dinsdag 1 augustus 2023

Geocache-paradijs Putte (BE juli 2023)

Een geocaching-event om afscheid te nemen van een nachtcache, het moet niet gekker worden.... Toch trok dit event - The silent ending of the R6 - ons naar Putte (vlakbij Mechelen) in België. De nachtcache waar dit om gaat - The silent darkness of the R6 - is namelijk een van de meest gave nachtcaches die we ooit gedaan hebben. En tevens hadden we diverse andere geocaches van Piewen op onze to-do-lijst staan. Een goede gelegenheid om een paar dagen naar Putte te gaan. Dat Putte een prima gratis camperplaats heeft met alle voorzieningen (behalve stroom), maakt het helemaal makkelijk. We bleken in een waar geocache-paradijs terecht gekomen te zijn. In deze blog meer informatie over de geocaches en uiteraard ook over de camperplaats. En ook weer een video van onze avonturen hier.

nachtcache silent darkness R6
afscheid van een nachtcache



Camperplaats Putte


We beginnen deze keer even met de camperplaats. Details en foto's van deze CP vind je op onze pagina Overnachtingen met de camper. In februari 2019 stonden wij hier al een keer eerder. We waren net samen en GEOrg had zijn eigen camper nog had. We stonden destijds in de sneeuw en waren dus heel blij met GEOrg zijn goed geïsoleerde, warme en ruime Knaus. Kijk zijn blog Bye, bye my love de camper ... maar eens, daar staat een foto van onze beide campers samen in Putte in de sneeuw.

camperplaats Putte Ixenheuvel
camperplaats Putte

Paaltjesreeks, Huisjesreeks én Nachtcache The silent darkness of the R6 in 2019


We hebben toen de Paaltjesreeks (bonus GC7V84K) van CO Piewen gedaan, die echt mega-gaaf is. De andere geocaches van Piewen zijn destijds direct op onze to-do gekomen en in juni van dat jaar zijn we teruggegaan voor de Huisjesreeks (bonus GC5X580). Ook weer zo'n geweldige ronde.

In november van dat jaar kwamen we weer terug. Dit keer voor de al eerder genoemde nachtcache The silent darkness of the R6 (GC7VXGN). Als je hem nog niet gedaan hebt, heb je echt wat gemist. Wat een fantastische nachtcache! Zeer pittig, zeker doordat het vroor dat het kraakte die nacht, maar we hebben het gered - weliswaar met één keertje hulp van de CO (waarvoor veel dank!).

nachtcache belgie
nachtcache The silent darkness of the R6

Afscheid van de nachtcache


Daarna lukte het ons helaas een paar jaar niet om terug te komen voor de andere rondjes hier. Maar wat in het vat zit.... Het afscheidsevent van de nachtcache was voor ons een mooie aanleiding om nu wel terug te gaan. Het leuke van dit event was dat het gehouden werd in één van de locaties van de nachtcache, een lost place. Leuke herinneringen kwamen boven toen we langs diverse andere waypoints van de nachtcache liepen.

geocache-event in lostplace
event in een lost place

Geocaches van de Knikkerreeks


Het eerste rondje dat we gedaan hebben, is de Knikkerreeks (bonus GC8RHAA). En zoals je naar aanleiding van de naam wel kunt bedenken: je hebt knikkers nodig. Bij (bijna) elke geocache heb je één of meer knikkers nodig om het logboekje te kunnen bemachtigen. Een erg leuke ronde, maar eerlijk is eerlijk: hij is wel een beetje gedateerd. Er schijnt daar nogal eens wat gesloopt te worden en niet alles wordt meer hersteld. Dat is helaas ook zo bij de bonus, die eens fantastisch geweest moet zijn. Desalniettemin hebben we veel plezier gehad met deze ronde.

