woensdag 14 oktober 2020

Top-caches van Toppie team in Spijk en Tolkamer (NL september 2020)

Van MrManiac kregen wij de tip Spijk en Tolkamer niet over te slaan tijdens onze camperroute. En voor deze tip zijn wij hem uitermate dankbaar, want de caches die daar liggen van het Toppie team hadden wij beslist niet willen missen! Doordat wij deze caches spontaan toevoegden aan onze Camperroute Gelderland - Overijssel - Drenthe (zie hier de blog voor de route inclusief camperplaatsen en caches die wij deden) hadden wij helaas geen tijd ze allemaal te doen, dus wij deden alleen de caches met de meeste favorietenpunten.

het spel speel je in Spijk

Onze start was bij Diep in de sh*t (nadat we onderweg van de camper daarheen nog een paar extra caches meegepikt hadden) omdat we de tip gekregen hadden die in elk geval te doen. En die tip geven wij dus iedereen! Dit is misschien wel de meest fantastische cache die ik ooit gedaan heb. Hij springt er momenteel nog niet uit in hoeveelheid favo-punten, maar dat komt omdat hij vrij nieuw is (zoals al deze caches van Toppie team). Maar hij scoort wel 97%! En terecht!!! Alleen al voor deze ene cache is het de moeite waard af te reizen naar Spijk. Het is een soort mini-escape-room-cache. Je moet er wel tijd voor uittrekken, want je bent niet zomaar even bij het logboek! Neem die tijd en geniet, vooral van het gevoel als je uiteindelijk het logboek te pakken hebt. Wij vonden hem echt fantastisch!


We waren net klaar toen de CO langskwam. Althans: de helft van het Toppie team. Dus uiteraard brachten wij hem onze complimenten over en we kletsten gezellig wat. Vervolgens nodigde hij ons uit op de koffie bij hem thuis. Gezellig! We gingen ieder ons weg en als we bij de cache in zijn voortuin aangekomen zouden zijn, zouden we even aanbellen. Maar wij gingen nog eerst even langs "Hof zum Walde", voordat het winkeltje waar de cache ligt dicht zou gaan. Alweer zo'n prachtig uitgevoerde cache en zo leuk in het thema gemaakt. Heel even dacht ik dat 'het' (nee ik verraad niet wat) echt was en ik dacht: nou.....das lekker zo in die zon..... Erg leuk! Ook het winkeltje is beslist een bezoek waard (en heeft heerlijk ijs volgens GEOrg).

leuk winkeltje

Vervolgens op naar "Weerstation" Spijk, want we hebben trek in een bakkie! Alweer een prachtige cache. En ook deze is gemaakt met gelaserd hout. Toen we binnenkwamen, begrepen we het wel. We maakten kennis met de andere helft van het Toppie team en om dat grote laserapparaat dat hout aan het bewerken was, konden wij niet heen. Wij hadden nog nooit zo'n apparaat gezien, dus heel leuk om dat een keer van dichtbij te zien en nog wel in werking ook.

de laserprinter in actie

Voor ons vertrek vroegen we of we een foto mochten maken van het Toppie team voor onze blog. Gelukkig dachten wij daar nu aan, want bij twee eerdere gelegenheden hadden we geen foto gemaakt (sorry De Bosmannetjes & zonnebaars), heel dom! En wat een enthousiasme! Het Toppie team stapte direct op de fiets om naar hun trots te rijden, de cache Op de goede weg (50% favo-punten) om daarmee op de foto te gaan. Leuk, dan konden wij die ook gelijk loggen.

met Toppie team op de foto

Nadat we foto's gemaakt hadden gaven wij hen het visitekaartje van het Belgium Art Event van Birre's Camper Friends en namen afscheid. Het Toppie team ging naar huis en wij door naar de volgende cache: Retraite. Ook een pareltje met 71% favo-punten, gelegen bij een erg mooi en ruim rustpunt. En helaas......toen zat onze dag er weer op, wat een pech. Wel reden we met de camper nog even langs Mini verzorgplaats. Een hele grappig cache, uiteraard weer met: hout!

Retraite

Helaas was op het moment dat wij hier waren de cache Tolkamer offline. Wij zagen hem wel staan bij de CO in de tuin en hij is leuk! Dus hou die ook in de gaten, die staat niet op onze lijst. En let bij het in- en uitrijden van Spijk op de plaatsnaamborden. Daar zie je ook weer de mooie gelaserde kunstwerken van Toppie team.

ienie-mienie...

Het was voor ons een dag om nooit meer te vergeten! Prachtige caches, vooral Diep in de sh*t en wat wij al zo vaak gezegd hebben: the best finds are other geocachers! Wat een gastvrijheid en wat hebben we weer leuke contacten opgedaan. Dank jullie wel, Toppie team!!!

P.S. Onze mooiste foto's hebben wij hier niet geplaatst; ook niet hoe je bij het logboek komt. Op onze FB en IG accounts staan deze foto's wel!

bedankt, Toppie Team!

***Update 04-01-2021***
Helaas kregen wij een berichtje van Toppie Team dat ze besloten hebben hun geocaches offline te halen en niet meer door te gaan met bouwen en onderhouden, omdat er de laatste tijd zoveel vernield en gestolen wordt. Heel erg jammer dat vandalisme en diefstal de laatste tijd een steeds groter probleem wordt en begrijpelijk dat voor CO's de lol er daardoor vanaf kan gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten