al geen kracht meer?


schaukelmeister geocaches wuppertal
heb je nog genoeg kracht?

De beloning

Nee, geen nieuwe, zevende Schaukelmeister-cache, maar wie alle geocaches van de serie gelogd heeft, mag de banner in zijn profiel kopiëren.

banner schaukelmeister geocaches
banner

In de coronatijd zijn deze geocaches zeer druk bezocht en daarom wordt er tegenwoordig met een kalender gewerkt, maar je kunt al snel een datum prikken!

Behalve deze serie, liggen hier nog meer spannende geocaches die je ook bergop, bergaf leiden. Dus als je nog tijd hebt, draai dan nog een rondje, of twee...

bergop bergaf schaukelmeister
bergop bergaf

Wij hebben hier een mooie afleiding gevonden voordat we naar Genk naar het afscheids-event van onze vriend gingen en daarna verder naar Rotselaar naar "ons" mega Welcome to Belgium.

afscheidsevent MTB Bandit
afscheid van onze vriend MTB Bandit

Algemeen

Geocaches

Ons verhaal start bij GC4G59B 1) Die alte Hängebrücke über dem Steinbruch.... Dat is de eerste van de Schaukelmeister-Geocaches. Kijk vooral ook even op de website van de Schaukelmeister voor meer informatie en de kalender. Dit is de uitgebreide website; dit de (verkorte) Nederlandse vertaling.

Zoals hierboven al geschreven, liggen er hier nog meer geocaches die de moeite waard zijn. Loop bijvoorbeeld via GC70V8Q Der Hammer am vergessenen Hammer (en wat daarna komt).

geocaches omgeving schaukelmeister
geocache vlakbij de Schaukelmeister

Aan de andere kant van de weg ligt het rondje "Füchse am Fürberg, waarvan GC6EVWN de eerste is (maar niet de dichtstbijzijnde). Een prachtige wandeling!

Een paar kilometer verderop ligt de Müngstener Brücke, de hoogste spoorbrug van Duitsland. Er liggen ook een paar geocaches (inclusief Adventure Lab). Start bijvoorbeeld met de letterbox  GC4C4B8 Mittsommernachtseventerinnerungsletterbox. Daar kun je goed parkeren en de geocache voert je vanzelf richting de bekende spoorbrug.

geocaches muengstener bruecke
geocaching bij de Müngstener Brücke

Wuppertal met de "Schwebebahn" (GC6A1XJ EBW SLASH WUPPERTALER SCHWEBEBAHN) is beslist ook een bezoek waard, maar dat hebben wij voor een andere keer bewaard.

Overnachten

Zoals geschreven, hebben wij op de wandelparkeerplaats overnacht (in Aue (Remscheid)). Meer informatie over deze plek vind je op onze pagina "Overnachtingen met de camper".

overnachten schaukelmeister geocaches
terug naar onze overnachtingsplaats

meister schaukelmeister geocaches
GEOrg kan zich "Meister" noemen...

telefoons schaukelmeister caches
HALLO HALLO ... ons hoofd is leeggeschommeld!


2 opmerkingen:

  1. Ik vind het erg leuk. De sfeer ter plaatse wordt door de foto's heel goed "gevangen". Bedankt ook dat je geen foto's van de koelkast en het openingsmechanisme van de kluis op je blog hebt geplaatst - er moeten nog een paar verrassingen zijn voor de bezoekers!
    Groeten uit Wuppertal

    Martin de Schaukelmeister-Owner

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de uitgebreide en zeer leuke reactie. Wij hebben ervan genoten en hopen dat nog vele andere geocachers dat ook zullen doen.

      Groeten terug uit Den Haag (NL) en Bedburg (DE)

      Verwijderen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.