geocaches knikkerreeks
de knikker moet naar de pijl

Caches van Piewen's Puzzel Reeks


De tweede ronde die we deden, was Piewen's Puzzel Reeks (bonus GC9B49F). Echt een fantastische ronde en je begrijpt het al: de geocaches zijn veldpuzzels, bij elke behuizing moet je "iets" doen om bij de logrol te komen. Soms heb je de truc snel door, maar er zijn er ook een paar bij die echt pittig zijn. De CO heeft bij deze ronde echt veel moeite gedaan om slopen te voorkomen. Bij de eerste cache neem je een sleutel mee, waarmee je daarna de behuizingen van de hele ronde kunt openen. En om slopen door geocachers voor de puntjes te voorkomen, is bij de moeilijke geocaches hulp aanwezig. Ergens in de buurt, vind je een QR-code met tips. Heel slim gedaan. DNF's daardoor onmogelijk. Nou ja.....vrijwel..... Bij de bonus vonden we geen hulp-QR en die kregen we niet open. HELP! Gelukkig kon een bevriende geocacher ons helpen met de code (maar de oplossing weten we helaas nog steeds niet). Echt een top-ronde dit!

puzzelreeks piewen
open de behuizing en vind de logrol

Mysterie-cache The stolen gem


De topper van onze tijd hier in Putte was The stolen gem (GC8EXGG). Een mysterie, dus die hadden we in eerste instantie links laten liggen, omdat we geen puzzelaars zijn. En dan ook nog eentje met een agenda..... Maar het is dus een mysterie, omdat je pas na het maken van de afspraak het startpunt te horen krijgt. En er was nog plek genoeg in de agenda. We lichten in deze blog maar een klein tipje van de sluier op, want deze moet je gewoon zelf gaan doen. Het verhaal gaat over een diamantenroof bij de luchthaven van Zaventem die je moet oplossen en het is een escaperoom-cache. Trek er echt genoeg tijd voor uit, want hij hield ons uren bezig. Ook hier weer QR-codes met hulp en die hadden wij echt nodig. Zelfs met de QR-code liepen we een keertje vast en hadden we hulp nodig van een bevriende cacher (onze dank is groot!). Maar wat is deze gaaf!!! En wat is het ongelofelijk dat de agenda niet volgeboekt zit. Nadat wij er waren (inmiddels ruim twee weken geleden), is hij niet meer gelogd. Ik begrijp daar echt niets van, deze moet je gewoon gaan doen.

escaperoomcache stolen gem
escaperoom-cache

Mysterie The Guardians of the Holy Grail in Leuven


We hadden nog een tweede topper. Weer een mysterie: The Guardians of the Holy Grail (GC9BFWR) en je moet er wel even voor naar Leuven. Het principe is weer hetzelfde. Vooraf puzzelen hoef je niet. Je krijgt het startpunt te horen na het maken van een afspraak. En ook hier ruimte genoeg in de agenda. Ook dit is een geocache van Piewen, deze keer in samenwerking met poolenchanti. Ere wie ere toekomt, want het was pool die halverwege kwam kijken of we niet vastgelopen waren (nee waren we niet), het waren poolenchanti die ons hielpen toen we kort daarna wel vastliepen en het waren poolenchanti die ons na het vinden van de heilige graal een toepasselijk Tempelier-biertje aanboden. Echt geweldig! Maar even terug naar de cache, die heeft diverse waypoints in een stadspark. Hoe interessant kan dat zijn vraag je je dan af. Neem van ons aan, ook deze moet je gewoon gaan doen, daar krijg je geen spijt van. Ook hier gaan we niet meer van verraden. Het zijn echt uitzonderlijk verrassende, maar ook pittige waypoints. En ik kan je wel vertellen: je loopt niet zomaar in een parkje rond!

mysteriecache Keizersberg Leuven
stadspark Abdij Keizersberg

Dank aan de CO's en contact met onze lezers


Uiteraard eerst onze hartelijke dank aan CO Piewen voor vele dagen geocache-plezier. We komen nog een keertje terug, want Huisjesreeks 2 hebben we nog niet gedaan. Ook onze hartelijke dank aan CO poolenchanti voor de hulp en de gastvrijheid. En dan natuurlijk het contact met onze lezers. We zijn heel benieuwd of jullie weleens geocaches van Piewen gedaan hebben en zo ja, welke. Of misschien wel die van poolenchanti? Komen deze caches op jullie to-do-lijst naar aanleiding van onze blog? Leuk als jullie een reactie achterlaten!

dank aan de CO's
dank poolenchanti (en Piewen natuurlijk!)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe reacties? Zet dan hierboven het vinkje bij "Melding sturen" aan.