maandag 22 september 2025

Gebakken wrap en nog meer wrap-recepten

Regelmatig eten wij wraps in de camper. Ze zijn lang houdbaar, vullen goed en zijn - afhankelijk wat je ermee maakt - snel klaar. De meeste pakjes bevatten echter zes stuks wraps. Wij eten er altijd maar twee per persoon. Meestal maken we dan de derde ook nog klaar en bewaren die in de koelkast. Die wordt altijd wel een beetje nattig. Dus nu hebben we een andere variatie bedacht om die derde de volgende dag te eten: gebakken wrap. Het recept hiervoor lezen jullie in deze blog. Met nog veel meer wrap-ideeën.

wrap eten camper
wrap in de pan


Diverse wrap-recepten op de website

Op onze website Koken in de camper staan al diverse wrap-recepten, zoals Mexicaanse of met shoarma. Daar staat ook al een idee om een dessert te maken van die overgebleven twee wraps, namelijk bananenwraps. Nu dus gebakken wrap.

Snelle wraps

Maar eerst nog even ons recept voor de snelle wraps.

Ingrediënten

  • tomaat
  • paprika
  • ui
  • komkommer
  • knoflook
  • houmous
  • koud vlees
  • wraps
snelle wraps camper
ingrediënten snelle wraps

Bereiding

  • snij de rauwkost in reepjes of blokjes en de knoflook fijn
  • snij het vlees in repen
  • bestrijk de wraps (wij eten er ieder 2) met houmous
  • leg de andere ingrediënten in het middel en rol de wrap op
  • eet smakelijk
snelle wraps camper
wrap beleggen


Variaties

  • Als vlees hebben wij al gebruikt: gebraden kipfilet, gerookte kip, dikke plak ham en rauwe ham
  • In plaats van de wraps te bestrijken met houmous, kun je ook roomkaas gebruiken, dan heb je weer een heel andere variatie. Wij bestrooien de wraps dan met peper.
snelle wraps camper
opgerolde wrap


Gebakken wrap


Onze geocache-vriendin Eikir bracht ons op het idee en wij hebben het recept wat aangepast. Ten eerste omdat het oorspronkelijke recept in de oven bereid wordt en die hebben wij niet. En ten tweede omdat je het in de camper soms moet doen met de etenswaren die voorhanden zijn of op moeten. Ondanks de aanpassing, was het uitermate geslaagd en zeker voor herhaling (en variatie) vatbaar. Bij ons werd de wrap ook knapperig, terwijl hij dat in de oven kennelijk niet wordt.

Ingrediënten (voor 2 personen, 1 wrap per persoon)

  • 2 wraps
  • 4 eieren
  • handvol snoeptomaatjes
  • halve ui
  • halve paprika
  • 1 bakje roomkaas
  • geraspte kaas
  • peper, zout, kruiden
gebakken wrap camper
wrap in de pan beleggen met groenten

gebakken wrap camper
eimengsel toevoegen


Bereiding

  • halveer de snoeptomaatjes en snij de ui en paprika klein
  • breek de eieren en klop ze met de roomkaas, geraspte kaas, peper, zout en italiaanse kruiden
  • leg 1 wrap in een pan die net iets kleiner is dan de wrap (de wrap staat dan aan de buitenkant iets omhoog zodat het ei-mengsel er niet uit kan lopen)
  • beleg de wrap met de helft van de rauwkost
  • giet de helft van het eiermengsel over de belegde wrap
  • doe een deksel op de pan zodat een soort oventje ontstaat
  • de wrap is klaar als het eimengsel gestold is (duurde bij ons zo'n 20 minuten)
  • deel de wrap in 2-en en neem ieder een halve wrap
  • herhaal dit geheel met de tweede wrap en laat die garen terwijl je de eerste halve opeet
  • eet smakelijk!
gebakken wrap camper
halve gebakken wrap


Variaties

  • oorspronkelijk hoort in dit recept geen geraspte kaas maar 45 gram feta per wrap
  • idem hoort het met cottage cheese i.p.v. roomkaas
  • knoflook toevoegen
  • gerookte zalm toevoegen
  • spinazie toevoegen
  • etcetera...


En jullie?


Leuk om weer een variatie van een wrap-recept te hebben. Altijd makkelijk, want die zijn in vrijwel elke supermarkt in de landen waar wij geweest zijn voorhanden. Dank voor het idee, Eikir! We zijn natuurlijk heel benieuwd of een van onze volgers misschien ook nog een idee voor een wrap-recept heeft. Laat het weten onder de blog, dat vinden we heel leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.